Bilteman kiekot ja sinkulasetti

Pitänee kiristelli kunhan jaksaa.

Joku tälläiset omistaneena osaa varmaan sanoa mitä tuo kierteellinen takakiekko antaa ketjulinjaksi? - Toisaalta kasetti versiolla ja sinkula kitillä saa kyllä paljon pelivaraa. Nää vois meinaan toimia ihan hyvin mixte projektissa.

Niinkuin tossa aiemmin mainittiin, kasetin etu on se, että vetopuolen laakeri saadaan ulommas. Halvassa kierrepakkanavassa akselin vääntymisen vaara on todellinen.

Kiinnostaa tuo yllä ^^ mainittu ketjulinja, samoin navan leveys. Pystyykö joku vahvistamaan?

biltsun takanavan ketjulinjaa ja O.L.D.:tä on tod helppo säätää prikoilla ja holkeilla sitten että sattuu runkoon kohdalleen. Kehän joutuu sitten keskittämään uusiksi.

Onnistui edellä ^ mainitulla tavalla

Tälläset kasettinavalla odottaa sitä normaalia avausta, löysäystä ja rasvusta. Etu kiekko pyörii jopa kohtuu hyvin, mutta takana onkin sitten aivan eri meininki.

Miten leveitä kumeja näissä bilteman kiekoissa kuuluu käyttää? Yhteensopivuus vanhan maantiepyörän kanssa askarruttaa.

eikös näihin kierteellisiin saisi sorvattua kierteet lukkorenkaalle jos oikein pihiksi äityy?

Tai sit näin:
http://static.lfgss.com/attachments/28319d1280058147-18447_279658572516_731112516_3944613_7725952_n.jpg

pieni merenneito - 17:07, 20.9.2012 » eikös näihin kierteellisiin saisi sorvattua kierteet lukkorenkaalle jos oikein pihiksi äityy?
Jos mää nyt mitään sorvauksesta ymmärrän, niin luulisin että työ on aika kallis, paitti jos halvalla saa.

Kysytäänpäs tätä kautta ennen kuin lähen sotkemaan 15km biltemaan. Ostin eilen tyttökaverin mixteen bilteman jalkajarrukiekon. Kiekkoja oli myymälässä tarjolla laatikoissa ja ilman laatikkoa. Otin ilman laatikkoa, että olis varmasti kromin värinen se napa. Kotona aloin sitten ihmettelemään, että milläs tuo “jarrukampi” olisi tarkoitus laittaa runkoon kiinni? Jokin nippeli? Olisiko se kuulunut tulla kiekon mukana?

Yleensä laitetaan kiinni peltisellä pannalla.

Ja pantaa ei tullut laatikossa mukana kun viimeksi ostin, piti patentoida. Kai tuohon jostain oikeankin osan saisi…

ei tule mukana mut panta+ruuvi @ lbs pari euroa. biltsun kiekkojen hinnat noussu kybällä eli prosentuaalisesti aika huomona.

Kaipailisin asiantuntevampien mielipiteitä. Onko Biltsun kasettinavallinen neljänkympin 26’'- kiekko niin paljon huono että kannattaa rakennuttaa olemassaolevan Shimanon LX- navan ympärille uuden kiekon? Napa siis kiinni kiekossa jossa kehä on murtunut.

Ja jos päätyy uuteen kehään niin meneekö pinnat samalla välttämättä vaihtoon? Lähinnä hintapolitiikkaa mietin, kun yritän edukkaasti selvitä. Tulossa siis sliksimaasturisinkula hälläväliä-ajoon ja kevään sepeleille.

e. Ja tokihan on tiedossa et hyvät ja halvat on yleensä eri hyllyillä, mutta pohdinkin nimenomaan että miten iso ero noilla osilla on.

^Ihan hyvin toi on toiminut ja kestänyt. Yhen talven ja enemmänkin olen moisella ajanut ja kiekko on edelleen luotisuora, aluksi piti muistaakseni hieman herkistellä kun napa oli väännetty liian tiukalle. Siinä on siis joku perus-Shimano napa ja Alexrims kehät, hinta-laatusuhde on imo ok.

E: niin mulla on myös Bilteman-Shimanon napadynamokiekko eikä siitäkään ole mitään pahaa sanottavaa, ts. ihan hyvin ainakin noi mun käytössä olleet kiekot on chinamän kasannut.

Kiitos, jotain tällästä mä toivoin kuulevanikin.

Jep, jos et muuten tarvi sitä levyjarru/levyjarru-ratas optioo niin kannattanee tsekata myös kierrätyskeskuksen tarjonta. Sieltä löytyy vanhempia, ennen levyjarru-aikaa kyhättyjä kiekkoja ihan hyvin, säkälllä laatuakin.

Vaihdoin tohon omaani muuten pikalinkku-akselin tilalle Velosolon pultti-akselin satunnaisia 26" fiksifiilistelyjä varten.

Niin joo, täytyy käydä tutkimassa. Biltema vaan oli jotenki se obvious choice ni lähin sitä kautta liikkeelle. V-jarruilla tosiaan hidastelut ja sinkulakitti/kiristin on se mun ratkasu tohon koska pystydropit ja pelkuruus.