Bianchi Sprint vm. 79

Tsau,

Otsikon mukainen pyörä tuli kilkkeineen hankittua Italiasta. Tästä pitäis vääntää ensimmäinen konversio.

http://lh6.ggpht.com/_zYK_nB26Ye4/TSN_dw-3rHI/AAAAAAAAATI/YNbHlVG7JCQ/5120399048_0c6581df87.jpg

Ensimmäisenä vaiheena oli luonnollisesti purku ja käyttökelpoisten osien uusiokäyttö projussa. Tässä ainakin huomasin sen, että suurin osa oli kuin olikin käyttökelvottomia. Campan vaihtajat yms menee tietenkin puhistuksen jälkeen talteen. Osat olivat yllättävän löyhästi kiinni/ruosteessa: Jumissa oli ainoastaan kampiakselien tapit, jotka CRCn ja n. 30h jälkeen aloittamisesta voimakkailla vasaran iskuilla onneksi irtosivat.

http://lh5.ggpht.com/_zYK_nB26Ye4/TSN_d_yqJlI/AAAAAAAAATI/s4VsdScD48E/RunkoRiisuttu.jpg

Projekti on nytten kiireiden takia sitten jäänyt vähän lähtökuoppiinsa, koska aikaa on vain rajallisesti käytössäni. Osia (niin yksvaihteesta kuten saksasta) on vino pino kaapissa odottelemassa asennusta ja CRC:n rust removeria löytyy myös. Oikeastaan pitäisi käydä ostamassa vanha kattila, jotta saisi rungon putsattua myös sisäpinnoilta Tuuren ohjeiden mukaisesti. Tuo puhdistus on kyllä varmaan seuraava askel valmista pyörää kohti. Onneksi tässä on viel talvea jäljellä niin ei niin kova kiirrekkään ole.

Painiskelen tässä vielä tuon rungon maalipinnan kanssa. Paikkamaalaus pienoismalli maaleilla (suositeltiin täällä foorumilla) on ensimmäinen mitä kokeilen ja toivon niillä onnistuvani, että ei alkuperäisestä maalista tarvitse luopua.

Tässä nytten kaikki täältä tällä erää. Yritän nohevoitua kuvailussa, kun pääsen eteenpäin ja ehkä räpsii ihan kameralla enkä kännykällä noita kuvia:)

Osaakohan joku muuten sanoa tosta Europa/28 mallista mitään? Yritin googletella, mutta aika nihkeeltä vaikuttaa tuo tiedon määrä mitä sai, eli ei siis mitään. Onko toi joku bianchin halpismalli 70-luvulta vai?

Edit: typoja + otsakkeen malli oikeaksi

Taitaa olla Sprint.

Ittellä samanlainen kromisena. Juurikin se halpismalli 70-luvulta.

“Irtonaiset” vaihtajat → halpismalli.

Samoin tuo kulmikas etuhaarukan kruunu on käsittääkseni ominainen halpamalleille. Tosin tässä tapauksessa varsin nätti.

Kyllä tosta vielä peli tulee.

Perjantai ilta: No miten muutenkaan sitä voisi viettää, kun fillarista ruosteita poistellessa…

Tuli asetonia, CRC:n rust removeria ja ML-ruostesuojaa ruiskuteltua rungon sisäpuolelle. Tuloksesta/onnistumisesta on nyt tietenkin paha arvioida, mutta sanotaan rust removerin olleen paljon ruskeampaa ulostullessaan. Toivotaan myös ML kuorrutuksen auttanevan ja toimivan virassaan.

Nyt vain odotellaan tavaran kuivuvan niin, jos vihdoin ja viimein pääsis asentelemaan palasia pienen kierteiden asetonipesun jälkeen.

jerkku - 21:32, 28.1.2011 » Perjantai ilta: No miten muutenkaan sitä voisi viettää, kun fillarista ruosteita poistellessa..
Sielunveljeni.

Btw, hyvää tavaraa, noilla se lähtee. Ylimääränen roina nääs

Dodiin.

Tuli sitten lauantaina asennettua fillariin keskiö paikoilleen. Täyteneepi myöntää, että tuo Park Toolin BBT-4 on mielestäni suhteellisen paska työkalu. Asentelin tota campan velocee ja on kinkkistä vääntää 70Nm powerii, kun työkalu lipsuu ja ei pysy täydellisesti paikoillaan.

Yritin myös pikkusen (n. 10 min:)) sekoitella paikkamaalia ja reisillehän se meni. Väri oli pikkusen ehkä sinne päin, mutta ei kyllä lähelläkään. Yrittelyä pitää jatkaa sitten vaikka tällä viikolla, kun vaan kerkee. Voi olla, että tuo ilmainen hiekkapuhallus ja spraymaali alkaa kohta himottaa vähän liikaa. Saa nähä mitä tässä tekee, kun pari iltaa menee sekoitellessa maaleja. Sais ainakin uudelleen maalaamalla kokonaan saman värisen paketin eikä mitään tilkkutäkkiä.

Mites tuo ruosteenpoisto onnistui? Laitoitko rungon roikkumaan ja tökötit järjestyksessä sisään? Entä jynssäsitkö jollain harjalla myös putkia? Kyselen, kun pitäisi seuraavaksi itsekin moiseen savottaan ryhtyä.

Melkeenpä noin tosin roikkumaan en saanut ahtaan tilan (lue suht pieni vessa) ja huoltotelineen puutteen takia. Olisi kyllä helpottanut työskentelyä perkuleesti, koska meni aika taiteellisissa asennoissa ja välillä vähän ohi kierrätyskiposta. Onnistui se kuitenkin ilman sitä:)

Työjärjesty oli asetonipesu, rust remover, ml-korroosionesto ja sit viel jengat asetonilla. Perus ruiskulla ja letkujatkeella vetelin asetonit ja rust removerit sisään. Rust removerin vaan tosiaan lämmitin noin 60 asteiseks niin ku Tuure oli jossain threadissä neuvonut. 1" pullonharjaa vetelin ruuvinvääntimellä niissä putkissa missä sain sitä käänneltyä, mutta tosin se hajosi myös aika nopeesti. Hajoaminen johtui kyllä ihan omasta ahneudesta ja liian pieneen koloon tunkemisesta. Liipasimen kun vedin pohjaan ni varsi oli vääntynyt auki. Oli kyllä pirun mukava sillä tota jakkaratolppaa putsailla ku anto vaan koneen tehdä työt. Tostakin tipsistä pitäis kiittää jotakuta, mutta ku en muista ketä!

Taas perjantai ilta koitti, eli siis fillarin ruuvausta:

Unohdin/en jaksanut laittaa tosta puhistuksesta tilanne kuvaa niin alla on putkirassi ja rust removerit putkissa vaikuttamassa.

https://lh4.googleusercontent.com/_zYK_nB26Ye4/TUx3eiilQsI/AAAAAAAAAUc/p7t80D6D_W8/s512/IMG_2746.JPG

Tänään sitten lähinnä puhistelin vanhoja osia säilytykseen. Tosin iski aivan hirveä himo iskeä vähän palikkaa kiinni ja kattoo minkäs näköinen tosta nyt mahd ois tulossa. Paikkamaalejakin yritin sekoitella, mutta taas tuli vähän väärän väristä mikä tuntuu olevan nyt joka viikkoinen juttu.

https://lh3.googleusercontent.com/_zYK_nB26Ye4/TUxz95ivRgI/AAAAAAAAAUU/zsf6eR9iAbY/s720/IMG_2754.JPG

Stemmi ei välttämättä tuu olee toi ja en jaksanu laittaa ihan kunnolla tankoa syvälle, ku tuntu niin prkl tiukalle. Ens viikolla pitäis sitten vielä tulla lisää palikkaa lontoosta postilla ni kyllä tosta varmaan vielä ajopelin kevääks saa.

Kameran tripodi muuten toimii aika hyvin kuvaustelineenä:)

Hiomiset ja maalaukset tälle keväälle on tullu hoidettua ja vähän paikkamaalia laitettu pahimpiin kohtiin. Täytynee myöntää, että kyllä se vähän tilkkutäkki fiilistä sai. Maalin teetätin haarukan mukaan ja runkohan on tietenkin joka kohdasta pikkusen erivärinen, mutta tällä mennään.

Ei luultavastikkaan lopullinen kokoonpano, kun haluis kauniimman stemmin ja tankonauhat on jo valmiiks, mutta mietin tuota mutkaa viel. Kiitokset kaikille, joilta tuli noita palikkoja ostettua! Kuvatusta alla, mutta sekin on kyllä aika kökkö… Katotaan myöhemmin, jos sais fiksumpaa fotoa. Ekat koeajotkin takana ja hyvältä se tuntuu.

http://img852.imageshack.us/img852/1750/img2946g.jpg

Palikka listaa

Runko: Bianchi Sprint -79 ja keula samaa sarjaa
Ohjaamo: 3TTT Pro Chrome 100mm, Nitto RB-018 ja tulee Cinellin korkkiteipit mustana
Ohjainlaakeri: Ofmega orkkis
Kammet: Miche Advanced
Rattaat: Miche Advanced 49t & EAI 18t
Ketju: KMC Z510
Satula: Rolls vaihtuu varmaan Unicatoriin
Tolppa: Kalloy
Polkimet: MKS + SÄGin tuplasträpit
Kumit: Gatorskin
Kiekot: Rigida DP18 + Miche Primato Large Flange Track
Jarru: Universal orkkis ja Diatech Dirt Harry kahva
Keskiö: Campa Veloce 111mm

Tämähän näyttää erittäin asialliselta menopeliltä. Kiva nähdä että joku jaksaa paikkamaalata, putsata ja rassata.