Bianchi Purple

Tälläinen tuli tehtyä jouluna. Ensinmäinen fixi. Parannus ehdotuksia otetaan miellään vastaan. Voimansiirto 42 x 15.

http://img256.imageshack.us/img256/3703/img5238a.jpg http://img256.imageshack.us/img256/img5238a.jpg/1/w640.png

lisää etujarru. =)

tiukkaa ketju. =)

^ & ^^ +1

Nosta satulan kärkeä ja hävitä tarrat vanteista

e: kumit asennetaan niin, että valmistajan merkki tulee venttiilin kohdalle

…noi vääräleuat tarkottaa että asiallisen näköinen ja varmasti toimiva konversio.

Joo, siisti pelihän toi on. Tarkempi lista palikoista kiinnostaisi.

Kare_Eskola - 22:00, 10.1.2010 » ...noi vääräleuat tarkottaa että ei paskempi konversio.
On vaan niin monia tapoja kertoa se.

Erityisplussat siitä, että maalipinta on säilytetty, samoin kuin vaijeriviennit ja vaihtajakorvake. Ei niinkään siksi, että alkuperäistä runkoa pitäisi varsinaisesti vaalia, vaan koska erilaiset käyttöoptiot on ihan fiksu juttu.

Pikalinkun asennon vois kanssa tarkistaa.

Asenna vaihteet takaisin?

Asiallisen oloinen pyörä. Valkoinen on esteettinen valinta tankonauhalle ja satulalle, mutta menee nopeasti pahan näköiseksi. Mikä stonga siinä on?

Täällähän kokoontuu taas varsinainen viisastelijoiden kerho, Kare ja Jarkko poislukien tietenkin.

Mä ehdotan että ajat vaan pyörääsi. Kevään koittaessa saatat tosin mahdollisesti haluta vaihtaa välitykset vähän miehekkäämmiksi. Tai sitten et.

Edit: Katsoin väärin.

Ja nyt on jonkun vuoro vielä todeta, että ‘tolla välityksellä tulee liian vähän skidpatchejä…

tykkään kyl tosta värimaailmasta, ja ihan siivo konversiohan se on. paljon vaan kilsoja alle. onks mimmoset polkimet tulossa?

Kah, enpä tullut tuota välitystä tsekanneeksi. Melko raskaan välityksen olet pistänyt ekaan fiksiisi. Tarkkaile ajossa reisien maitohappomäärää ja kuulostele polvia. Jos yhtään alkaa vihloa, vaihda takaratas muutamaa piikkiä suuremmaksi.

Kiitti vihjeistä. Satula ja ketjut on nyt korjattu. Luin että liian kiree ketju kuluttaa ratashampaita nopeasti? En tiennytkään että renkaillekin on asennus ohjeet. :)Vaihteiden asennusta takaisin voisi harkita jos jostain löytyisi joku Campagnolon osa-sarja.

Ps. Onko tuo etujarru pakollinen?

Osat on tyyliin:

Runko: Bianchi 80-90 lukua.
Stemmi, Tanko, tolppa: Noname uusix verstaasta hankittua. (myllytetty autosolilla)
Kammet: Shimano 600 ja yksilehtiseksi muokattu.
Takakiekko: Novatech hubella ja CXP22 vanteilla.
Etukiekko Bianchin Oem kiekko.
Polkimet: Shimano 600 SPD kun en saanut kammistakaan irti.

eihän se pakollinen tietenkään ole (paitsi ehkä lakitekstin mukaan), henk.koht. vaan pidän vähän höpsönä ajella liikenteessä ilman “hätäjarrua”, monet toki on pärjänny ilmankin.

Joo, ei ketju liian kiree saa olla. Hyvä tapa testata kireys on pistää kammet pyörimään, nostaa pyörä kyljelleen ilmaan, vetopuoli alaspäin ja ravistella hiukan. Jos ketjut ei tipu, ne on riittävän kireällä.

Toi kumin asennusohje on sitä varten, että mahdollisen reiän paikantaminen sekä sisä- että ulkorenkaasta olis helpompaa.

Myös pyörän kuvaamiseen on omat ohjeet. Kannattaa katsella vaikka ChainThugin kuvista, miten venttiilit ja kammet kuuluu asetelle oikeaoppisesti kuvausta varten. Tärkeintähän elämässä on välttää virheitä.

Niin, ja näkyyhän napojen logot varmasti venttiilinrei’ästä ja on luettavissa ajoasennosta oikeinpäin? (Kaikkihan me ajetaan ilman renkaita ja lueskellaan navan logoja venttiilinrei’ästä aina kun se vilahtaa ohi.)