Bianchi Pistan geometriasta

Hei vaan, liityin tänne, kun on ollut pientä fiksikuumetta pitkin vuotta ja törmäsin ensimmäisen kerran Pistaan, johon ihastuin välittömästi.

Mietin nyt kuitenkin, että sopiiko itselleni paremmin 55cm vai 57cm. En nyt osaa tähän hätään antaa muita strategisia mittoja kuin 176cm ja 57cm Pista tuntui passelilta, mutten ole pystynyt kokeilemaan 55:ä. Onko vastaavan mittasilta kokemuksia 55cm Pistasta? Taulukkohan sanoo, että 55cm olisi hyvä.

No jos ainoat mahdollisuudet on noi kaks kokoa niin ehdottomasti 55cm. Ottaisin kyllä vielä pienemmän koon tuolla pituudella näin oletusarvoisesti. T 525mm toptube ja 176cm.

kuten jo todettiin, oletusarvoisesti 55cm on pituisellesi varmasti oikeampi koko mutta täältä lisää aiheesta:

https://www.yksivaihde.net/old/1901

Pienempää ei valitettavasti ole enää. 57cm ei tuottanut sekään mitään ongelmia varsinaisesti. Kalleuksille jäi tilaa seisoskellessa eikä se tuntunu turhan korkealta. Se ajoasento on vaan turhan aero, mutta vaihtuuhan se tanko muutenkin suoraksi. En vaan osaa käyttää niitä koukkuja.

57 taitaa olla auttamatta liian iso. vaikka koeajolenkki tuntuu että voihan tällä ajaa niin pitkällä tähtäimellä se 55 koko on kuitenkin parempi. Olettaen että olet jotakuinki sopusuhtainen.

ite 184 ja 57 pista tuntuu jopa hieman isolta

Myyjä meinas, että vaikutan ihan sopusuhtaiselta, mutta ei tullut mittailtua. Mietin kyllä, että ei sitä varmastikaan siinä koelenkin aikana huomaa vaan tunnin tai tuntien päästä. Silti ei se ollut ainakaan kaukana, joten luulisi sen parin sentin poiston riittävän. Tai pakko kai sitten riittää :).

Pyydä pyöräliikettä tilaamaan haluamasi malli. Jos se on vaikeaa, niin kohteliaasti yhteyttä ylöspäin cycleuropelle tai vaikka suoraan milanon tehtaaseen… Sitkeä saa :wink:

Itse tilasin keväällä maantiepyörän suomen maahantuonti-ohjelman ulkopuolelta. Liike sanoi ettei saa eikä pysty, mutta kuinka ollakkaan parin sähköpostin jälkeen sain kuitenkin ostettua haluamani pyörän. Hiukan olivat liikkeessä ihmeissään kun kysyin vähän ennen toimituserän saapumista että koska saavat kasattua ja kerroin mikä pitää kasata :smiley:

Pointti on siis se, että bianchilta saa kyllä niitä vähän erikoisempiakin malleja tänne pohjolaankin, ihan vaikka kamagoolo-osasilla…

Ite luovuttaisin ja ostaisin Rollerin.

Tee toi. http://www.competitivecyclist.com/za/CCY?PAGE=FIT_CALCULATOR_INTRO

Parin sentin heitto sopivaan nähden tuntuu aivan varmasti pidemmällä matkalla epämukavuutena. Jos sulla ois nelikakkonen jalka, ostaisitko 43-koon kengät jos ne näyttäis sopusuhtaiselta? Ihmisten mittasuhteissa on myös sen verran paljon eroja, että pelkän pituuden perusteella on aika huteroa mennä kovin paljoa sanomaan. T: 175cm ja 55x55 runko, sentin tai puoltoista lyhyempi vois olla.

Ei tähän voi olla muuta vastausta kuin 55. Sitäpaitsi alimittanen stemmi pitkässä rungossa näyttää typerältä.

Ei tähän voi olla muuta vastausta, kuin kunnolla koeajat erikokoisia pyöriä. Laskurit ei kerro todellisuudessa paljoakaan, mittapenkkiin vaan johonkin kivijalkaan jos koko arveluttaa.