Barspinnaavat haarukat

Pitäisi talven aikana etsiä Steamrolleriin etuhaarukka jonka avulla onnistuisi barspinit. Ilmeisesti haarukan kallistuksen pitäisi olla alle 30 mm.

Onko kellään kokemuksia tai havaintoja tollasista?

Eli haussa normaali 28 tuumasten 1 1/8" etuhaarukka, jossa etukallistus noin 25 mm. Mielellään semiedullinen ja ennen kaikkea helposti saatavissa oleva. Ulkomaankielisissä keskusteluissa suositaan BMW Gangstan etuhaarukoita mutta niitähän ei mistään pysty suoraan tilaamaan vaan pitäis suostutella Brooklynissä ukkoja myymään haarukka erikseen. Ei täytä helpon saatavuuden kriteereitä mun mielestä.

Sillon kysyit minun haarukasta joskus ja tarkistin, niin siinä olikin rake 28mm.
http://www.traitorcycles.com/images/GeoBuildCharts_Ringleader.jpg
Mut tuokaan ei tietyste ole mallia “helposti saatavilla.”

Mä ostan kans steamrolleriin ko. haarukan jos löytyy sopiva. Täytyy eka testaa miten vanha Langsterin keula toimii, sehän on suora.

Bemarin (Brooklyn Machine Works) haarukkaa saa erikseen ostettua ihan vain tilaamalla sellaisen Brooklyniltä. Hintaa sillä tosin on 200usd + muut kulut. Eli mitenkään erityisen edullinen se ei kyllä ole.

Volume Bikesiltä on tulossa BMX tyylinen fixi haarukka, joka on hieman normaalia pidempi, mahdollistaen näin barspinit.
http://www.18monks.com/logo_images/VolumeFork1.jpg
http://407fixedgear.com/2008/11/new-volume-fork-coming-out.html

Ben’s Cyclesiltä on tulossa jossain vaiheessa myös Milwaukee merkillä haarukka, joka tarkoitettu pääasiassa nimenomaan kikkailuun.
http://prollyisnotprobably.com/2008/12/mke_700c_unicrown_fork.php

Hitto, en nyt millään löydä sitä yhtä valmistajaa, joka tekee teräshaarukkaa, jossa on drop-outeissa kaks paikkaa kiekolle. Toinen mahdollistaa barspinit ja toinen enemmän tarkoitettu tavallisella ajelulle. Kadottanu näemmä linkin valmistajan sivuille…

No perkele, löytyihän se linkki. Starfuckers on valmistaja.


http://starfuckers.backdrop.jp/news/?eid=513
Niiden verkkokaupasta tuota ei ainakaan vielä löydy, mutta ehkä vastaavat maileihin.
Tämäkään tosin ei nyt taida täyttää ihan helposti saatavan tunnusmerkkejä, mutta ihan mielenkiintoiselta tuotteelta vaikuttaa.

Edit:

Olipa toi iso kuva, mut antaa olla…ei nyt ehdi muuttamaan.

Köyhät ostaa DMR:n jäykän maastohaarukan joka maksaa ameriikassa about 109 rahaa.

EDIT. Se on vissiin tämä.

Toisaalta Kyläsaaren Uusix-verstaan pihassa on kasassa parikymmentä jäykkää teräksistä maastohaarukkaa jotka luultavasti ajaa saman asian, mahdollisesti. Eikä varmana maksa paljoa.

En oo varma, mutta noissa maastureiden haarukoissa voi tässä käyttötarkoituksessa olla avainsanana suspension corrected. Eli normaalia jäykkää haarukkaa pidempi haarukka. Varmempaa tietoa tästä ei ole itselläni.

Ai niin, ja tässä vaiheessa voi ehkä mainostaa myös Trick Track foorumia, joka keskittyy nimenomaan fixi kikkailuun.
http://tricktrack.freeforums.org/index.php

Jep, olet Mika käsittääkseni oikeessa. Ja toi DMR on siis juuri tällainen “suspension corrected fork” eli aika pitkä niinku tosta kuvasta näkyy. Tolla epäilemättä fillarin ohjattavuus/tuntuma muuttuu aika lailla…

Pitäis kyllä oikeesti kokeilla tota Ringleaderin haarukkaa Steamrolleriin. Sais vertailukohtaa. Toi 28 mm kallistus on yksi pienimpiä näkemiäni. 30 mm kallistuksella varustettua on kokeiltu ja se just ja just tökkäs kiinni.

Muita melko suoran oloisia on esim. Konan Paddy Wagonissa. Kellä ois sellanen ja mahkut mittailla kallistusta.

Haarukan lisäpituushan kanssa auttaisi niinkun just mtb-haarukoissa. Onneks Steamrollerin oma on niin lyhyt ettei paljoa lyhyempiä sopivia taida olla. Muuten vois käydä niin että hankkis jostain nettikaupasta jonkun siistin 20-25 mm kallistuksella olevan ja huomaiskin sen sitten olevan lyhyempi ja siksi ihan yhtä huonon kun alkuperäinen.

Mulla taitaa olla ittelläkin yksi ylimääräinen suspension corrected mtb-etuhaarukka, pitää testaa sekin jossain välissä.

Olli: Auta meitä hädässä ja rupee vaihtaan meille etuhaarukoiden droppeja niin että haarukat suoristuu sen tarvittavan sentin. Droppien vaihtaminen erilaisiin kuulostaa järkevämmältä kun haarukoiden taivuttelu, jota kai aika paljon myös tehdään.

Vigorellin keula tuntuis pyörähtävän varsin helposti.

Mites toimis, jos sorvais spacerin emäputken alle? Siis kruunun ja laakerin väliin.

Tutustukaapa ihmiset niihin kyläsaaren pyöräpajan haarukoihin. Itselläni on “maastopyörän” runko fiksinä. Keskiö on vähintäänkin riittävän korkealla ja ilman etujarrua ja droppitankoa onnistuisi barspinnitkin. Tohon jälkimmäiseen tietysti vaikuttaa kyllä emäputken kulmakin, mutta se on minun mielestä tuossa minun pyörässä kummallisen jyrkkä maastopyörälle.

Minulla taitaa olla tuossa yhdessä toimettomassa maastopyörän rungossa muuten 1 1/8" kierteellinen haarukka, jos haluat kokeilla.

JeeJee - 11 minutes ago » Mites toimis, jos sorvais spacerin emäputken alle? Siis kruunun ja laakerin väliin.
Ei välttämättä mikään paras idea. Haarukan kaulaputkessa on alaosassa paksunnos, johon ohjainlaakerin alakooli lyödään kiinni. Siihen siis ei voi vain heittää jotain holkkia prikan tyylisesti väliin ja homma olisi sillä hoidettu.
mika - 6 minutes ago Ei välttämättä mikään paras idea. Haarukan kaulaputkessa on alaosassa paksunnos, johon ohjainlaakerin alakooli lyödään kiinni. Siihen siis ei voi vain heittää jotain holkkia prikan tyylisesti väliin ja homma olisi sillä hoidettu.
Se paksunnoshan lähinnä pitää alakoolin paikoillaan ja keskellä ja sen voisi ehkä hoitaa muutenkin. Siitä tuli mieleen, että eikös joku valmistanut ohjainlaakereita, joissa oli paksu alakooli? En muista kyllä merkkiä.
mika - 16 minutes ago »
JeeJee - 11 minutes ago » Mites toimis, jos sorvais spacerin emäputken alle? Siis kruunun ja laakerin väliin.
Ei välttämättä mikään paras idea. Haarukan kaulaputkessa on alaosassa paksunnos, johon ohjainlaakerin alakooli lyödään kiinni. Siihen siis ei voi vain heittää jotain holkkia prikan tyylisesti väliin ja homma olisi sillä hoidettu.
Jossain blogissa tuollainen olikin. Ei se kyllä vaikuta mitenkään maailman pätevimmältä tempulta.

http://s3.amazonaws.com/lefora-attachments/site/12814/attachments/20081123/pix.jpg

Joo, voi olla paska idea, mutta minä laittaisin ton prikan eri väliin. Kokonaan ton laakerin alle ja niin, että se on kaulaputkessa kiinni vaikka lukkoruuvilla.

Veikkaisin että 650c kiekko pilaa geometriaa vähemmän ku tommoset spacerit.

Paddywagonin rake/offset/etujättö on speksien mukaan 43 milliä. Ja haarukan pituus 375. Että ei taida kauheasti auttaa.

Cinelli vai Bob Jackson? Mulla ei ainakaan mahdu pyörimään kummassakaan.

…eipä tosin tarvitsekaan…