Bamboo mi seh!

Bamboopyörät 2012? Mitä mieltä olette bamboopyöristä? Onko tässä vuoden 2012 punavuorelaisin vaihtoehto?

HAHA! Olli Erkkilän hitsaustaidot ja Pyörätohtorin rotsaustaidot ei oo kohta enää mitään, kun paikallinen Bamboo-profeetta/poppamies ottaa markkinat haltuun!
http://www.instructables.com/image/FLBCVX7FEEMAOH6/How-to-Build-a-Bamboo-Bicycle.jpg

Miehelän bambupaja!

Tää on aika “rääd”:
http://www.calfeedesign.com/wp-content/uploads/2010/09/Bamboo-FixxiePrint.png

^

bambu on pandojen ruokaa!

toi runko tokas kuvas on itseasiassa ihan siisti… ois kiintoisaa pääästä koeajaa bambuu

keppiä keppiä…
ylempi bamboobikes kai Australiasta, tässä Mexicon bambua: http://www.bamboocycles.com/

Miehelän pajalla on taas laitettu röörit vertailuun…

Vttu mitä pskaa

jos reilun kaupan bambua niin hyväksyn.

Typerin idea vähään aikaan on tehdä bambusta pyöriä. Yleensä tuotteeseen kannattaa valita siihen sopivin materiaali, jota bambu ei missään nimessä ole. Yritetäänkö näitä perustella taas jollain väsyneillä ympäristönäkökulmilla? Ekologisinta on se, että tehdään tuotteet niille sopivista matskuista ja käytetään mahdollisimmaan pitkään. Ei voi muuta kuin surra tätä bambupelleilyä.

See on BAMBU eikä bambooooooooooiiiiiiiijjoooiiiii.

Milloin tästä?

Bambuhan on luonnon hiilikuitu! Saa käsiteltyä joustamaan ja jäykäksi tarpeen mukaan, ja hamppukuitu+hartsi tekee hyvän liitoksen.

Osaava voi siis tehdä hyvän rungon, mutta varmaan suurin osa näistä on kuitenkin vaan “koska se on siistii!!11” -ajatuksella kasattuja.

E: en siis tiedä mitään kokemuksesta, kaikki pelkkää “tietoa”! :wink:

http://www.greenleaves.fi/files/greenleaves.tarjoaa.fi/runko_maantiepyora_web.jpg

www.greenleaves.fi

Ovat muuten GoExpossa mukana.

Aika tylyä “dissata” ennen kuin on kokeillut. Hakkaahan noi markettifiksit ym. perus konversiot ainakin mun mielestä ulkonäöltään. Eri asia on sitten kestävyys ja ajotuntuma

Aikamoista tylytystä. Mun mielestä tällainen, asioiden kokeileminen ja ihan yleensäkin vähän rajojen rikkominen on just todella jees. Ja etenkin näiden valmistukselle big up!

En jotenkin muutenkaan usko bambun olevan ollenkaan paskaa materiaalia aiheeseen. Faktoja ei ole, mutta vahvalla oman mielen tatsilla tuntuu, ettei tollainen nyt ainakaan kiinahiilaria heikompi ole. Mukava varmasti ainakin ajaa. Jos olisin hippi_rikkaampi ostaisin ihan vaan fiilistelyn vuoksi moisen.

Onhan tuossa monta tekijää jotka voi mennä pieleen, mutta niin on myös teräsrungon valmistamisessa ja tuotteistamisessa. Soisin kyllä, että vielä jonain päivänä bambusta tehdään sarjatuotantona työmatka-ajokkeja mattimeikäläisille. :slight_smile:

Velobian sivuilla kun vierailee niin aina pistää tää zambikes silmään! Ei siksi että sellaista olisin hommaamassa, mutta kiinnostaa onko joku sellaisen itselleen laittanut.

Onko jollain tuollanen bambupyörä käytössä tälläkin hetkellä?

En tiedä onko tää vielä vuokrattavissa, ilmoitus tuli vastaan aika kauan sitten. Välillä on mietityttäny jos huvikseen kokeilisi bambua tuota kautta.