Avaruusmuona eli parhaat pyöräretkeilyruokareseptit

http://4.static-hood.de/img1/big/2081/20812234.jpg

Nää moulinexin chopperit on kans kovia pelejä kun pitää mitä tahansa murskata. Kirppareilla tulee silloin tällöin vastaan noita vanhempia, suosittelen lämpimästi antamaan sellaiselle rakastavan kodin. Grindaa niin kahvipavut kuin pähkinätkin kyselemättä, öljyisemmät pähkinät sellaseks tahnaks vieläpä.

Joskus oon tehny raakapalleroita ja -patukoita ihan vaan sekoittamalla jauhettuja pähkinöitä ja kuivahedelmiä (taateleita lähinnä). Luulis että sellaisia jos pyöräyttäis tiiviisti kelmuun niin menis retkieväänäkin. Säilyvyydestä en sit tiiä.

Silppuaa, kahvin jauhamisen kanssa tolla ei ole mitään tekemistä.

Kun jaksan kaivaa, niin laitan reseptin maapähkinävoi-pretzel-pähkinä-patukoihin, vastaa Clif-barin settiä hyvin.

Hätäravintona ensiapulaukussa vuorilla/oikeesti skutsissa bulletmealejä, noitten säilyvyyttä/energiatiheyttä/kuljetettavuutta ei moni safka peittoa.

joo aika pikaseen saa ton tyylisellä masiinalla eväspalleroita. esim casheweita, parapähkinöitä, manteleita ja taateleita tonne ja surrutetaan tahnaksi, ehkä ripaus vaniljajauhetta (ja suolaa?) ja tilkka vettä tai vaikka chai-rooibos teetä sekaan ja muovailemaan =)

Järeet koneet + pitää määrät aisoissa niin ei pitäs hajota. Yhden sauvasekoittimen oon hummuksen teossa polttanut, näitähän ei muutenkaan sais pyörittää kovin pitkään yhtäjaksoisesti kun rakenne ei ilmeisesti salli tehokasta jäähdytystä. Sama ainakin osassa blendereitä. Nyt käytössä mummovainaan Brown-monitoimiveivain jolla ajaa huoletta maapähkinätkin voiksi.

Tuliko tästä nyt avaruusmuonakoneenspeksaustopsu?

RTZ - 19:42, 3.2.2015 » Jos haluaisin avaruuspatukkaan enemmän proteiinia, lähtisin ehkä soijarouhetta ennemmin vaan ajamaan jotain papuja tahnaksi. Kikherneen proteiinikoostumus on kuulemma kasvikunnan tuotteista ihmiselle parasta. Suolainen hummus-pähkinärouhepatukka + makea taateli-pähkinärouhe vois olla.
Tähän lisäisin vielä, että jos henkilökohtaiset rajat sallii yhtään eläinproteiinia, niin ottaisin mahdollisesti halutun protskulisän lyhyelle retkelle mukaan keitettyinä kananmunina ennemmin kuin yrittäsin jauhaa patukkaan. Munaproteiini on koostumukseltaan kovempaa kamaa. Mut jos pitää olla vegekampetta, niin sit papuja.

Pähkinätkin on kyllä ihan ok protskulähteitä ainakin määrän puolesta: cashewissa on prodee 18g/100g, verrattuna esim. rahkan 10g/100g. Reippaan polkemisen päälle ei pähkinöiden korkeahkosta rasvapitoisuudestakaan oo haittaa, kun tyydyttymättömien ja tyydyttyneiden rasvojen suhde on aika edullinen.

mustAfa - 20:07, 3.2.2015 » esim casheweita, parapähkinöitä, manteleita ja taateleita tonne ja surrutetaan tahnaksi, ehkä ripaus vaniljajauhetta (ja suolaa?) ja tilkka vettä tai vaikka chai-rooibos teetä sekaan ja muovailemaan =)
No huh! Kuulostaapa hyvältä :D

oon huomannu, että ihmiset jotka joutuu elossaan koko ajan painimaan jossain määrin rajoittavassa ravintolokerossa (kasvis tms valinnat), on valmiimpia tämmöseen hieromiseen.

sitte me lihansyöjäperusjormat haetaan lidlistä mielekkipatukkaa ja hartsporttia

vois skarpata

Tämmöset hommat on kanssa harrastamista. Mä saan mielihyvää siitä että teen itse maapähkinävoita vaikka sitä vois ostaa kaupasta valmiina. Ja voi kai tämmösessä nähdä myös jotain elämän ottamista omaan hallintaan: lisää omaa osuuttaan suuhunpantaviensa valmistusprosessissa.

Edit: syön kyllä hyvin mielin myös metukkaa ja bratukkaa, ei siinä. Sokerin suhteen yritän taas vaihteeksi nihkeillä, kun on sen suhteen ollut aika kova kakkostyypin diabetes -construction kit elämäntavoissa.

Gzaghar - 20:14, 3.2.2015 »
mustAfa - 20:07, 3.2.2015 » esim casheweita, parapähkinöitä, manteleita ja taateleita tonne ja surrutetaan tahnaksi, ehkä ripaus vaniljajauhetta (ja suolaa?) ja tilkka vettä tai vaikka chai-rooibos teetä sekaan ja muovailemaan =)
No huh! Kuulostaapa hyvältä :D
Mites tosiaan toi säilyvyyspuoli ja mihin jengi on näitä pakannut mainitun kelmun ohella?

Mutta:
Mahtava lanka!

Itsellä tosiaan kans kasvisrajoite, mutta onhan tämä enempi tosiaan harrastamista rakkaudesta taiteeseen kuin juttu, joka pitäisi perustella järjellä.

Edelleen funtsin soijarouheen mahdollisia mahdollisuuksia proteiinipitoisuutensa vuoksi, vaikken edes tiedä onko sitten niin proteiinipitoisaa edes.

Pelkään pahoin, että tää voi mennä siihen, että duunissa syön enää vaan jotain astronauttitahnaa :smiley:

Itse on pitänyt kokeilla tätä Rapha-poikien eli Team Skyn riisikakkuohjetta. Eihän tuota useiden päivien retkille voi tehdä mutta niille hyville ja nopeille päiväretkille.

kyllähän pähkinät ja kuivahedelmät säilyy huoneenlämmössä ihan sellaisenaan, mutta muuttaako niiden murskaaminen ja sotkeminen keskenään säilyvyyttä? jotenkin luulis, että ei, mutta mistäs minä tiedän mitä kemiallisia reaktioita siellä tapahtuu, kun aineet menee sekaisin.

Erilaisuuden tavoittelua, erilaisuuden tavoittelua kaikkialla.

No ei, ihan coolia et joku jaksaa vääntää kaikkee tämmöst. Vois joskus itekki kokeilla, jos jaksais vääntää.

way beyond cool

real i would say

juhani - 21:13, 3.2.2015 » kyllähän pähkinät ja kuivahedelmät säilyy huoneenlämmössä ihan sellaisenaan, mutta muuttaako niiden murskaaminen ja sotkeminen keskenään säilyvyyttä?
Riippuu ihan siitä, miten hygieenisesti sen onnistuu tekemään. Kotioloissa varmaan aika vaikea tehdä niin steriilisti, ette hiivoja/homeita/bakteereja massaan sekoittuis. Hedelmien sokeri on ihan otollista ravintoa mikrobeille. Voi tosin olla, että kuivatun taatelinkin sokeripitoisuus on niin korkea, ettei siinä niin moni mikrobi elä. Pitääpä kysyä äiteeltä, on tämmösten asioiden kanssa töikseen puuhaillu.

Pähkinoiden suhteen ongelmana lienee lähinnä rasvojen härskiintyminen, mikä vaatii sitä, että rasvat pääsee kosketuksiin ilman kanssa, eli tuskin tulee ongelmaksi ennekuin hedelmäosasto alkaa pilaantumaan

soijajerkyäkin olen joskus nähnyt, ja kerran koitin soijasuikaleista sitä tehdä. Ei ihan niin maukasta tullut kuin naudasta, mut luulisi et kuivamuonana kestäisi hyvin aikaa ja kuljetusta. Noissa jerkyhommissa taitaa olla aika paljon kiinni siit et tajuaa vetää iha överiks sen marinoinnin.

e. “inserttinä salaatteihin”, heh.

Jerky säilyy, jos liha on rasvatonta/vähärasvaista. Rasva härskiintyy ajan kanssa eikä sitä voi oikein estää kuin pakkaamalla täysin ilmattomasti.

Saakelin härskit rasvat, ei niiden juttuja kyl kestä kuunnella.
Ok nyt lähden.

Taina kyllä se ruuanlaitto alkaa kiinnostaa kun ikää tulee enemmän, älä huoli.

soijarouheen sijaan laittaisin ehkä soijajauhoa. sehän on tietääkseni kypsentämättäkin syötävää ja tekee esim pähkinäpatukkajutskelien koostumuksestakin timmimpää. toisaalta suurin osa pähkinöistä ja täten pähkinäjauhoista sisältää abaut saman määrän ravinteita. soijajauho on tietty halpaa ja helppoa

noíhin pähkinä&kuivahedelmä-jälkkäreihin oon joskus tainnut soijajauhoa laittaakin ja oli ihan okei

ps.
hipit <3 avaruus&muona

mustAfa - 21:31, 3.2.2015 » hipit <3 avaruus&muona
Kun sais vielä pekonin päälle ymmärtämään, niin olisivat ihan kelpo porukkaa!