Avantgarde Peugeot (never ending topic)

Aloha!
Jälleen ranskis-aihe pyörä-ihmisille :slight_smile:
Mulla on tässä 4 peugeot aihiota työn alla (70-80l.)
ja pitäisi vaihtaa vaseliinit keskiöön ja napoihin, niin mistä nykyään saa
kiilapultti-ruuveja vai saako niitä enää mistään (siltä varalta, että hajoavat kampia irroitettaessa). Vai täytyykö väsätä / hioa jostain toisesta mallista että saa sopimaan? En ole noita aukonut, joten kiinnostaisi treenata kerrankin tämäkin homma.
Entäs keskiön vaihto? Onko edelleen vaikeaa löytää oikeanlaisia ranskalais-kierteisiä?

Neuvoista kiittäen; Mikko Nousiainen, HKI

Peremmälle Peugeot-elämäntapaan toivottaa.

Kiilapultteja saa varmaankin paikallisista (etenkin pidempään toimineista) kivijaloista kyselemällä, kiilan halkaisija kannattaa tönärillä mitata etukäteen ja/tai ottaa malli mukaan kaupoille niin tulee sitten oikea. Joissakin kiilapulteissa on itselle tullut vastaan erikoiskierteitä, joihin ei löydä muttereita erikseen oikeastaan mistään, eli itse ostaisin vain sellaisen jossa on mutteri mukana. Uutta kiilaa akseliin sopivaksi viilatessa kannattaa pitää maltti mukana, niin ei tärväydy ihan liikaa aihioita.

Styleride Turussa on ollut hirmu hyvä kaikkiin ranskis-asioihin liittyvissä osa-asioissa, mm. noiden keskiöiden kuppien kanssa.

Kumiluodista taisin viimeksi hakea kiilapultit.

Töölön pyörästä saa Velo Orangen ranskiskeskiöö.

Ps. olit tosi hyvä Levottomissa.

1 Like

Kiiloissa on myös muutamaa eri jyrkkyyttä, oliskohan englantilaiset ollut vähän jyrkemmällä kulmalla. Ei pitäisi tarvia viilailla kun on oikea kiila.

1 Like

Ei välttämäti löydy hyllystä suoraan ranska tavaraa, mutta pyörähuolto Pyörämiesten ukkeli Tapanilassa on muistaakseni aika paljon ropaillut ranskis fillareita

Kävin taannoin kyselemässä, Pyörämiehillä ainakaan ei ole mitään 50-v vanhojen ranskalaisten varaosien aarrearkkua saatavilla vaan joutuvat tilaamaan kalliilla eBaysta niinku tavalliset kuolevaiset. Usein siis postikulut enemmän kuin ite tavara. Parhaat vinkkini ranskisosien haalintaan ois: fillabicycles.com (Meilahti/netti), pyöräpajojen, Uusixin, kierrätyskekusten ym. romulaarit feat. työntömitta sekä pitkään toiminnassa olleet pyöräkorjaamot joilla saattaa olla vielä vanhaa varastoa esim. Peugeotin / Mercier-Tuntureiden yms. muinaisilta maahantuojilta. Näistä lisää “paikalliset pyörätohtorit” tsjp. ketjusta.

Esim. Kokkolassa A.Ylikorvella jotain, varmaan postittaakin jos soittaa ja kysyy