Autonkäyttö topikki

Moni tällä keskustelupalstalla tuntuu suhtautuvan yksityisautoihin ja niiden käyttämiseen suorastaan vihamielisesti. Mutta kun niitä nyt kumminkin on ja moni pyöräilyyn intohimoisesti suhtautuvakin omistaa, käyttää ja jopa pitää autoista, niin kertokaapa minkälaisia autoja omistatte, käytätte tai tahtoisitte ittellenne.

Mulla ei ole enää omissa nimissä kuin 2: farmari-Sierra ja Escort Express, jota pitäis kunnostaa maastopyörän siirtelyajoneuvoks. E: Vitut, onhan niitä taas piha täynnä.

Viime kesänä möin 2 Sierraa ja tänä kesänä lähetin yhden kierrätykseen. 3 autoa vähemmän.

Ja mitäs mieltä olette polkupyörän siirtelystä autolla vain siksi että pääsee parempien ajomaastojen tuntumaan? On se itsekästä, jep. Mutta on ikävän työlästä jauhaa 32/19 fiksillä pitempiä siirtymiä rikkoon metsän rauhaa ja aluskasvillisuutta.

Mä en voisi kuvitellakaan siirtyväni harrastuspaikalle pyörällä. Sama asia jos pitäisi mennä vaikka golfia pelaamaan koko matka puttaillen.

Jos en olisi niin köyhä, niin ostaisin oman talon Nurmijärveltä ja talon kaveriksi citymaasturin.

VW Scirocco on täällä. Olen niin rakastunut tuohon, ettei tulis mieleenkään luopua ja kiva olla sitoutumatta VR:n / Matkahuollon aikatauluihin. Saa mennä ja kulkea miten huvittaa.
Kaupungissa en tuolla kyllä aja, kuin harvoin.

siirsin tämän fillarikeskusteluista tuonne aiheen vierestä -alueelle. Ei mulla muuta eikä autoa.

En omista autoa koska en sellaista tarvitse. Jotkut autot on hullun siistejä. Ja joskus ne on ihan kätsyjä vehkeitä. Vähemmän vihaa.

Koiraharrastuksiin siirtymisiin käytän autoa, muihin en.

Mulla on mopo.

Ei ole autoa, koska keskusta-asujana ei sellaista tarvitse. Itseasiassa, siitä olisi vain haittaa: esim. ei kunnon pysäköintipaikkoja taloyhtiössä, pitäisi jättää vähintään parin korttelin päähän josta löytyy lähimmät ilmaiset kadunvarsipaikat. Autoa tulisi käytettyä maks. kerran viikossa, kun työmatkatkin hoituu nopeimmin pyörällä.
Viikonloppureissuihin tms. tulee vuokrattua autoa, koska julkisen liikenteen maksut kahdelta aikuiselta (vaikka olisi yksi aikuinen, yksi opiskelija) tulevat kalliimmaksi, lisäksi ovat hankalampaa ja hitaampaa.
Ei siis mitään autoja vastaan sinänsä, kiinnostus on tullut vähän perintönä; isä on autoteknikko ja olen lapsuuteni viettänyt autokorjaamossa / -liikkeessä. Joskus kun on enemmän tilaa ja varaa auton hankin, mieluiten vanhan, italialaisen ja avokattoisen. Samaan talliin muutaman vanhan kilpapyörän kanssa : )

En omista autoa, koska moiselle ei ole riittävästi käyttöä. Liikkuminen onnistuu julkisilla / kävellen / pyörillä. Ja silloin kun ei onnistu, niin www.citycarclub.fi pelastaa. (Mainos: on muuten mahdottoman kätevä autonvuokrauspalvelu. Netissä voi varata tunnin tarkkuudella auton ja auto kiikutetaan meille 500 metrin päähän parkkipaikalle.)

Jos autolle joskus ilmenee tarvetta, niin sellainen pitää sitten ostaa.

Sinänsä pidän autoista ja autolla ajamisesta. Mutta se ei riitä ostoperusteeksi. Pidän myös lentokoneista, mutta en silti ostele sellaisia :slight_smile:

Harrastan koskimelontaa ja muutamaa muutakin mystistä vesiurheilulajia. Yksityisauto on käytännössä varsinkin koskien suhteen ainoa keino päästä harrastepaikoille.
omaa autoa ei ole tällä hetkellä, vaan siirtymät hoituvat pääasiassa seuran pikkubussilla ja kaverin autolla, johon on omat avaimetkin. Pitkät työreissut heitän mieluummin junalla, jos vain saan aikataulut osumaan.

Tällä hetkellä en tarvitse omaaomaa autoa, mutta mikäli kajakkipummi -asennoituminen valtaa lisää tilaa päästäni, niin joudun hankkimaan pakettiauton ja sinne punkan ja keittiön.

Derp.

Eihän auto ja pyörä ole joko tai tilanne.
On naurettavaa kuvitella, että pyörällä pärjäisi kaiken. Auto on hyvä keksintö, mutta sitä käytetään liikaa ja moni käyttää sitä vain laiskuuttaan.

Isompi = parempi.

Kannatan mahdollisimman isoja ja isomoottorisia autoja. Vanhat jenkit ja muskelikauden vehkeet on parhaita, kaikki ennen energiakriisia tehdyt.
Ne on ekologisia. Ne on tehty yhden kerran 40-60 vuotta sitten. Ne kuluttaa paljon pensaa, eli niillä ei paljon ajella. Niistä pidetään hyvää huolta, ja niillä ajellaan varovasti. Niiden omistajissa on vähemmän kusipäitä kuin pikkuautojen. Pikkuautoilla paljon helpommin ajellaan joka paikkaan.

Vaimoni serkku osti 7-litrasen Capricen. Kehui kuinka mukavaa pyöräily oikeastaan on.

Nykyinen '07 viisovinen Civic on ollu nyt reilu kaks ja puol vuotta ajossa - mukavan tilava auto kokoisekseen. Vetää sisuksiinsa kolme ukkoa pyörineen ja vkonloppuroippeineen. En käytä julkisia niin jos en aja pyörällä, menen autolla. Kilometrejä tulee vuoteen ~20tkm.

Clio S willy-edition. Kaks pyörää ja viikon matkakamat siirtyy näppärästi penkit kääntämällä. Lisäksi toi on hauska ajaa. Ja kompakti. Eli tilava, pieni ja hauska auto.

Päivittäisessä käytössähän toi ei ole. Mutta jos näkyy virnistelevä kaveri kultavanteisessa klippanassa antamassa kevyelle liikenteelle tietä, niin saa moikata.

edit: niin joo, tuolla säilyy autonropaustaidot jotenkuten hanskassa! ;D

En ole vielä keksinyt minkä takia auto pitäisi omistaa jos asuu kaupungissa. Jälkikasvu tuli peräkärryssä perässä kunnes oppi itse liikkumaan ja soittimet on kulkenut vahvoilla hartioilla. Ruokaostokset kulkee laukussa.

Vuokra-auto on hyvä auto. Paljon tavaraa=pakettiauto, yksin liikkeellä=pikkuauto. Muuten sitten fillari. Yksi tai monta vaihdetta. Kilometrejä takuulla enemmän fillarilla kuin autolla /vuosi.

Silti, onhan autoilu ihan mukavaa. Ja Helsingissä liikkuessani on kivaa aina antaa tilaa pyöräilijöille ja muutenkin kevyelle liikenteelle. Autoilureitit on kyllä välillä jo aika hakusessa.

Autoa ei ole eikä kyllä korttiakaan joka sen kuljettamiseen oikeuttaa.
Kun olin siinä iässä että kortin olisin voinut ajaa niin ei ollut rahaa. Nyt vanhemmalal iällä ei vaan kiinnosta pyhän peltilehmän kuljetuslupa.

Asustan suht lähellä keskustaa jolloin voin joko kävellä kylille taikka mennä bussilla jos ei fillarilla huvita ajella.

Täällä Savossa vaan katsotaan hieman säälivästi ikäistäni (27v) henkilöä joka kulkee julkisilla. Eihän niitä nyt kukaan muu voi käyttää kuin vanhukset, opiskelijat, sairaat ja alkkikset… Valitettavasti tämä asenne myös näkyy julkisen liikkeen pahoina puutteina.

Jos on tarvetta isommalle kauppareissulle tms. niin lainaamma anopilta auton ja vaimo ajaa kun sillä on sentään kortti.

Matkustelu tulee hoidettua bussilla taikka junalla sillä täältä on todella hyvät liikenneyhteydet ympäri Suomea.

Terwis - 18:35, 3.8.2010 »

Asustan suht lähellä keskustaa jolloin voin joko kävellä kylille taikka mennä bussilla jos ei fillarilla huvita ajella.
Täällä Savossa vaan katsotaan hieman säälivästi ikäistäni (27v) henkilöä joka kulkee julkisilla. Eihän niitä nyt kukaan muu voi käyttää kuin vanhukset, opiskelijat, sairaat ja alkkikset… Valitettavasti tämä asenne myös näkyy julkisen liikkeen pahoina puutteina.

Ainakin tosiaan Savonlinna on varsinainen autolandia. Siellä jos mies joka ajaa polkupyörää on joko köyhä tai päissään, yleensä molempia. Paikallislehdessä on palsta josta joka päivä voi lukea miten joku on kärynnyt ratista 3-4 promillen humalassa. Tosimies ei sorru kävelemään tai ajamaan fillaria.

Tuo asenne on aivan sama täällä Mikkelissä.
Yleensä autoilojat lopettaa v***lun kun kysyn että paljonkas meni viimeisen vuoden aikana autoiluun.
Monet työkaveri ja muut tutut ennemin kävelee 10km töihin kuin alentuu julkisiin taikka fillarin selkään.
Ei sekään ole huono vaihtoehto mutta ihmetyttää silti.

Valitettavan usein kuulee myös vanhempien miesten suusta miten he hyväksyvät känniajelun yms idioottimaisen käytöksen sen nojalla että pitäähän ne oppirahat maksaa.
Tuttavani kaksois pojat ovat kumpikin vasta saaneet kortin ja kumpikin poltti korttinsa alle vuoden sisällä törkeällä rattijuopomuksella. Vanhemmista se oli ihan OK. Kuulemma pojat on poikia.

Positiivisiakin puolia on paikallisessa joukkoliikenteessä nimittäin lastenvaunujen kanssa saa matkustaa ilmaiseksi. Eipähän tarvitse muutamaan vuoteen maksaa siitäkään…

Laku - 19:32, 3.8.2010 » Isompi = parempi. Kannatan mahdollisimman isoja ja isomoottorisia autoja. Vanhat jenkit ja muskelikauden vehkeet on parhaita, kaikki ennen energiakriisia tehdyt. Ne on ekologisia. Ne on tehty yhden kerran 40-60 vuotta sitten. Ne kuluttaa paljon pensaa, eli niillä ei paljon ajella. Niistä pidetään hyvää huolta, ja niillä ajellaan varovasti. Niiden omistajissa on vähemmän kusipäitä kuin pikkuautojen. Pikkuautoilla paljon helpommin ajellaan joka paikkaan. Vaimoni serkku osti 7-litrasen Capricen. Kehui kuinka mukavaa pyöräily oikeastaan on.
+1 nimim. -79 Jeep Cherokee. Viidessä vuodessa 17000 km. "18 litraa satasella, haistakaa rahaa köyhät."