atom takaratas, mistä oikea työkalu?

Moikka,

olen käynyt pari polkupyöräliikettä läpi mutta kyllä vaikuttaa vaikealta.
Eli mikä ja mistä saa hankittua työkalua millä sais rataspaketin purettuna tästä?

Ja pitääkö nyt siis avata tuo 20 piikkinen osa?
Yks pyörähuoltaja väitti, että itse rattaat pitää avata, ja tuo 20 piikkiseen osaan ei tulisi koskea, se on kiinni navassa.

http://img845.imageshack.us/img845/8564/imag1989.jpg

http://www.parktool.com/uploads/thumbnails/uploads/products/ad0b7e6397927b5f0c138725ef6fdfff72ab091b_430x390.jpg
Park Tool FR-4

kiitti!

pyörätohtorilta löytyy myös

itse olen käynyt irroituttamassa näitä myös ecobikessä. jos noiden vanhojen kanssa puljaa enemmänkin niin toi työkalu voi olla kyllä ihan hyödyllinen kapistus itselläkin.

http://img803.imageshack.us/img803/1232/imag2006.jpg

tyhmyydessäni kävin nakuttaa laakerin irti.
En vieläkään ymmärrä mihin tarvitsen tuon työkalun, pitääkö rataspaketin “ydin” poistaa tällä työkalulla? ja minkälaiset kierret siinä on?

Olet näemmä purkanut kierrepakan lehdet yms. pakan rungon ympäriltä. Navan kierteet lienevät tuon kierrepakan rungon alla. Noihin pakan kierteisiin tuskin menee bmx-vapari.

jarkko - 9:26, 1.8.2012 » Olet näemmä purkanut kierrepakan lehdet yms. pakan rungon ympäriltä. Navan kierteet lienevät tuon kierrepakan rungon alla. Noihin pakan kierteisiin tuskin menee bmx-vapari.
juuri näin tuli tehtyä. Miten saan nyt kierrepakan runkoa poistettua?

jos sulla olis se työkalu niin sä saisit loputkin paskat tosta irti ja sulla olis siinä jo bmx-vapaaratas kiinni :slight_smile:

http://img528.imageshack.us/img528/9254/imag2008l.jpg

eli siitä vaan vääntämään? :slight_smile:

Sillä samalla työkalulla, joka tuossa aiemmin linkattiin. Sillä olisit saanut koko paskan ehjänä irti. Olet tehnyt täysin turhaa työtä :slight_smile:

Edit; juuri noin.

Varmista vielä tuon työkalun kiinnitys esim. pikalinkulla. Vapaarattaan runko on luultavasti tosi tiukassa ja tarvitset pitkän varren, jolla vääntää.

JUMANKAUTA se oli kovalla kiinni, tuhannet kiitokset avusta!
Nyt sitten seuraava työkalu ton BMX rattaan kiinnittämiseen! :smiley:

http://img707.imageshack.us/img707/5923/imag2009.jpg

Toi menee ketjuruoskalla tai ketjullakin kiinni, auki saat taas erikoisella työkalulla.

Jep, polkemalla kiristyy.

bueno, kiitos!

Moro, Mistä hankit tuon Park Toolin avaimen?

pieni merenneito - 9:49, 1.8.2012 » jos sulla olis se työkalu niin sä saisit loputkin paskat tosta irti ja sulla olis siinä jo bmx-vapaaratas kiinni :)
Pilaan hehkutusta sen verran, että ton kierrepakan rungon olis voinut laittaa surutta ruuvipenkkiin ja vääntää kiekkoa kiertämällä irti. Shimanon ja ACS:n BMX-vapaarattaiden kanssa toimii sama juttu. Ei tartte ostaa erikoistyökalua, että saa kertakäyttöiset BMX-paskeet "ehjänä" irti. Tosin ite oon käyttäny putkipihtejä. Tän kuvassa olevan halvimman kiinalaisen kanssa homma ei tietenkään toimi noin, koska se ilmeisesti aukeaa "takapuolelta."

Ton peltisen kakkuvadin olis kans voinu ottaa pois samalla, kun vapaaratas oli irti.

Kender, ostin sen turusta, makso kympin.

bikeshop

ASB, kiitti vinkistä.
vapaaratas ei oo kiinni vielä, en tiedä jos jätän paikalle “old school” lookin takia (hion tietysty kiiltäväksi) tai poistanko. Ehkä sitä on pakko poistaa, melkoisen turha.