Asiaa maastorenkaista - 2" ja isommat

Supersonicit taitaa olla aika nakinkuoret, mutta tuota halvempaa taittuvaa X-Kingin perusmallia(?) katselin jo hetken mielenkiinnolla. Tosin heppoiseksi haukuttu sekin taitaa olla.

Oikeastaan joku Planet-X:n Geax vaikuttaisi lupaavalta, vaikka kudosvahvuudesta ei ole mitään numerotietoa. Tarkemmin tutkittuna Saguaro TNT voisi olla ihan mieleinen: taittuva, ei yli 15€, osuu haarukkaan 2,1" - 2,2", oletettavasti ei ole ihan heppoinen (600-700g kuitenkin), litkutus ymmärrettävästi onnistuu ja on vielä valkokylkinenkin. Näin ainakin kuluvalla hetkellä.

(Hintoihin liittyen: Postikulut näen tässä aprikoinnissa toissijaisena seikkana.)

Mikäs vois olla hyvä yleisrengas ja löytyykö sellaisia 29" pieni plus, eli 2.4-2.5 tuumaa?

^Maxxis Ardent.

Muita? Mulla on nyt ardentit 2.25:na. Ihan hyvä, mutta vaihtelu virkistää.

Grobian - 0:35, 30.7.2015 » Itse valitsin [Claes Ohlsonin](http://www.clasohlson.com/fi/Polkupy%C3%B6r%C3%A4n%20rengas%2026%22/Pr318399000) tarjoamat. Sanoisin että hinta ja laatu kohtaa ihan hyvin. Varmasti on parempiakin joo, mutta nuo oli halvat ja on kestänyt hyvin.
+1

Kelpo halpikset.

JeeJee - 13:07, 6.8.2015 » Mikäs vois olla hyvä yleisrengas ja löytyykö sellaisia 29" pieni plus, eli 2.4-2.5 tuumaa?
valmistajien ilmoitukset ja renkaiden tosiasialliset leveydet eivät näytä omien kokemusteni mukaan vastaavan kovin tarkasti toisiaan. eli tohon genreen mahtuu varmaankin 2.35-2.5-yleisrenkaat, jolloin tarjontaa on vaikka kuinka paljon.

paras yleisrengas taakse, jolla olen ajanut on maxxiksen ikonin tämä versio. edessä tykkään robustimmasta sivunappulasta, joten ardentille vaihtoehoina voisi olla esim. schwalben hans dampf, onzan ibex tai jos haluaa vielä pikkasen levempää niin wtb weirwolf kaks ja puol tuumasena.

^^Mä kyl vähän kyseenalaistan ton “halpuuden” kun alle 15 eken saa mm. saksasta monenlaisia laatukumeja, Shwalbee, Contia, Misukkaa…

Clasu ei oo mikään kannatettava LBS, jos on budjetti eikä kiire niin mieluummin tilaisin netistä.

kid_scientifik - 16:32, 6.8.2015 »
JeeJee - 13:07, 6.8.2015 » Mikäs vois olla hyvä yleisrengas ja löytyykö sellaisia 29" pieni plus, eli 2.4-2.5 tuumaa?
valmistajien ilmoitukset ja renkaiden tosiasialliset leveydet eivät näytä omien kokemusteni mukaan vastaavan kovin tarkasti toisiaan. eli tohon genreen mahtuu varmaankin 2.35-2.5-yleisrenkaat, jolloin tarjontaa on vaikka kuinka paljon. paras yleisrengas taakse, jolla olen ajanut on maxxiksen ikonin [tämä](http://www.hi5bikes.fi/~xvxYx0000001/?Y999=PIF&Y104=M-TB96729100) versio. edessä tykkään robustimmasta sivunappulasta, joten ardentille vaihtoehoina voisi olla esim. schwalben hans dampf, onzan ibex tai jos haluaa vielä pikkasen levempää niin wtb weirwolf kaks ja puol tuumasena.
Ibex näyttää kyllä aika käytännön ardentilta, mutta pitää tutustua. Näyttää kyllä ihan potentiaaliselta. Ikoniakin pitäis testata, mutta mulla on sellanen henkisen kasvun paikka, että hirmu vaikee käyttää eriparirenkaita pyörässä. Ahistaa semmonen.

eriparirengas = eri merkkiset renkaat?

Eri mallikin on jo vaikee paikka :D.

E:Siis samanmerkkisistä.

onko kukaan ajellut minionin tällä versiolla? mietinnässä taakse syksyisille/alkutalvisille poluille…

26":

  • 1.90-2.10" tan wall
  • matalaho nappula ainakin keskellä, rullaavuus mielellään hyvähkö kovalla alustalla, hiekalla, lumella jne
  • mielellään kevyehkö
  • folding mut jos hyvät taittumattomat myöskin ok

ei hintarajaa mut tietenki edukkaat kivampia kuin kalliimmat

tuleeko mitään mieleen?

^ Joku vahna Continental?

dmr supermoto on hieno
ja maxxis dthta oon nähny skinwallina kans

Mulla vois olla sulle aika makosat kumit myyrä. Amerikan maasturimuseo edition Ritcheyn ehkä parhaasta mtb renkaasta. Tod. vähän käytetty pari 40€.

http://mombat.org/MOMBAT/PartsForSalePages/tires.html

:slight_smile:

no tehäänpä kaupat kuule.

onko tää nyt sitten se lanka, jossa puidaan maastorenkaista?

niin tai näin, niin uus nobby nic evo 2.35 -kokoisena (tle, kärmesnahka, pace*) edessä on vakuuttanut. paras yleiseturengas millä on tullut ajettua tähän saakka: erinomainen sivuttaispito, rullaavuus, paino -suhde. (verrokkeja: hans dampf, onza ibex, conti trail king, maxxis ardent)

vanhemman mallin kanssa väellä oli ongelmia mm. äkkilipsumisten kanssa, mutta ovat uudistaneet kuviota reilusti eikä ainakaan ole lipsuherkältä vaikuttanut. märillä kallioillakin löytyi hyvin pitoa sopivilla paineilla.

suurin ero aiemmin vastaavaa tehtävää toimittaneeseen hans dampfiin on kuitenkin rullaavuudessa. dampf saattaa olla sen piirun verran pitävämpi, mutta nn puolestaan kaksi-kolme piirua rullaavampi.

takana en puolestaan ole havainnut eroa rock razorin ja ikonin välillä so far.

e. tällanen video noista kahdesta etusvaihtoehdosta tuli vastaan (näkee ainakin kuviot):

Meitsi on nyt ajellu noilla folding tubsukka Racing Ralpheilla, koossa 29x2.25 ja on kyllä aika kurjat renkaat näin syksyisin. Veikkaan että noilal ei tee talvellakaan mitään, joten laitetaas jengi töihin.

Mistä sais Rocket Ronit samassa koossa (2.25 levyisenä) ja tubeless readynä. Kevyttä rengasta haetaan. Suomessa Schwalben kumien kauppa on vissiin hiipunu, jostain syystä? Oulusta näitä ei ainakaan saa enää mistään.

kiinnostaa et mikä tekee tosta rakettironista jotenkin paremman syys/talvirenkaan?

kid_scientifik - 1:05, 4.11.2015 » takana en puolestaan ole havainnut eroa rock razorin ja ikonin välillä so far.
Et rullaavuudessa tai pidossa? Rock razor kiinnostaa, koska tällä hetkellä takana Hans Dampf ja tuntuu vähän turhan raskaalta, mutta toisaalta tuonkin kanssa on vähän pito-ongelmia (ehkä enemmän kyse paskasta tekniikasta) niin vähän pelottaa että mitenhän tuommosen "semisliksin" kanssa käy.