Asennushanskat

^word; noita labrahanskoja roudaan aina mahdollisuuden tullen anopilta apteekista. Kestävät ja hikoilevat vähemmän kuin peruslateksikintaat.

Kertakäyttöhanskoista nitriiliä sisältävät ovat huomattavasti parempia kuin perus lateksiset. Niillä tulee tehtyä likaisemmat hommat kotona, näppituntuma säilyy hyvänä ja ei tarvitse pestä käsiä. Pidän yleensä laukussa myös muutamaa paria mukana tien päällä tehtäviä remontteja varten. Ei tarvi tuskailla ketjurasvaisilla käsillä gripeillä.

jarkko - 13:14, 1.2.2011 » Patenttiratkaisu: käsien rasvaaminen ennen fillariremonttia jollain kelvollisella rasvaisella rasvalla helpottaa suunnattomasti käsien pesua jälkikäteen.
Työjarruja en ole koskaan oppinut käyttämään ja menenkin tällä raksahommissa opitulla tavalla aina kun muistan. En tosin useinkaan jaksa/muista, mutta aina ovat kädet riittävästi puhdistuneet. Ei ole niin justiinsa. Jotain narinaa on toki tullut joskus puoliskolta kun muksujen vaatteisiin ilmenstynyt mustia läikkiä kylkiin kainaloiden lähettyville ;)

Jos hanskoja tulee käytettyä niin keltaiset tiskihanskat(ne “paksusta” muovista) tai puutarhahanskat ovat toimivia. Noi ohuet hanskat ekassa viestissä on vaikea laittaa ja poistaa kädestä(jos haluaa useammin kuin kerran käyttää) verrattuna noihin muihin vaihtoehtoihin.

itse ostin laatikon OIKEITA polkupyörän korjaushanskoja ettei vaan tulisi tässäkään tehtyä virhettä.
http://www.parktool.com/uploads/thumbnails/uploads/products/c3c4731b69278dfca9c0c946cebfc78fb4af510e_430x390.jpg

Käytän näitä sottaisimmissa hommissa; ketju-, vaihtaja- ja laakerihommissa, muut ruuvailut yms. vedän luojan pinnoitteella. Hikoilua voi välttää jos on kierrossa muutama pari.

Lisäksi nitromorssi hommiin on paksummat kumihanskat sekä nahkaiset kiillotus- ja hitsaus- ja rälläköintijuttuihin.

^Näyttävät täysin normaaleilta laboratorioissa käytettäviltä nitriilihanskoilta. Mutta onhan ne heti mekaanikon hanskatkin kun on Park Toolin pakkauksessa :wink: Joka tapauksessa just tollaset toimii hyvin.

Tulee yleensä pidettyä K-raudasta löytyneitä ohuita asennushanskoja, joissa kämmenpuoli on kumia ja päällipuoli ohutta venyvää kangasta joka hengittää erinomaisesti. Eivät hiosta pidemmässäkään rupeamassa niin älyttömästi, kestävät yllättävän hyvin ja ainakin itse olen esim laakerinkuulat saanut kuppeihin noiden kanssa. Ainakin täällä noita roikkuu laatoitusosastolla myös hanskaosaston lisäksi. Lienevät siihen tarjoitettuja alunperin. Väri on tummanpuhuva musta / harmaa.

Panohanskat.

^LOL, hyvillä hoodeilla surffaat

<3

Tämän henkisiä ostelin jostain Starkista erinäköisiä remppahommia varten:

Link: Asentajankäsine

Ovat soveltuneet erittäin kivasti polkupyörän rassaamiseenkin, ja katu-uskottava murdered-out ulkoasu. Hengittävää kangasta, ohut mutta kestävä nitriilipinnoite kämmenissä ja sormissa. Hyvä tuntuma. Itsellä kuluneet lähinnä kangas-kohdista puhki kun on jotain seiniä hionut yms.

Pitäisi varmaan useimmista rautakaupoista löytyä vastaavia.

Tähän mennessä en oo käyttäny, pitäs, tarttis, vois hankkia.

Kostautu eilen kun paljain käsin noukin osia likoomasta tärpätistä.

Würthin harmaita tumppuja tulee käytettyä rassatessa pyöriä tai muita kikottimia, diggailen kyllä tuntumasta. Kämmenosa ja sormet pinnoitettu jollain kumi/lateksi/“mitälie” pinnoitteella. Plussana tietty, että mutsi voi toimittaa noita tarvittaessa duunipaikaltaan mulle.

vallengrach - 15:16, 1.2.2011 » [Panohanskat.](http://forum.hevostalli.net/read.php?f=9&i=3087993&t=3087993)
THE ORIGINALS: http://www.stuntman.fi/putiikki/images/tuotteet/nahka/36236.jpg

hanska_bussinessi on taas ajankohtaista.

Viimeksi ostin jostain kooraudasta tms sellaiset kankaiset kumipäällystetyt hanskat jotka ei-liikaa-tarkkuutta vaativissa hommissa ovat olleet ihan ace of spades mutta jotain pikkunippeleitä pyöritellessä ihan horror. No nyt se päällyskumi on mähmääntynyt ja kuten jollain vuosikausia aiemmin kirjoittaneella, vuotaa likaa sisään eli roskiskamaa. Siispä uudet tarttis.
Tatskapajojen mustat nitriilihanskat kiinnostavat, koska samanlaisia näkyy IG:n pyöränropausvideoissa muillakin. Mistäs noita nyt sit saa? Kertakäyttöisiä toki mut sormitarkkuuden parantaminen vähän kyllä kiinnostaa.
Myös Parkin pro_asennus_ammatti_mies_hanskat ovat näköjään “surullisesti” discontinued. Long live disco.

Vai onko ropaushanskaskenessä tapahtunut jotain muita uusia kehityssuuntia?

Eikös noita kortusja ole vaikkapa puuilossa/motonetissä ym.
Ite en oikein noista välitä vaikka ne öljyjen kanssa lutratessa ihan hyvät onkin,sellaiset kangas/kumi-hanskat ehkä kuitenkin parhaat ja niitäkin saa aika ohuita jo.

Paskan työpaikan paras puoli on, että näitä kinttaita on asenteluihin.

Onhan ne vähän paksut, mutta nuilla vääntää vaikka ratarattaan momenttiin ja auki ilman työkaluja tai haavoja käsissä. Ovat myös sopivan lämpöiset ulkona puuhaillessa, mikä on kiva, kun oma ääreisverenkierto on pohjoismaiden surkeimpia.
Nitriili- ja lateksihanskojakin löytyy, mutta mun mielestä niissä on jopa huonompi tuntuma ohkaisuudesta huolimatta, eikä pyörärempat muutenkaan mitään verisuonikirurgiaa ole.

Näitä ajossa paraikaa, ihan näppärät pyörähommissa Wonder Grip® Opty™ asentajankäsineet musta 12pr | Motonet Oy

Mää käytän asennuskäsineenä mutta ihan myös ajokäsineenä Tegera 866 hanskaa joka on tommonen saman tyyppinen ja saatavilla monipakkauksessa. Hyvä pito droppikahvoille ja sopivasti suojaa pahimmalta viimalta. Retkellä leiriin saapuessa on valmiiksi polttopuiden tekoon soveltuvat käsineet käsillä. Jonkin aikaa ajetut käsineet voi sitten alentaa asennuskäyttöön eli ei tarvii ikinä ajaa hiestä pinttyneillä.

Wonder Grip Optyt täällä aina käytössä jos pyörää ropataan. Bilteman nitriilihanskoja on, mutten niitä ole ikinä tallilla pyöriin käyttänyt. Auton öljynvaihtoonkin otan yleensä vaan likaisimmat Optyt ja nakkaan ne sit roskiin. Lenkillä on kuitenkin aina pari nitriilejä satulapussissa, huomattavasti kivempi ajella puhtailla käsillä kotiin jos on joutunut ketjua tai rengasta säätämään.

Viimeksi koitin säästää ja otin nuo motonetin halvemmat bulk-pack asennushanskat ja nyt ihmettelen mitä lopuilla 11 parilla tekisi. Huono pito ja liian jäykkä kumipinta. Asentajan käsineet 12 pr musta | Motonet Oy