Apuva

Rakentelen tässä ensimmäistä sinkulaa, tarttis hiukan neuvoja osa valintoja varten.
Navoiksi haluisin jotkut normi sinkulanavat, mutta haluan vanhanmalliset, sopii tyyliin, kiekkoina toimii jotkut basic 26" 36h…
Mittailin tuossa että akselimitta olisi rungossa 120mm, joten saisiko siihen kuinkaan näitä kyseisiä napoja??
http://shop.vendio.com/benscycle/item/2036119555/index.html
http://shop.vendio.com/benscycle/item/2036119553/index.html
Muitakin ehdotuksia/neuvoja otetaan vastaan…

Haluat siis nimenomaan sinkulan, et fiksiä? Toki fiksikin on singlespeed, mutta yleisesti puhuttaessa “sinkula”- navassa on vapaaratas, kun taas fiksissä on rataratas ja välitys on kiinteä (= kammet pyörivät aina, kun takarengaskinpyörii, molempiin suuntiin)
https://www.yksivaihde.net/old/717
Kannattanee tutustua tuohon.

Ei herneitä, jos tiesit asiat jo valmiiksi, halusin vain selventää hieman.

Kyllä noi siihen menee, parin millin prikka molemmille puolelle takanapaa niin se on siinä. Toisaalta voit myös sinkulaan käyttää melkein mitkä tahansa vanhat vaihdekiekot, sinkulakittiä tai suoraan vapaaratasta vaan pakan tilalle mallista riippuen. Tulee ainakin halvemmaksi. Maastopyörääkö sinkuloit? Sitten tarvitset luultavasti myös ketjunkiristimen. Kannattaa käyttää foorumin hakutoimintaa, täältä löytyy varmaan jo vastaukset kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin.

Eipä mitään, tiedossa oli, mutta omaan prokkikseen sinkula sopii paremmin… Ihan maantiesinkulaa olen väsäämässä :slight_smile: Kyllähän tämä sitten selkeytti asiaa paljonkin, kiitoksia vaan…

älä nyt maantiesinkulaan mitään maastopyörän kiekkoja rakenna.

^jep. Eli 26" eli 559 on maastopyörän rengaskoko. Maantiepyörän rengaskoko on 700c eli 622. Jos teet sinkulaa maantierunkoon, mitä suurimmalla todennäköisyydellä haluat 700c/622, tai sit sä oot pervå.

Vapaarattaalle käypiä kierrenapoja on vaikka hurumykke kotisuomessakin. Ellei toi napa ole jotain mitä spesiaalisti haluat, niin helpomalla pääset kun laitat ostoilmpiotuksen tännw foorumille ja käyt penkomassa kierrätyskeskukset ja paikalliset pyöräkauppiaat.Tosin nua ei ole hinnalla pilattu, joten jos postit ei ole kohtuuttomat niin ihan kelpodiilin varmaan tuollakin teet. Jos et halua opetella kiekonrakennusta/maksaa siitä niin edellämainituista kierrätyskeskuksista etc. voit pienellä onnella löytää kiekot valmiina.

Kivaa kasaamista.

tnts - 21:43, 31.5.2010 » älä nyt maantiesinkulaan mitään maastopyörän kiekkoja rakenna.
Kompatakseni vielä T:tä elä laita siihen liian pieniä kiekkoja. Jarrut ei toimi jos ne ei ota kiinni mihinkään, yksivaihteinen kun ei pysähdy miillään ilman jarruja.

Onko sulla originelli kiekkoja vielä tallessa? Laitas vähän kuvaa tuosta härvelistä niin voimme arvos… eiku auttaa asiassa.

tässä olis kaipaamia kuvia tästä projektista, tällä hetkellä ei ole kuvaa pyörän alkuperäis kunnosta mutta tulossa on…
Kuvei

Mahtuuko tuossa pyörimään nuo 700C kiekot?? Jos näin on niin tilaukseen ne sitten lähtee :slight_smile:
Fiiliksenä on, niin kuin jo olen maininnut, tuollainen “vanhan mallin” sinkulan.
Ja mitä halvemmalla pääsee sitä parempi D:
Hyvä että täältä saa apua tarvittaessa, se onkin välillä tarpeen…

Leiffi - 9:38, 1.6.2010 » tässä olis kaipaamia kuvia tästä projektista, tällä hetkellä ei ole kuvaa pyörän alkuperäis kunnosta mutta tulossa on.. [Kuvei](http://leiffi.kuvat.fi/kuvat/Py%F6r%E4/IMG_0245.JPG) Mahtuuko tuossa pyörimään nuo 700C kiekot?? Jos näin on niin tilaukseen ne sitten lähtee :) Fiiliksenä on, niin kuin jo olen maininnut, tuollainen "vanhan mallin" sinkulan. Ja mitä halvemmalla pääsee sitä parempi D: Hyvä että täältä saa apua tarvittaessa, se onkin välillä tarpeen..
Näyttää hassulta tuo runko. Onko tuo sellainen pienemmille kiekoille tarkoitettu nuorten runko? jos on, niin kyllä siinä todennäköisesti mahtuu 28"/622/700c pyörimään, mutta se näyttää "hieman" erikoiselta. Tämä rouvalle kasauksessa oleva versio antaa osviittaa: http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs591.snc3/31185_392485642948_745222948_4164851_4054268_n.jpg

Ensimmäisenä tulee mieleen että onko toi sulle oikean kokoinen (jos todellakin on juniorikokoa niin todennäköisesti ei). Vääränkokoisesta rungosta ei kannata aloittaa projektia!

Itsekkin sitä ostohetkellä katselin että pienehkö olisi (26" kiekot tuossa oli), mutta kun itsekkään isokaveri ole niin ajattelin että jos tuon kympillä saa niin poes vaan ja pakun perään (ostettu siis Hermannin kierrätyskeskuksesta) :smiley: Pystyputken korkeus keskiöstä on n. 53cm…

Tuo tyttökaverille rakenteilla oleva versio on vähän hassun oloinen. Vaakaputki on 54, mutta satulaputki on 47 cm. Lisäksi keskiö on todella korkealla, koska se kuitenkin on suunniteltu pienemmille kiekoille.
En minäkään suosittelisi tuota fiksisksi, mutta toisaalta eka projekti on se, millä asioita opetellaan ja silloin yleensä on tärkeintä vain päästä tekemään. Eli anna mennä vaan. tekemällä, kokeilemalla ja muiden pyöriä kokeilemalla oppii, mikä toimii ja mikä kiinnostaa.

Leiffi - 9:57, 1.6.2010 » Pystyputken korkeus keskiöstä on n. 53cm..
Siis keskiön keskeltä vaakaputken päälle?

anteeks, siis n. 50cm
kyllähän tämä tehdään loppuun kun kerta ollaan jo aloteltu, tekemällähän sitä oppii…
Mikähän olisi fiksuin kammenpituus sitten??

Leiffi - 10:04, 1.6.2010 » anteeks, siis n. 50cm kyllähän tämä tehdään loppuun kun kerta ollaan jo aloteltu, tekemällähän sitä oppii.. Mikähän olisi fiksuin kammenpituus sitten??
Menee jalkojen pituuden & mieltymyksen mukaan...