Apua tunnistukseen, "Rossingnol" ja "Husgvarna"

Löysin myynti-ilmoituksen otsikolla “Kaksi kilpapyörää” internetin ihmeellisestä maailmasta.

Otin välittömästi yhteyttä myyjään, joka osoittautui vanhemmaksi herraksi jolla juttua riitti ihan riittämiin. Kuunneltuani puhelimessa yli puoli tuntia raumalaissi jaarituksi epäselväksi jäi pyörien mahdolliset merkit.

Herralla tuntui olevan jonkin verran tietoutta polkemisesta, joten en tohtinut keltanokkana lähteä kyseenalaistamaan sanomisia. Pyörien merkeiksi ilmoitettiin “Rossignol” ja “Husgvarna”. Tuo ensimmäinen on niin likellä Rossinia, enkä netistä juuri tietoa Rossignol merkkisistä pyöristä löytynyt, joten onko jollain parempaa tietoa täällä Rossignolin vanhoista kilpapyöristä vai onko syytä olettaa että huomenna vastassa voisi olla Rossinin runko?

Muutenkin kaikki mahdollinen tietous liittyen tämän merkkisiin pyöriin on tervetullutta!

skimbojahan ne olla. onhan toi rossanokin mahdollinen kai

Rossingnol tekee kai suksia… oisko Rossin ja Helekama

tai cicli rossignoli?

E: ei siis sen enempää tietoa, tuli vain vastaan tossa googlea laulattaessa.

kyllä husqvarna fillareitakin on tehnyt (mopojen, kodinkoneiden ja konepistoolien lisäksi)

hugsvarna on ompelukone mutta on sillä merkillä retkipyöriäkin tehty.

Jesh, kyllä kauppiaalla menee varmasti puurot ja vellit eli skimba- ja pyöräfirmat sekaisin. En siis millään usko, että törmäät rossignolin pyörään vaan juuri Rossiniin, Rossanotkin kun taitaa olla jotain moderneja juttuja…
Rossineista vähän infoa täällä:
Rossin - taustoja, historiaa, tietoa

Husqvarna

Taruolento on sittenkin olemassa, internetissä ainakin:

http://img192.imageshack.us/img192/4759/p1010002so.jpg
http://img33.imageshack.us/img33/9571/p1010008fk.jpg

Kiitoksia avuista!

Ei taida ollakaan niin yksinkertainen juttu noiden poistamisesta päättäminen. Asiaa ei sen rossarin kohdalla ainakaan helpota se että se on aikanaan pulverimaalattu mustaksi… Onko jotain tunnusomaista josta voisi päätellä rungosta onko kysessää Rossini?

Tuolta Husgvarna linkin alta löytyi Specialracer 330 -malli, aika mielenkiintoinen jos on orginal kunnossa vielä.

Meen tänään pällistelemään mankeleita paikan päälle. Arvon tässä otanko massit mukaan vai en. Voiko noita pitää lähtökohtaisesti muuta kuin käyttöarvoisina? Kysymys on tietysti vähän turhan laaja kun kukaan ei ole edes nähnyt pyöriä eikä tiedä malleista mitään…

Omistaja kertoi, kaiken muun tarinoinnin lomassa, vähän pyörien tarinaa. Ne ovat hänelle kulkeutuneet tutulta joka on kuulemma paikallisen pyöräilyseuran puheenjohtaja. Toiseen pyöristä tulee vielä mukaan laatikollinen kaikenlaista jarrukahvoista kampiin ja varmaan saan kaupanpäälle vielä betonimyllynkin.

Aloittelijan tietämättömyys yhdistettynä järjettömään innostukseen voi johtaa yhtä karvaisiin tappioihin kuin sijoittajien Kreikka -lainat. Kaikki vinkki tervetullutta…

Tuohan riippuu voimakkaasti siitä, millaisista rahasummista nyt puhutaan.

^^ Kalliimmissa / paremmissa 1980-luvun Rossineissa oli pantografeja ja R -muotoinen leikkaus keskiömuhvin pohjassa.


Toisaalta saman merkin halvemmissa ja uudemmissa malleissa niitä ei käsittääkseni juurikaan ollut.

Dr.Jones - 10:13, 27.10.2011 » Kiitoksia avuista! Ei taida ollakaan niin yksinkertainen juttu noiden poistamisesta päättäminen. Asiaa ei sen rossarin kohdalla ainakaan helpota se että se on aikanaan pulverimaalattu mustaksi... Onko jotain tunnusomaista josta voisi päätellä rungosta onko kysessää Rossini?
Haarukan olkapäällä saattaa olla kaiverrettuna "R"-kirjain viisikulmion sisällä. Takahaarukan yläpäissä saattaa olla Rossin-teksti kohokirjaimin. Joskus R-kirjaimia ja Rossin-tekstejä on ollut myös eri puolilla keskiömuhvia. Mitä todennäköisimmin Rossin, jos se on kerran pyöräharrastajalta peräisin. Rossineita tuli 80-luvulla Suomeen konttikaupalla kilpapyöriksi. Husqvarna saattaa olla mielenkiintoinen entisöintimielessä, varsinkin jos siinä on kiinni eriskummallisia vaihtajia tms.

Ei noita pyöriä sijoitusmielessä kannata ostella.

Mutta entisöintiprojekteihin tommoset on hyviä valintoja, entisöidessä kun oppii paljon pyöristä ja niiden mekaniikasta ja saa samalla kelpo pyörän itselleen.

Ilmotuksen teksti:

“2 kpl kilpapyöriä, täysin ajokuntoisia. Toisessa ns. lokkipetalit
ja noin 42-43 numeroiset pyöräilykengät niihin. Tässä pyörässä tosi paljon varaosia. Eturattaita,takapakkoja,ketjuja
yms. tarviketta. Toinen enemmän kuntoilijan pyörä. Sitä voi polkea esim. lenkkareilla. Molemmat hyväkuntoisia.
hinnat i00 ja 150”

Eipä noita sijoitusmielessä ollut tarkoituskaan hankkia, vaan ihan tekemisen ilosta. Jos pyörät on oikeasti siivossa kunnossa, mielestäni ~200 € ei ole kovin paha…

Hehehe, taitaa palikoina olla sitten gamagpnoloa ja sen sellaista, kun Lookin polkimet on menneet lokkipetaleiksi. Tai sitten tulkitsen ihan päin helvettiä. Musta noi hinnat kuulostaa ihan järkeviltä, eli osta pois. Onpahan tekemistä talven pimeille iloille.

Lokkipetalit = lukkopolkimet?

Noniin, pyörät noudettu talteen.

Husgvarna oli muuttunut yössä Cresentiksi, malli Competition 12. Reynolds 531 tarra näytti olevan jne. Iloinen yllätys siis. Musta runko tarkistettiin alkuperäiseltä omistajalta ja sai merkikseen Rossini. Sekin passasi minulle. Shimano 600 ja Champagnolo luki siellä täällä noissa pyörissä. Lisäksi mukaan tuli todella häiritsevä muovikassillinen tarviketta, jonka sisältöön en uskaltanut vielä perehtyä. 225 € hintaan koko läjä, tein mielestäni ihan hyvän kaupan…

Kuvia ja parempaa tarinaa kun huomenna pääsen tutustumaan ostoksiini paremmin.

Pics ja sassiin! :slight_smile:

Vaikuttaisi hyvältä diililtä indeed. Pistäppä kuvaa tulemaan, jos sellanen onnistuu.