AMA: VISP -look-alike

Ajatus palpapyörästä parin painavahkon teräspyörän jälkeen alkoi siintää mielessä, kun irkissä ja foorumeilla alkoi pyöriä kuvia näistä avaruusajan materiaaleista valmistetuista ihmeistä.

Jo VISP osoitti, että klassinen mattamusta väritys ja hillityt logot ovat oikea tie, totuus ja elämä. Eihän tämä nyt aito VISP ole, mutta kun sattui käytettynä löytymään sopiva koko ja runkokin on suora niin ehkä katu-uskottavuuden puutteen kestää.

Osat ostin pääosin runkosetin mukana käytettynä, pyörällä on ennen minua ajettu vain radalla. Kuvat napsittu eilen heti kasaamisen jälkeen. Pyörä on teräsrunkoisten jälkeen todella kevyt ja nopea. Etujarru on, koska ajan pyörällä pääosin maantielenkkiä.

-Runko & kuituhaarukka: Felt TK 2 2007
-Kiekot: Mavic Ellipse 2010
-Kammet & keskiö: Sugino 75 (NJS)
-Eturatas: Gipiemme 50t
-Takaratas: Token 18t
-Ketju: KMC 410S, Spectran paketista
-Renkaat: Ritchey Race Slick Comp
-Polkimet: Shimano PD-R540
-Satula & -tolppa: Kiinakuitua
-Ohjaamo: Pro ~60mm stemmi, Ergal -bullhorn

Krossikahva stemmin vieressä ei oikeen istu, vai onks tää nyt sitä ironiaa?

Hyvännäköinen paija. Velolle vaan. Toi tanko toimii ihan varmaan kolmella tonnilla ja välityskin mahdollisesti jos laitat taakse 17-piikkisen.

opqdonut - 19:56, 26.7.2011 » Krossikahva stemmin vieressä ei oikeen istu, vai onks tää nyt sitä ironiaa?
Noniinno.. On se nyt fiksumman näköinen vaihtoehto kuin tangon päähän tarkoitetut, IMO...
opqdonut - 19:56, 26.7.2011 » Krossikahva stemmin vieressä ei oikeen istu, vai onks tää nyt sitä ironiaa?
Tästä taisi olla juttua eilen irkissäkin. Mietin jarrukahvaa tämän projektin aikatauluun nähden pitkään ja hartaasti. Tämä ratkaisu oli helppo, halpa, nopea ja suht toimiva + kahvan sai lbs:stä.

Hieno peli ja krossikahva on ihan oikeessa paikassa. Pienenä kysymyksenä, onko noin pitkä stemmi tolla tangolla hyvä ajaa. Menee suht pitkäks ajoasento. Mut jos toimii sulle niin sitten toimii :slight_smile:

Eiha - 21:17, 26.7.2011 » Pienenä kysymyksenä, onko noin pitkä stemmi tolla tangolla hyvä ajaa. Menee suht pitkäks ajoasento. Mut jos toimii sulle niin sitten toimii :)
Kuvat tosiaan napattu heti ekalta testilenkiltä, säädöt vielä vähän hakusessa. Satulan ja ohjaustangon asentoja saa vähän säädellä, kohtalaisen hyvältä tuntuu nytkin. Hyllyssä on yksi 10cm stemmi jonka vaihdan tuohon tilalle jos sopivaa asentoa ei muuten löydy.

Ekassa viestissä oli muuten rattaan koossa typo, 50-18 on oikea välitys.

Härkänen peli ja upee kuvaustausta! Ehkä mustat Sram Omniumit kruunais viel kokonaisuuden :slight_smile:

Satulaa sai nostaa aika reilusti kuvien ottamisen jälkeen. Olen nyt tosi tyytyväinen ajoasentoon, ihan tajuttoman nopea pyörä. Bullhorneista ei ole juurikaan kokemusta ennen tätä, mutta tuntuu tähän pyörään sopivalta ratkaisulta. Toisen pyörän turhankin rajuun ratadroppiin verrattuna yläotteelta on ihan siedettävä ajaa lyhyitä rauhallisia pätkiä, ja alaote vaakasuoralta osalta on sopivalla etäisyydellä vähän pidempiinkin nopeisiin klv-siirtymiin.

Kiitokset kuvien kehuista, vielä saa vanhalla pokkarillakin ihan riittäviä kuvia. Kampia en ole vaihtamassa ulkonäön takia, menee turhan kalliiksi päivitykseksi.

Lanka moderneista katuratapyöristä innosti päivittämään tätäkin ketjua. Velolla en ole vieläkään käynyt, pyörän kilometrit tulleet lähinnä lyhyehköillä lenkeillä.

Ohjaamo tuntui ihan sopivalta kunnes muistin etten ole gorilla. Olen päivitellyt tankoa ja stemmiä pari kertaa sitä oikeaa yhdistelmää etsiessäni. Tuorein versio tynkästemmillä ja bullhornilla on aika lähellä hyvältä tuntuneen droppitangon ala-otteen ulottuvuuksia.

Satulakin piti vaihtaa kun Raleigh kaipasi lisää titaania, tilailin ebaystä kiinakaupasta samalla uuden satulatolpankin. Molemmat ovat luotettavaa kiinalaista hiilikuitua. Satula on hyvä, mutta satulatolpan kiristys-systeemi ei oikein toimi ainakaan saman kauppiaan satulan ovaalien kiskojen kanssa.


Kivaltahan tuo tietty näyttää.


Vauhdikkaasti takaviistosta Virallisten Sääntöjen vastaisesti napattu otos pyörän nykykunnosta.

Normaalisti pyörässä on etujarru ja ensimmäisen postauksen kuvista tuttu Tektron cx-kahva. Viimeisintä ohjaamoa asentaessa jäi pois enkä ole vielä saanut asenneltua, niinpä oheisessakin kuvassa brakeless. Pyörä muuten painaa ilman polkimia vajaa 7.4 kg, aika lailla samoissa orkkis-kompliitin kanssa siis. Nyt suunnitelmissa pääosin kovaa ajoa, mutta katsotaan mitä talvi ja ebay tuovat tullessaan.

Mun silmään toi sohva on melko hipo, digasin enemmän Sellestä ja en ymmärrä droppi-bullhorneja.
Se ei siis tarkoita, etteikö ne voi sulle toimia junan vessan varmuudella. Muutoin toi set uppi on kyllä todella kohdillaan. Mitä olet pitänyt noista kiekoista, ovatko hyvät katukäyttöön?
Mua nekin on vähän himottanut, kun ei toi kiekkojen kasaus ihan suju niin hyvin kun haluaisin.

Mulla on ratapyörässä sama jakkara. Ovaalit kiskot ovat todellakin omituinen ratkaisu. Ihan uteliaisuudesta kyselen, että ajatko pitkiäkin matkoja tolla satulalla? Käytätkö vaippahousuja tuon istuimen kanssa?

Ellipset ovat todella hienot kiekot, tukevan tuntuiset, laadukkaat navat ja ihan kivan näköisetkin. Painavat toki kuin synti.

Satulan kiskot toimisivat varmaan normaalin ylhäältä ja alhaalta puristavan tolpan kanssa ihan hyvin, mutta saman kauppiaan sivuilta puristavan kanssa vähän hankalat. Laitoin sisäkumia fylliksi ettei tolpan kulmat paina kuitukiskoa, viilalla sais varmaan paremmin istuvan.

Vaippahousut ovat tämän satulan kanssa ihan pakolliset, jotain pikkureissuja olen ajellut ilman mutta aika pahastihan tuo täristää. Vaippahousujen kanssa ihan ok, muoto sopii hyvin ja kovuus ei häritse kun nostaa persettä penkistä aina töyssyjen tai neulasten kohdalla. Tällä hetkellä ei ole ongelma kun pyöriä on pari liikaa, kaupassa voi käydä muillakin. Tää on nopeaan fiilistelyyn ja katu-uskottavuuden hakemiseen. Brakelessina ajellessa ei zeniä ja feng shuita pilaa edes se siluetin tuhoava jarru.

Palpa on kaunista.

palpa on harmonia

2012 on HHSB:n vuosi, ainakin alkuun.

Edit: Sivulta napattu kuva.

Tämä.

Me want!

Jakarta, hyvällä tavalla.

HOTSTUFF