AMA: Venäläistä käsityötä

“Raja railona aukeaa, edessä Aasia, itä. Takana länttä ja Eurooppaa.”

Muutin viime elokuussa Pietariin, ja tarkkailen Venäjää vuoden verran Pietari Suuren kaupungissa. Neva-joen suistoon rakennettu kaupunki on täysin litteä, joten pyöräilykaupunkina mainio. Rakastuin Pietariin, kuten kaupunkiin voi rakastua, tahdoin sieltä jotain pysyvää mukaan. Mikä sen parempaa kuin paikallinen artesaanipyörä, venäläisen käsityön alumiinille antama muoto.

Ajoin syksyn fiksillä, jonka toin mukanani Suomesta ja kilometrejä kertyi hävettävän vähän, vaikka Pietarin leveät kadut ovat loistavat pyöräilyyn. Liikenne kyllä kuumottaa hitusen. Talveksi harrastus oli laitettava talviteloille, sillä kukaan hullu ei lähde pyörällä Pietarin lumisille kaduille - ei edes paikalliset gopnikit. Syksy kului ja pimeän talven selasin VKontaktessa Pietarin skenen myyntipalstaa - ja unelma eli. Lentokoneet tippuivat Siinailla ja Syyriassa, kukat palatsiaukiolla ja Ranskan konsulaatissa, joulu ja uusi vuosi juhlittiin ja Neva jäätyi viimein, pakenin tammikuun pakkasia keväiselle Krimille ja tuhlasin pyöräruplat Kaukasuksella. Palasin tyhjin käsin. Polkupyöräily jäi liian vähälle huomiolle, vodkaa meni. Olin kuin Dostojevskin sekava Raskolnikov Pietarin pimeillä kaduilla - jotain olisi tapahtuva.

Kevään ensimmäisten lämpimien auringonsäteiden löytäessä keittiön ikkunasta sisään päätin vilkaista taas kerran велобарахолкаа eli pyörätoria ja löysin mitä olin hakenut. Eräs Jegor myi Ingriaa sopuisaan hintaan. Melkein oikean kokoinen vielä. Hemmets. Nopea konsultaatio kotikaupungin skenetietäjiltä poiki hiljaisen hyväksynnän ja yhden dibsauksen, joten olin turvallisella polulla - laitoin Jegorille viestiä. Runko oli jo varattu, mutta pääsin ensimmäiseksi jonoon. En elättänyt toiveita, sillä hinta oli sen verran huokea, että luultavasti myös paikallisia kiinnostaisi. “Naisten päivänä”, Jegor sanoi, “runko vapautuisi, jos vapautuisi.” Хорошo.

Ja vapautuihan se. Ja sain hinnasta vielä tuhat ruplaa pois ja tolpan kaupan päälle. Sovittiin treffit ja vaihdettiin käteinen ja runko. Osat on otettu pääasiassa aiemmasta fiksipyörästä, jonka toin mukana Suomesta. Keskiö- ja ohjainlaakerihommissa tarvitsin ammattiauttajaa, joten vein molemmat rungot ja haarukan Sashan pajalle eli paikallisen skenen syntysijoille Fixed Labiin. Samassa pajassa valmistetaan myös Ingriat. Vanha ohjainlaakeri heitettiin pajan nurkkaan ja tilalle vaihdettiin joku todella noname ja melko epäsmooth. Haarukan vääränlainen crown race vaihdettiin sellaisella voimankäytöllä, että kuituhaarukan puolesta pelotti. Бывает - sellasta se on. Venäjä ottaa, Venäjä antaa.

Lopulta runko on tosiaan liian pieni, silleen tyylikkäästi. Vaikka korkeus on sinne päin, runko on auttamatta liian lyhyt. Onneksi eräs fiksijumalatar antoi seuraavanlaisia ohjeita pyörähuoliin:

Kommuuttia tällä ajetaan, kampukselle, torille, Jivaan vege-burgerille (ntkt), joen rantaa pitkin meren rantaan. Kulkee melko lujaa, näyttää tyylikkäältä ja kääntää katseet kampuksella. Pietarin liikenteen seassa kiemurrellessa lyhyt, ärhäkkä ja ketterä on best. Osat höpöhöpöä, oispa kyrilliset decals, myös maalaus kiinnostaa. Kesällä tämä muuttaa Jyväskylään.

http://i.imgur.com/4JFswMil.png

http://i.imgur.com/Z0OBAOLl.png

Runko: Ingria FireStarter 58 (2012)
Kiekot: Miche Pistard
Renkaat: Edessä Bontrager 23mm jo neljättä vuotta, takana mitä milloinkin
Haarukka: Columbus Tusk Air
Ohjainlaakeri: Russian noname
Stemmi: Noname 120mm
Tanko: Deda road hm01 420mm
Tolppa: Noname yhdellä huonolla pultilla
Satula: Selle Italia Nekkar
Kammet: BLB 167,5mm
Polkimet: Sashan nurkista löydetyt Welgon muoviflätit, Ingrian sträpit
Rattaat: Stronglight 48t, noname 18t
Ketju: Sunrace
Toe-overlap: On

Edit: Pyöräilijälle Pietari kannattaa, skene on iso ja aktiivinen, hubina toimii tosiaan Fixed Lab joka muuttaa jatkuvasti pajan paikkaa, tiedot löytyy vkontaktesta, jotkut puhuu vähän jopa englantia vaikka venäjällä mennään aika pitkälti. Vuoden suurimpia tapahtumia on kauden avajaiset ja päättäjäiset, ja ainakin kaksi kertaa vuodessa ajettava Сквозь eli kaupungin läpiajo. Pooloa pelataan aktiiviesti ja kaikki oleellinen löytyy vk.com/spbfg. Kantsii ottaa kypärä messiin ja sopivan röyhkee mutta nöyrä asenne liikenteeseen.

Dibsit sisään :wink: magee runko

Salaa toiveissani jo elättelin kuvia Airpusherista, muttei tämäkään pettänyt. Ihana. Jos ois hiukan pienempi dibsaisin välittömästi.

Rungossa kylmä sota-värimaailma. Geo on äänivallin rikkova.

5/5

Onneks tähän törkeeseen vehkeeseen on firstdibsit jo parin kuukauden takaa, toivottavasti mun nimi on myös testamentissä tämän runkosetin osalta.

Oispa joku pornomaali tässä.

kiva lukee positiivinen ingria-postaus!

TWISTED STREET TRACK FIRE STARTAH

Pääsi äänihymy

Ohan tässä sellasta hyvää seksifiilistä.
Tosi hyvä.

qlt - 17:43, 26.4.2016 » kiva lukee positiivinen ingria-postaus!
:D

Tää herättää mun sisällä vahvoja fiiliksiä. Ja ne on hyviä kaikki. Näyttää siltä et pääsee miljoonaa.

Kattelen tuota timestamppiä tossa fiksijumalattaren viestissä ja naureskelen.
Ihan asiallisen näköinen etukenopulkka sulla, toivoin tritonia kun otsikkoa kattelin, mut kaikkea ei voi saada.

Hämää kyl toi eturenkaan ja runkoputken välinen tila

Tähän sopisi trispoke eteen.
Aika hyvä pyörä noin muuten.

Ei edes niin paljoa pyörä kun ehta pietarilainen tarina. Hetken luulin lukevani nenää.

Nauti siellä ympäristöstä ja fillarista!

это странно и красиво в то же время

aja ne ällärit/kritit siellä ja tule hengissä Suomenmaahan tarinoittes kera.

Jäbä selvästi lukenut Sovtsjenkoa, Dovlatovia ja muita suuria!
Venäjäskene on just hienoa! Pietarilaiset Moskovalaisia mukavempia mutta provinssit on kultaa (Tver-boy 2015 moi vaan)! Ja vaikka moni kieltääkin itseltään sen, niin kaikki unelmoivat Ingrian perään.

li-sam - 17:26, 26.4.2016 » Onneks tähän törkeeseen vehkeeseen on firstdibsit jo parin kuukauden takaa, toivottavasti mun nimi on myös testamentissä tämän runkosetin osalta.
lol juuh elikkäs onneks ei mennyt testamenttihommiksi

tuliks kaupat? laita jokku järkevät välit ja aja crittivoittoon.

Ai tää firstdibs realisoitu ja nrgm skene kuoli pois? Siinä mielessä testamenttihommia. Toivottavasti kanootti kulkee tenolla kevyesti.