AMA: Valmissinkula-lookalike G.Limongi-konversio

Laitetaan nyt AMA vaikka pyörästä tulikin vähän tuollainen markettisinkulan näköinen. Kasattu lähinnä jo kaapista löytyneistä osista ja jostain viimeaikaisista foorumiostoista. Kaikki paitsi biltsuriser, tupit ja jarrukaapelit muodikkaasti secondhandia. Tarkoitus olisi jossain vaiheessa vaihtaa klassisempaan lookkiin matalalaippaisilla kirkkailla kiekoilla, dropilla ja nahggaisilla tankoteipeillä ja satulalla.

Runko: G.Limongi, oli maalattu ihmeellisen väriseksi puna-pinkkisotkuksi, joten kannutettu pintaan kiiltävän mustaa. TA-keskiö ja “joku” ohjainlaakeri
Voimansiirto: eriparikammet (vetopuoli Campa Record Strada, vasen joku lähes identtinen noname, eturatas TA 44t, takana 16t vapaaratas (kuvassa taisi olla vielä 17t)
Pokusimet: MKS Sylvan Track, kuvan jälkeen lisätty koukut ja remmit.
Kiekot: Navigator Street tms. renkaat vaihtuneet kuvan jälkeen Contin Sportcontacteihin (ja ventiilit alignattu renkaiden teksteihin).
Penkki: Uusioturbo
Satulatolppa: Campan aerotolppa
Ohjaamo: 3ttt stemmi, biltsuriser, Tektron lisäjarrukahvat (shimminä sisäkumia), BLB-tupit
Jarrut: Tektro R538

http://img152.imageshack.us/img152/3531/limongi001.jpg

Uuuh, uskalsin isojen poikien foorumille huutelee! Täytyy saada omat gummit vielä postista niin pääsen ottamaan veljellistä mutta rakentavaa virtuaaliavaria kunhan saan oman AMAn pystyyn. Luvassa 70-luvun pösö, kaikkia sääntöjä rikkova mattamustuus, huonoa ja välttävää käsityötä, mummopyörä, hippiretoriikkaa ja pihakeinu!

Nii joo ja räädi tsygä, vaikka tuon olenkin jo nähnyt.

Valkoset kehät näyttää hyvältä ja olisi kivä nähdä tää alkuperäinen maali, jota kuvailit “ihmeellisen väriseksi puna-pinkkisotkuksi” :smiley:

^Mitä helvettiä Pedro?
Meni vähän ohi aiheen tämä sun selitys omasta pyörästä toisen AMA:ssa. Loppuun laitoit tommosen nihkeen kommentin AMA:n pyörästä… Aika housu jätkä tota.

näyttää liian markettitekeleeltä ollakseen totta. ihan hieno kuitenkin

Joo tarttis varmaan tehä jotain. Pitää ehkä kustannussyistä skipata osien päivittäminen ja vaan äkkiä yrittää ajaa mahdollisimman räkäiseen kuntoon ja tukottaa runko stickersseil jotta näyttää katu-uskottavammalta.

Pahoittelut aiheettomasta huutelusta mr. Boss.
Ymmrrän toki, että viestini sisältö aiheuttaa hämmennystä. Viestin oli muutenkin tarkoitus avautua kaikessa glooriassaan vain tubukulle. Jatkossa selkokielisempää ja universaalia kommunikaatiota.
Ajattelin uskaltutua ns. vierihoidossa laskeutumaan tänne palstan uumeniin, onhan langan aloittanut tubuku ystäväiseni ja useasti olemme keskustelleet siitä, voiko noviisi tulla mukaan asiamiesten keskusteluun. Tarvitsin tähän ensimmäiseen askeleeseen tuttua tukea ja turvaa, siitä johtuen nopeahko avatuminen omasta tulevasta. Tästäkin ollaan puhuttu, eli laittaako vai eikö omia ripellyksiä osaavan kansan eteen raadeltavaksi.

Ai joo olin myös hieman päissäni kirjautuesani kiekkohuuman jälkimainingeissa, jatkossa luvassa kerettiläisempää kommentointia. Sen verran housu jätkä kato tota.

Joo siis tarkotus ei ollu esiintyä jonakin foorumipoliisina tai kiusata keltanokkaa. Kattelin vaa jotai AMAa ja yhtäkkiä Pedro ! :smiley:

Meikä on uus dolan, pls.
Eiku ihan asiallista ‘poliisityötä’, ymmärrän kyllä näin jälkikäteen oman viestin luettuani reaktiot.
Vittu mitä kapulakieltä.

^ Pedro, ei me kaikki olla osaavia, vaan lähinnä tyhmiä. Fixiscenen sisäpiiri on se porukka joka osaa.
Tervetuloa.

Nyt itse ama, pyörä on kieltämättä markettipyörän näkönen mut mitäs sitte jos laadultaan on kuitenkin edes vähän parempi, eikä toi suoranaisesti mikään ruma ole.
Katoin eka et miks vitus siinä on toiselt puolel sträppi ja voimansiirtopuolel ei mut se oliki palikka millä pyörä pysy pystys.

takajarrupalat näyttävät osuvan kehän jarrupinnan ulkopuolelle. muutenhan tuo näyttää ihan polkupyörältä.

Tämänhän näyttää ihan polkupyörältä.

Ja on tuo musta väri parempi kuin aiempi kieltämättä melko jännä maalitaiturointi:

Kuvassa ei taida itseasiassa olla kuorten sisällä jarruvaijereita vielä ollenkaan, eli palatkin ovat miten sattuu. Ajoon saatettuna toki ihan kohdallaan. Tässä vielä herkuttelua tuosta nykyistä edeltävästä maalitaituroinnista (näyttää kuvassa paremmalta kuin livenä, silti arvelluttaa joko olisi pitänyt jättää tuollaiseksi, olisi ainakin rehellisesti ruma eikä vaan vähän väsähtäneen valmispyörän näköinen):

http://img836.imageshack.us/img836/7799/kuva12.jpg

Sori Jussi kielteiset ilmaukset jos maalitaiturointi oli omaa kädenjälkeäsi, mutta muistelisin (ja jotenkin arvelisin) ettei ollut.

joo ei ollut mun pensselöintiä tuo, olen enemmän kannumiehiä.

eli tämä onkin kopio !?

Photo of  in Seattle, Washington, United States. There were axe wounds to the head tube and head badge.

Tätä tulikin ihmeteltyä livenä Jätkäsaaressa pari päivää sitten. Runko itsessään nyt ei kovin marketti-kamalta näyttäny mun silmään, ja kovalla ajollahan kilikolipinta kyllä muuttuu ajetun näköiseksi…

Tätä tuli vähän päiviteltyä niin kalastellaan hyväksyntää. Vanhan päälle räitty maali meni ajossa nopeasti todella rottaisaksi joka oli kyllä ihan kiva. Osakierrätyksen seurauksena piti laittaa uusi takakiekko ja kammet ja kaikki tarvitsi muutenkin putsausta. Samalla tuli sitten laitettua uutta Mastonin autokilikolia pintaan vanha maalipinta vain kevyesti hioen ja vaihdettua sinkulasta fiksimoodiin. Maalipinta on kaukaa katsottuna silmiä siristäen ihan jees, mutta lähempää aika rujo.

Rungon geo on ihan kivan tiukka vaikka toe overlappia tuleekin pikkaisen. Kuvat vähän käppäisiä hämärässä otettuja ja tarkennus pielessä. Rungon koko on ihan hyvä. Tolppaa esillä fistaamalla mitattuna vajaat kaksi mittayksikköä. Kädet on isot kyl.

http://www.imageshack.com/scaled/large/14/ndmg.jpg

http://www.imageshack.com/scaled/large/703/fsqf.jpg

http://www.imageshack.com/scaled/large/825/xrhj.jpg

http://www.imageshack.com/scaled/large/692/8ryg.jpg

tutun värinen pyörä

Parani 93%, nyt on jo makua. Väri kolisee, koli koli.

No siis! Piti lukea tämä tarkemmin läpi kun en meinannut uskoa, että on sama pyörä kyseessä. Vaikka aloitusviestin pyörä on oikein siisti (itse en niin välitä valkoisista kehistä), niin tämähän on hieno!

Erityistä hatunnnostoa itse maalaamisesta. Kuvien perusteella näyttää vielä erittäin siistiltä jäljeltä, mikä ei ole laisinkaan itsestään selvää kun kolinapurkkien kanssa ollaan liikenteessä. Meillä Herttoniemen kalsarihikipajalla on nimittäin myös paljon kokemusta runkojen kolinamaalauksesta, ja jälkihän on aina ollut huomattavasti karumpaa kuin tuossa ylhäällä.

Hieno väri ja tyylikäs kokoonpano!

hyvä meininki ja mukavan epäkonversiomainen geo.