AMA: Sininen Pomppis

Kun kännifiksi eiku fiksihybridi eiku nuoruudenmuistelupyörä ratkesi ja hitsaajat osoittautuivat kiireisiksi, piti sen paikka täyttää jollain.

Nimimerkki myltsillä tuli myyntiin rottakuntoinen XL-pomppisrunko kahdella keulalla. Tällä kertaa ei ollut edes tolppa jumissa kuten yleensä joten ostohousut jalkaan. Myltsi toimitti rungon loisteliaasti pakattuna. Ohjainlaakeri oli ilmon mukaisesti ok kuosissa ja chainstay-dentti paikallaan. Chainstayn tyven lokariruuvi on jumissa enkä ole saanut vielä irti tai viitsinyt kunnolla porata.

Tämä eka kasaus vähän tunnustelee vasta ajotuntumaa. En ole viitsinyt pestä runkoa/osia saati tarroja poistaa. Tavoitteena on salahyvä rotta, joten tältä tämä näyttää jatkossakin.

Jos Equillar joskus nousee kuolleista ja ottaa hybridin tontin niin ehkä tästä tulee lokariton flatbar-fixed-crossari. Kiekkoja on jemmassa. Mieli tekis tubeless, mutta aika vähän tälle tulee lenkkikilsoja, joten vanhojen kiekkojen loppuun ajaminen sisureilla on myönnytys tosiasioille.

On-One Il Pompino, V4 (n. 2015), XL
Easton ec90x
alkuperäinen keula on kaapissa, mukana tullut musta eräässä toisessa pomppiksessa
FSA-ohjainlaakeri

Gamagoolo Chorus 170 mm
UN52
Velosolo 135 mm 44t, sain kääntää ympäri sisäpaikalle joten kilsoja tuli lisää
noname 18t
joku skeneketju
SPD-540, ikuiset

etukiekkona melkein puhki kevennetty openpro x DT comp x Fixieinc (ajalta kun ne oli parhaita napoja) x Gator 28 mm
takakiekkona revennyt, muinaisen pomppisraadon mukana tullut nimetön, vielä kestää + liirauskumi Maxxis Refuse 28 mm

ohjaamossa Deda Zero1 130 mm, jouduin laittamaan aika pitkän
EA30
Ritchey foam

pyllyn alla noname-tolppa ja kankaille ajettu Pelagon satula + liian pieni noname-panta

jarruna fake-Avidilla komennettava Tektro rx5
Shimanon jarrukengät ja Koolstop-lohipalat tietty

13 Likes

Maittaa. Yleensä oon tarroille vähän allerginen mutta tässä nää toimii oikein nätisti. Hyviä kilometrejä pyörälle toivoo majava.

1 Like

Jumittaneen ruuvin suhteen olin lähes luopunut toivosta mutta äsken ostin Knipexit. Papukaijapihdeissä on eroja, helpohkosti lähti. Kierteet karheat mutta ok, kuten muukin pyörä.

Ajaessa tuntuu polkupyörältä. Riittävän smuutti, ei mitään erikoista. Equillariin verrattuna vähän puinen. Pitkä stemmi rauhoittaa ohjausta omaan makuun jopa liikaa mutta ajoasento on hyvä. Voisin kuvitella että lyhyellä stemmillä ja dropilla ja kahvoilla hyvä krossata.

Kivoja runkoja kasata nämä vanhat pomppikset, tämä on kolmas jonka rakensin ja eka oman kokoinen.

2 Likes

Aika jees! “Tämmöinenhän sen kuuluu olla”.