AMA: Sininen Pomppis

Kun kännifiksi eiku fiksihybridi eiku nuoruudenmuistelupyörä ratkesi ja hitsaajat osoittautuivat kiireisiksi, piti sen paikka täyttää jollain.

Nimimerkki myltsillä tuli myyntiin rottakuntoinen XL-pomppisrunko kahdella keulalla. Tällä kertaa ei ollut edes tolppa jumissa kuten yleensä joten ostohousut jalkaan. Myltsi toimitti rungon loisteliaasti pakattuna. Ohjainlaakeri oli ilmon mukaisesti ok kuosissa ja chainstay-dentti paikallaan. Chainstayn tyven lokariruuvi on jumissa enkä ole saanut vielä irti tai viitsinyt kunnolla porata.

Tämä eka kasaus vähän tunnustelee vasta ajotuntumaa. En ole viitsinyt pestä runkoa/osia saati tarroja poistaa. Tavoitteena on salahyvä rotta, joten tältä tämä näyttää jatkossakin.

Jos Equillar joskus nousee kuolleista ja ottaa hybridin tontin niin ehkä tästä tulee lokariton flatbar-fixed-crossari. Kiekkoja on jemmassa. Mieli tekis tubeless, mutta aika vähän tälle tulee lenkkikilsoja, joten vanhojen kiekkojen loppuun ajaminen sisureilla on myönnytys tosiasioille.

On-One Il Pompino, V4 (n. 2015), XL
Easton ec90x
alkuperäinen keula on kaapissa, mukana tullut musta eräässä toisessa pomppiksessa
FSA-ohjainlaakeri

Gamagoolo Chorus 170 mm
UN52
Velosolo 135 mm 44t, sain kääntää ympäri sisäpaikalle joten kilsoja tuli lisää
noname 18t
joku skeneketju
SPD-540, ikuiset

etukiekkona melkein puhki kevennetty openpro x DT comp x Fixieinc (ajalta kun ne oli parhaita napoja) x Gator 28 mm
takakiekkona revennyt, muinaisen pomppisraadon mukana tullut nimetön, vielä kestää + liirauskumi Maxxis Refuse 28 mm

ohjaamossa Deda Zero1 130 mm, jouduin laittamaan aika pitkän
EA30
Ritchey foam

pyllyn alla noname-tolppa ja kankaille ajettu Pelagon satula + liian pieni noname-panta

jarruna fake-Avidilla komennettava Tektro rx5
Shimanon jarrukengät ja Koolstop-lohipalat tietty

16 Likes

Maittaa. Yleensä oon tarroille vähän allerginen mutta tässä nää toimii oikein nätisti. Hyviä kilometrejä pyörälle toivoo majava.

1 Like

Jumittaneen ruuvin suhteen olin lähes luopunut toivosta mutta äsken ostin Knipexit. Papukaijapihdeissä on eroja, helpohkosti lähti. Kierteet karheat mutta ok, kuten muukin pyörä.

Ajaessa tuntuu polkupyörältä. Riittävän smuutti, ei mitään erikoista. Equillariin verrattuna vähän puinen. Pitkä stemmi rauhoittaa ohjausta omaan makuun jopa liikaa mutta ajoasento on hyvä. Voisin kuvitella että lyhyellä stemmillä ja dropilla ja kahvoilla hyvä krossata.

Kivoja runkoja kasata nämä vanhat pomppikset, tämä on kolmas jonka rakensin ja eka oman kokoinen.

2 Likes

Aika jees! “Tämmöinenhän sen kuuluu olla”.

Piti ihan vaan julkisilla lähteä Porvoonjoelle packraftaamista opettelemaan, mutta perjantaina aikataulujen säätäminen tuntui työläältä ja tuli mieleen että jos jotain sattuu niin parempi olla itsenäinen.

Ruuvasin sitten pomppikseen tartsin ja lainasin rystystä kuitukiekot niin on kevyempi rahti etukannella. Polkaisin pe illalla Orimattilan Tönnöön teltalle ja siitä aamulla Porvoonjokea. Kivasti meni, fiksi on paras bikerafting-pyörä koska helppo purkaa ja vähän ulokkeita.

Ja sattuihan sitä jotain. Tänään oli niin kova vastis että Henttosenkosken jälkeen hyppäsin ruuhesta pyörän päälle ja ajoin kotiin. Hieno laji.

Ja on muuten tosi mukava retkipyörä tuossa kuosissa. Smuutti kuin mikä ja 44-17 pyörittää nätisti tyynellä kolmeakymppiä ja myötätuulessa 32 :wink:

Jostain syystä tuli pieni deathwobble 30 vauhdissa jos kädet oli stemmin vieressä. Etukiekko millin killillään, oisko siitä tai takapainoisuudesta.

16 Likes

Työreissu Vantaanjoelle. Kävin katsomassa lähteet Erkylässä ja Rutikalla, mutta meloskelemaan Kytäjoen kohdilta. Koskissa oli pyllyn alla kiviä tiheämmässä kuin vettä. Yhden yön reissu piti lopettaa Niskalankoskelle, kun Pitkäkoskessa jo tuli selväksi, että Ruutinkoskessakin joutuisi kivelle istumaan.

Rafti on paras laittaa tuohon tarakalle, ja väliin istuma-alusta ettei hinkkaudu puhki.

Ihme kyllä tämä tuntuu edelleen parhaalta bikerafting-pyörältä. Ehkä sorateille voisi laittaa muuta kuin 25 mm Schwalbe Onet, mutta ne sattu olemaan alla edelleen.

25 Likes

Erittäin hyvä meininki! :salut:

4 Likes

Joo kyllä itähelsinkiläiseen marraskuuhun pitää varustautua toimintavarmalla kalustolla. Palstalta fiksi-tubeless-kiekot, ylävitosesta tollanen eastonin sorakäppyrä.

Olihan tämä paljon leppoisampi raiserilla ja gooni-renkailla, mutta tälläkin on jo pari synkkää lenkkiä rypistelty. Periaatteessa olis voinu krossikauteenkin osallistua, se jotenkin jäi.

Alun perin oli tarkoitus tehdä equillarista krossifiksi, vaan ei siitä ajoasennosta saanut tolkullista millään.

21 Likes

Riehakas.

1 Like