AMA: Shanghai Phoenix

hahaa! eli, Shanghai Phoenix

Runko: Shanghai Phoenix
Kammet:Sturmey Archer
Kiekot Paddy Wagonin ja kumit Schwalben
Stongat, tolppa ja penkki vanhasta Nopsasta
Stemmi: Origin

http://img405.imageshack.us/img405/6649/img0147xi.jpg

http://img684.imageshack.us/img684/4438/img0148mf.jpg

http://img39.imageshack.us/img39/7307/img0149l.jpg

Tämä siis ensimmäinen projekti jolla syksyn ehti ajamaan viime vuonna.
Runko tuli ostettua huuto.netistä vantaan paikalliselta Jethrolta, oli saanut Kiinalaiselta työkaveriltaan lahjaksi pyörän. Tartuin täkyyn koska onhan tuo runko komean näköinen, harmi, että lokasuojat oli sen verran rikki ettei niitä voinut enää laittaa kiinni.

kuvat ei oikei spelaa…

e. laita ekaks ne kuvat nettiin (flickr/jne…)

e2. NO NYT! hienohan se on…

Nyt Eppu ei menny kuvat ihan kohdilleen…

e.
Sun pitää uppia nuo kuvat vaikka ImageShackiin

Kiitos tuesta ystävät rakkaat!

Hieno fillari. Kuva vetopuolelta ketjun kanssa ois pro? :slight_smile:

Haarukka ja decalssit ovat hienoja. Olisin silti mielummin nähnyt tämän retkikonversiokuosissa täyspitkillä lokareilla, tartsilla ja jollain vintagerunkopumpulla sekä sopivilla osilla, kun nykyisessä asussaan tämä ei näytä kovin kisaiselta tai mielenkiintoiselta. Ekaksi projektiksi ihan kelpo kuitenkin. Jotain tarinaa rungon/projektin takaa olisi kiva kuulla.

vallan asiallisen käyttöpyörän oloinen laite. ajoa vaan!

Tuo etuhaarukka on viehättävä. Decalsit on myös erinomaisen komeat!

tota aika löysäkulmainen tuo sun peeniks, mutta kiehtovaa sitä on katsella… http://www.punkinfinland.net/forum/images/smilies/icon_redface.gif

Fiksikö se on, tuon mallinen pyörä? Miksi? Tanko muistuttaa siitä, että totesin hivenen tiukemmalla geolla ja samankaltaisella, äärimmäisen joustavalla haarukalla olevan ajokin ihan kamalaksi ajettavaksi droppitangon kanssa. Tosin kyseinen runko on itselleni vähän iso. Eihän nuo seikat väärin ole, mutta mun mielestä laskevat olennaisesti kokoonpanon käyttökelpoisuutta. Yltääkö jarru kunnolla vanteelle? Jatkuuko projekti vielä?

Fiksi. Kuten jo todettua, ensimmäinen fixi itselle. En todennäköisesti kyseistä vehjettä ainakaan lähiaikoina aio jatkaa. Raiseri olisi todennäköisesti sopinut paremmin ajoasentoa ajatellen. Palat yltti juuri ja juuri vanteelle mutta siitä syystä jarrua ei juuri käytetty.

Paljonko tuossa muuten on etäisyyttä takavanteelta jarrusillalle? Ensimmäisestä kuvasta tulee jotenkin sellainen aavistus, että se olisi olennaisesti lyhyempi kuin etuhaarukan kruunusta etuvanteelle. (Jotain keskivetojarruja meinasin ehdotella näön vuoksi.) Tai no alkujaankaan tuossa mallissa ei taida olla vannejarrua takana. Rupesin ottamaan selvää, ja nämä kaksi tulivat esille: 584mm- (tämä?) ja 635mm-kokoisilla kiekoilla olevat mallit.

Muita kiinnostavia linkkejä:
http://peoplesbike.com/pplsen/?p=3571

Lisäksi on sellainen kutina, että olen nähnyt useampiakin näitä Phoenixeja (ml. tuplaputkimalli) Suomessa uudelleen tarroitettuna jollain kareliaanisilla nimillä…?

Itse en kyseiseen malliin ole törmännyt eikä kukaan ole tuntenut kun on kysytty.

E. Kiitosta et jaksoit kaivaa rungon historiaa

Jännä haarukka

kiinnostaako ketään runko omaan rojektii? vaikka ihan vappusimoissa?

edshit. vaimo anto vihjaten ilmoo et liikaa pyöriä olohuoneessa.

mikä sul on pyynti täst?

Ai Phoenixeja tehdään yhä - ehkä niitä on tehty 3000 vuotta. Ensimmäinen vaihdepyöräni, jolla suoritin Berliin-Praha-Varsova -ajon vonna 1976, oli Anttilasta ostettu Phoenix. Se hävisi jonnekin kun jäi unholaan uuden Mercierin syrjäyttämänä vuonna 1978. Olen oikeasti kaivannut sitä ja sen hienoja lohikäärmekuvioita.

pieni merenneito - 22:49, 30.4.2012 » mikä sul on pyynti täst?
en olis uskonu mutta meni runko ku kuumille kiville. sain onneksi myytyä kompliittina vielä. Runkohan on nätti kuin mikä!