AMA: Samson Elaborate

Kotiutin keväällä Itävallasta Samson Elaborate -kompliitin. Kiekot ja ohjaamo on vaihdelleet, tää kokoonpano on tuntunut nyt kesän ajan aika sopivalta.

Palikat pääosin japanilaista: Dura-Ace, Crystal Fellow, Jaguar, Comet, M520, Gran Compe, 75; kehät Omega V ja ketju SRAM. Jakkarana titaani-Flite, stonga on aito Kona OEM.

Runko on 58x56, välitys 48x19.

Kyllä. Siisti on pyörä.

En varmaan vaihtais mitään. Ajaisin.

tää on loistava. kuten mankkis jo ehti sanookki:

mankkis - 17:06, 9.8.2013 » Kyllä. Siisti on pyörä. En varmaan vaihtais mitään. Ajaisin.
Ei mitään lisättävää, melkolailla 5/5 mun makuun.

Löytyisikö enemmän kuvia itse rungosta? Muuta en itse vaihtaisi kun tuon tolpan. Mulla ainakin meni hermot lopulta ja vaihdoin jaguariin. Syynä tähän olitolpan säätö yhdellä ruuvilla joka tuossa rajoittaa hienosäätöä. Jaguar on myös paremman näköinen:)

Hyvä, Samson roks!

Siippo.

Erittäin hyvä. Toivon lisää kuvia.

Rungosta ei taida olla mitään detskukuvia. Siistit valut tässä kyllä on, pitänee ottaa muutama räpsy kun kerkeää.

Tolppa tosiaan laskee vähän nokkaa kiristettäessä, mutta ei se mulle ole peruste vaihdolle kun en satulaa vaihtele. Jaguar-tolpalla on hyvä ilme mutta kyllä tää on muuten kivemman näkönen.

Täl pääsee vissiin täysii kans?

Jaguar-stemi + riseri toimii, näyttää hassulta ja kivalta. Flite näyttää hölmöltä tässä, mut mun mielestä Flite näyttää hölmöltä melkein missä tahansa. :slight_smile:

Lähempää tai isompaa kuvaa toivoisin hei.

Lisäkuvia:

http://i.imgur.com/0FdvVcdh.jpg

http://i.imgur.com/goUTP97h.jpg

http://i.imgur.com/IFURoUJh.jpg

No tästä minäkin tykkään. Kaikista Keirin-merkeistä eniten hehjuum erikoisartesaani. Omega V:t on myös hienot. Riseri vaan sillalta alas.

Hieno on. Tykkään eniten noista haarukanpäistä. Siis yksittäisenä yksityiskohtana.

asi - 21:13, 9.8.2013 » Jaguar-stemi + riseri toimii, näyttää hassulta ja kivalta.
Tää olikin ainoo vika. Hönön näköinen "fashion over form/functionality" kombo. Muutenhan tää on varsin tiukka teräshimmeliksi.
asb - 14:47, 30.8.2013 »
asi - 21:13, 9.8.2013 » Jaguar-stemi + riseri toimii, näyttää hassulta ja kivalta.
Tää olikin ainoo vika. Hönön näköinen "fashion over form/functionality" kombo. Muutenhan tää on varsin tiukka teräshimmeliksi.
komp. inhottaa olla tämmönen, mut tommonen jyrkkä stemmi ja raiseri? k'mon. osta vaan joku helkamainserahybridi suosiolla, ok? näyttää todella idiootilta.

Edit: muuten makee ajokki kyllä.

Höhöö, jaguar + matala riseri on just hyvä. Nishikihybridi löytyy toki tallista, ei huolta!

tästä pidän. hieno runko. sopivan maltilliset palikat.

ohjaamosta: en tykkää minäkään, mutta tämä vain ulkonäöllisesti.

eikö tuossa ole juuri kysymys ulkonäköseikkojen uhraamisesta ajossa toimivan ratkaisun edessä? esim. suora tanko (ja maltillisempi kannattimen kulma) on, ainakin oman kokemukseni mukaan, huonompi ranteille + riserilla saa aeromman asennon kannattimen vierestä. toki näissä lähtökohtaoletuksena, ettei tahdo droppia. mikä on sinänsä kaupunkiajoon ihan ymmärretävää. ja jos droppi ei itselle (ko. käyttötarkoitukseen) sovi, niin dropin väkisintyöntäminen settiin, koska “ratapyörä”, on muotia ennen funktiota jos mikä.

mites muuten nämä japsiteräät suhteutuvat putkiensa osalta eurokollegoihinsa? vai olikohan tästä puhetta jo esim. kunniakkaassa “njs keskustelua” -langassa, en muista.

e. onko muuten tää zygä? (hyviä referenssikuvia eri ohjaamolla & paloilla)

kepeesti yks tän kauden näteimpiä. ajaisin.

^^ Ajelin jonkin aikaa suorahkolla tangolla eikä se oikein tuntunut hyvältä ranteissa, enemmän sweeppaavaa tankoa en jaksanut ruveta etsimään. Riserillä saa vaihdeltua vähän oteleveyttä, -kulmaa ja korkeutta. Pelkkä droppi ei toimi mulle kaupunkisuhailuun. Eli joo, aika samat pointit tässä nyt tuli.

Fillari on sama ku tossa pedalroom-linkissä.

kid_scientifik - 14:58, 30.8.2013 » mites muuten nämä japsiteräät suhteutuvat putkiensa osalta eurokollegoihinsa?
[Täällä](http://classicvelo.blogspot.fi/2011/08/rose-by-any-other-name.html) ja [täällä](http://classicvelo.blogspot.fi/2011/06/tange-prestige.html) on juttua tuosta. Ainakin noiden artikkeleiden mukaan olisivat parempia, mutta varmaan vastakkaisiakin mielipiteitä on.

Edit: tuuttaa tämä ƒtƒŒ|ƒ€ƒ`ƒ…|ƒu Google translatorin läpi

mimmiltä tuli hyvä pointti:

tähän verrattuna
http://www.pedalroom.com/p/samson-elaborate-5736_10.jpg

tässä

hukkuu hieno runko kaiken muun kiiltävän keskelle.

ylemmässä myös ehkä enemmän luonnetta ja toisaalta omasta mielestä poikkeuksellisesti deepit rimssit sopii. arviota siis puhtaasti esteettisessä mielessä. ajotuntumasta sukeltavalla jaguaarilla ja riserilla en osaa sanoa mitään.

samaa runkoa alkuvuodesta kuolasin kun tuli lontoossa myyntiin.