AMA: Rossin -konversio syyspyöräksi

Kasailinpa aikani kuluksi kauppa-/syys-/beaterpyöräksi Rossinin kun sattui sopiva runko vastaan. Koko epäilytti jo ostotilanteessa, mutta kohtuuhintainen Columbus Aelle -runko ja pirtsakka tipunkeltainen väri painoivat vaakakupissa enemmän. Koko osoittautui pitkällä stemmillä ihan passeliksi. Pääosin kasailtu varastoista löytyneistä osista, pikkutäydennyksiä tehty nettikaupoista ja Mannismarketista.

http://farm9.staticflickr.com/8449/7995676628_b2bf254b90_c.jpg
Heti alkuun se pakollinen sivukuva.

http://farm9.staticflickr.com/8315/7976876261_a71dc2d651_c.jpg
Tankonauhoiksi vedin mustaa ja keltaista puuvillanauhaa ristiin, toinen puoli vielä kesken koska Pelagolla ei ollut viime visiitillä riittävästi mustaa nauhaa.

http://farm9.staticflickr.com/8455/7995677094_7e33956d15_c.jpg
Decalit ovat peräisin ranskalaiselta ebay-kauppiaalta, tosi laadukkaan tuntuiset ja mukavat asentaa.

http://farm9.staticflickr.com/8295/7995676142_d5c6389eb2_c.jpg
Voimansiirrossa Shimanolta kammet, ketju ja lukkorengas, rattaina Surlyä ja Racefacea.

Etujarru tuohon pitänee ruuvailla vielä kunhan ehdin. Polkimiksi piti tulla lukot, mutta pihalla tajusin että eihän ne tässä toimikaan… BMX-hirvitykset olivat ainoat kotona pyörineet avopolkimet, niiden tilalle tulee varmaan normipolkimet & häkit.

Runko: Rossin (ilmeisesti Columbus Aellea) 56x56 cm
Etukiekko: Miche Primato Pista / DT Champion / Rigida Chrina / Schwalbe CX-Pro
Takakiekko: Sturmey-Archer / DT Champion / Rigida Chrina / Schwalbe CX-Pro / Surly 19t / Dura-Ace -lukkorengas
Kammet: Shimano 105 & Raceface Decadence 45T
Ketju: Shimano Nexus
Ohjaamo: Cinelli 120mm stemmi / Cinelli Campione Del Mondo -tanko / Velox -tankonauhat

LSD normipalikoilla? Hämmentävää.

Hetkone - vasuri voimansiirto vai ootko velhoillu kuvien kanssa? Hieno peli, tykkään väristä - pirtsakka keskellä harmaata syksyä. Myös toi tankoteippi on ältsin siisti.

brakeless LSD-häröilystä +++

muutenki tosi hieno pyörä!

eihän tipu polkimet ajossa?

hienon värinen pyörä, muutenki hieno. eturatas aika ruma, mut jotenki samalla aika hieno.

Jos on italokeskiö ja ratas mahtuu niin eikös se ole sama kumman puolen kuppi aukeaa itsekseen?

Edit: Ai niin poljimet kyllä voi vähän avautua…

tota elikkäs. Ratas avautuu polkiessa. Polkimet samoiten. Iha rentsi setti!

^^komp. Vähän tiivistettä/liimaa kaikkialle, ni pitäis ihan hyvin pysyy kii.

kova.

-tolpan kun vaihtaa vielä kunnolliseen kirkkaaseen ni näyttää jo ihan valmiilta.

Pitää alkuun vähän tarkkailla polkimia, kierrelukitetta tai puolen vaihto jos eivät tahdo pysyä kiinni. Eturatas saattaa vielä päästä väristään Kodin Putkimiehen avustuksella, kattoo nyt.

Ei ne osat tossa eteisessä mihinkään löysty.

tajusit, että puuvillateippi on helvetin huono ja laitoit päälle kunnollista, vai mitä tossa ekassa kuvassa tapahtuu? Tipunkeltasesta pointsit.

Afa - 15:21, 17.9.2012 » brakeless LSD-häröily
Ei kuulosta kovinkaan järkevältä tämä, mutta Rossin on hieno. Jos kammet on ihan tavalliset, joku kevyt lukite polkimien kierteisiin vois pelastaa nivuset.

Ei siinä mitään jos vahingossa tuli vasurivoimansiirto, siitä vain osat irti ja oikealle puolelle ja pieni nolopuna poskille. Mutta jos ihan tarkoituksella on noin tehty niin ai ai ai

Hieno on. Voimansiirron vaihtaisin mustaan, esmes. joihinkin Sturmey Archerin halppisratakampiin. Ja tietty ehkä oikealle puolelle, paitsi jos vasen on kivempi ja tarkoitus, niin sitten en.

Itsekin funtsin projektipyörään tuollaista salmiakkiteippausta, juurikin samoilla väreillä, mutta taitaapi jäädä tekemättä.

Automatic rotafix? :smiley:

Ihan tarkoituksella voimansiirto vasemmalla. Mulla on levyjarrunavalle kasattu etukiekko jossain, laittaa vaikka sen 6-pulttirattaan kanssa jos nykyinen tahtoo löystyä. Sitten ei jää kuin nuo polkimet, uskoisin että kierrelukitteen kanssa pysyvät kiinni.

Jarruhan tähän tulee, kuten aikaisemminkin jo mainitsin.

Speksaajien höpötyksiä etteikö kestäis ajamista
Aika mind fuck pyörä tollee ja veto näkyy

mannine - 16:13, 17.9.2012 » Speksaajien höpötyksiä etteikö kestäis ajamista Aika mind fuck pyörä tollee ja veto näkyy
yleesä näistä puhutaan höpöhommina, mutta tääl turuus kävi sillai nyt vastikää että! Meil toi kaunissäärinen 17vuotias koripallovahvistus testas dirkdarkpyörässää tällast samanlaista ratas väärinpäinhommaa ja ei jumanzuju! kokoajanha se takaratas ol auki ja henk koht sai koko hoidon sitte pyöräyttää toisinpäin. Ite oon tässä asiassa jotenki niin paatunu, että en kestä tällaista... Ellei sitte grindaa oikeel puolella

Ei kai se ratas mihinkään löysty, kun on lukkorengas vastassa. Kai ne kierteetkin kestää…?

Polkimet vaihtu heti Wellgon halpispolkimiin ja varvaskoukkuihin, kierrelukitteella kiinni tietty. Ruuvailin vielä eteen Tiagra-jarrun ja cx-lisäkahvan tankoon. Kävin pari kymppiä ajelemassa kaatosateessa, rattaat tiukalla, ketjulinja äänetön ja hyvä ajofiilis muutenkin. Toe-overlapiin pitää vielä vähän totutella.

Munakorvalle kiitokset ensikäden tiedosta. Pitää tarkkailla tota ratasta ja vaihtaa se levyjarrukiekko jos tahtoo löystyä.