AMA: Raleigh Carlton Competition 1973

Raleighin Carltonin pajalta vuonna 1973 maailmalle lähtenyt maantiepyörä on tässä elämän vaiheessaan eurooppalaishenkisenä kaupunkipyöränä.

Oli joskus keväällä myynnissä palstalla ja päätyi nimimerkki Erikille, jolta lunastin kohtuulliseen asevelihintaan ajokelvottoman maantiepyörän tuubikiekkosilppuineen yms häksättimineen. Kuonan ja rojun alta löytyi hieno aihio, jota lähdettiin pienellä budjetilla rakentamaan. Ensimmäisen kasauksen jälkeen annoin itselleni luvan hommata vähän krumeluureja, kuten nuo lokasuojat.
Brooks on leimattu vuoteen 1967 ja toimii hyvin edelleen.

Kesällä kämppikseni pannutti pyörän jurrissa aika solmuun ja tämä oli pitkään varastossa kun ei kauheasti kiinnostanut laitella tuon välikohtauksen jälkeen, mutta nyt tovi sitten kävin hakemassa Kapteenilta XT-navalliset kiekot (heh) ja pyysin kämppistä iskemään setelit tassuun.

Nyt on varsin nasta ajella, mitä nyt stemmiä voisi pidentää entisestä ja jotain pientä hienosäätöä tehdä. Tupit tuumasin myös vaihtaa tankonauhaan, esimerkiksi puuvillaiseen, jonka voisi ulottaa liki stemmiin saakka.

Aivan todella nätti, vähän vintaasimpi tankonauha tosiaan kruunais tän.

Oikein tyylikäs on tämä.

Todella hieno.

No on.

Kiitos. Itsekin olen tähän varsin tyytyväinen.

Tämä on ilmeisesti alunperin 27" kiekoille, josta johtuen 28" kiekoilla keskiö on vähän matalalla, varsinkin ratapyörään ja sen kanttausvaraan tottuneena. Tästä aiheutuu ajoittain aika äkäisiä pedal strikejä varsinkin kun polkimet ovat aika isot, ei onneksi mitään fataalia ole tapahtunut.

tämä on hyvä pyörä

kyllä. nää toimii mun maailmassa hienosti.

tosi hyvä. diggaan noita kampia varsinki

patonkijutut on hyviijuttui

Kuis isot renkaat?

Jotain tän tyylistä on itselläkin seuraavaksi suunnitteilla. Hieno. En vaihtaisi kuin satulan mustaan samanlaiseen. 4/5.

Renkaat ovat Michelinin 32mm leveät. Halvat mutta ihan mukavat. Satulan voisi joo vaihtaa tyylillisesti mutta tuo on ilmeisesti alkuperäinen ainakin katalogin mukaan mikä perustelee sen pitämistä tässä. Lisäksi tuon ajan Professionaleja ei ole kovin monessa värissä varmaan saanut…

Helvetin hieno kello.

Hyvin tehty, kiva nähdä että tämä on ajossa. Miellyttävän eleetön kokoonpano. Pullodynamo tietysti kiinni heti amakuvien jälkeen vai minne tuo etulyhdyn piuha kiemurteleekaan?

Itse asiassa aiemmin valot tuli keskiön taakse jemmatusta dynamosta, tällaisesta:

Tai on se siellä edelleen mutta johdotukset otin pois kun olivat rumat, katsotaan niitä tässä pikapuoliin uusiksi. Pullodynamo ois yks vaihtoehto toki mutta napadynamo kiinnostaa.

Tässä kävi sillä viisiin että toinen poljin katkesi akseliltaan, tästä sitten kivat pannut. Kiekot oli myös melko solmussa, en tiedä johtuiko siitä vai onko joku potkinut pyöräkellarissa. En tiedä.

Nyt illan ratoksi aloin rihtailemaan kiekkoja ja tulikin seuraava pulma vastaan:

Q-factoria on sitten pienennetty ihan urakalla luultavasti näissä samoissa pannuissa.

Tuntuu että tässä pyörässä on joku kirous. Otetaan vastaan joku tyyliin sopiva vetopuolen kampi, en tiedä uskaltaako tuota tuon ajan duralumiinia pahemmin lähteä oikomaan.

Isolla jakarilla vaan väännät suoraksi, niimmää tekisin. Saattaapi toki katketa ajossa, mut voi olla että kestää pyörän käyttöiän.

Niin no onhan se vaihtoehto.

Vinouma on kyllä tuota luokkaa että en tiiä. Jäin pohtimaan että liekö noissa kämppiksen pannuissa vääntynyt vähän ja antanut sitten myöhemmin periksi lisää vai mikä homma.

Jos et veikkaa, et voi voittaa. Suorista, kokeile ajella ja vaihda kampi jos homma ei skulaa.

Vau! Onpas hieno! Lainaan svwn:nää

svwn - 11:40, 2.10.2014 » Jos olisin [s]nainen[/s]mies, haluaisin just tällaisen pyörän... Tässä on [i]makua[/i].

Uus yritys.