AMA: Puksutin

Tällä olen ajellut viime talvesta asti ja on ollut ihan helvetin hauskaa. Imo paksupyörä on oiva peli myös lumettomaan aikaan. Pyörivää massaa on paljon ja ainakin paperilla näyttää että eihän se pyörä voi liikkua mihinkään. MUTTA kun polku alkaa niin kaikki moiset murheet ovat evvk. Paksupyörä ei ehkä mene niin täysii kuin joku toinen phillari, mutta ajamisen mukavuus ja pikkupoikamainen ilo vievät voiton kaikesta.

Ennen sinkulamoodia käytössä oli Rohloff/Rolling Darryl 82mm -kiekko (Hikiän Ajomies rakensi), mutta vahva mutu on että läskipyörän todellinen riemu ja hauskuus aukeaa yksivaihteisuuden mukana. Kun syysmärät ja räntäp*skakelit alkavat niin ehkä vaihteistuu.

Large Marget mieluusti vaihtaisin leveämpiin kehiin (82mm RD:n toikkalan hinta oli viimeksi kysyessäni vähän alle 200€ kpl). Nuilla self steering on jonkinasteinen ongelma. Se tosin on havaittavissa vain tiellä ajaessa. Lisäksi esim. Endomorphista tulee profiililtaan sen verran pyöreä että se ei imo ole hyvä lumirengas.

Fixi-testailu vielä odottaa. Pitää jaksaa viittiä laittaa Nate myös eteen. Lukkorenkaalle ei navassa ole kierteitä, mutta kiinnitys suoritettiin kiristämällä 4-kätisesti tiukkaan + brittikeskiön lukkorengas (dänks vinkistä @RTZ) + Locktite 2701. Skidailua tuskin harrastan kun järrut on ja pysyy molemmissa päissä.

Pyörän eka omistaja (minä olen no.3) laittoi värikoodauksen ihan vimosen päälle, mutta siitä ei enää ole paljonkaan jäljellä. Osat on mitä omasta ja kavereiden varastoista löytyi.

runko Surly Pugsley 18"
kehät Surly Large Marge 65mm
nippelit siniset
pinnat mustat
takanapa Novatec,19t no name sinkularatas (bmx-moodissa 15t)
etunapa Surly, 18t fix
eturengas Larry
takarengas Nate
sisärenkaat Schwalbe
kammet + lakru Sram x5
ratas e-thirteen 32t
bash mrp
polkimet halvimmat Shitmanot
ketju skene
ohj.laakeri Cane Creek
stemmi Fox Comp 60mm
spacerit hiilikuitua
tanko Salsa 2bend bar 23°
tupit Ajomies ltd. edition
jarrut Avid bb7
tolppa Syncros
panta Salsa
penkki SDG Fly

2 Likes

Sinkulapuksu on kyllä yksinkertaisuudessaan aina siisti.

Aika kovalta kuulostaa 200€/kpl Rolling Darrylista. Eikös käypä hinta ole vajaa 150€/kpl tai jotain sellasta.

Kyllähän tollasella kelpaa ajella :wink:

Muakin ihmetyttää Pyörivien Darryleiden hinta, eiks niiden pitäis olla tyyliin vähän kalliimmat kuin Marge Litet, jotka maksaa alle 150 €?

Hieno on vaikka sinkula läski on mielestäni kuin yksijalkainen pikajuoksia. Mites toi fiksihommailu tota? Takana kuitenkin sen verran enemmän avaruutta joten miten sen sinne sovitat?
E.itse skarppaus: takanakin 135mm. Vammainen olo.

Hieno! Itsellä jostain täysin selittämättömästä syystä on kauhea läskikuume päällä, ja olen tuota Pugsleyta katsonut sillä silmällä. Se kun vaikuttaa noista monikäyttöisimmältä. (Lumikko totesi, että muuntuu 29eriksi.)

Itse asiassa juuri retkeilyoption vuoksi kiinnostaisi. Viron reissulla oli pari kertaa sellainen olo, että antakaa minulle traktori tai panssarivaunu. Tuollainen voisi olla ratkaisu.

Kyllähän sinänsä mistä tahansa läskistä paitsi Moonlanderista 29:n saa. Helpoiten onnistunee ei-offset perällä varustetusta, eli Pugsley kai vaatii kuitenkin kehän jolla offsetin saa hoidettua. Retkeilyhommiin Pugsley on varmaan kyllä parhaasta päästä.

Uh… <3
Eikös tähän käy Krampuksen 29+ rengastus?

^toki :slight_smile:

Tää ui kivikoissa kuin Moby Dick meressä. Oon nähnyt. Korson täysjyystöäkseebaanalla ei tainnut loppujen lopuksi olla kuin yksi paikka, joka ei mennyt ajamalla ja kaksysillä sai tehdä tosissaan töitä, että pysyi perässä.

stenu - 11:37, 2.9.2013 » ... Korson täysjyystöäkseebaanalla ei tainnut loppujen lopuksi olla kuin yksi paikka, joka ei mennyt ajamalla ...
Tjooh, se jäi kaivertamaan mieltä ja tällä viikolla menen salaa harjottelemaan että jotta josko siitä pääsee.

Pitkät lokarit by MutisCarbon. Etummainen valmistui niin myöhään keväällä ettei ole vielä asentunut paikoilleen. Estetiikka on sekundääristä kun toimivuus on kohillaan.

Piti tulla vähän taputtelemaan selkään, kun tällasten pyörien omistajille kuuluu niin tehdä.

kmw - 20:19, 1.9.2013 » vahva mutu on että läskipyörän todellinen riemu ja hauskuus aukeaa yksivaihteisuuden mukana.
Tää on hämmentävän paljon omankin kokemukseni mukainen. Ja minä kun olin ennen kokeilua sitä mieltä, että läskipyörä olisi se vaihteiden viimeinen linnake ja että läski ilman vaihteita olisi vain paisunut 29er. Niin sitä saa huomata olevansa väärässä, eikä harmita yhtään! :D

Vuodet ovat jättäneet jälkensä,


Nyk. setup, 32/18 fix

Salsa2bend 23°, on hyvä.

Hah brakeless ja kaikki :slight_smile:
Miten jaksaa edetä maastossa?

Etenemisestä tuli mieleen että onkohan large marge millainen tubeless-kehä, ainakin marge lite toimi moitteetta ilman sisureita clown shoen vannenauhan kanssa.

Erinomaista. Kertakaikkiaan.
Fiksailu se minullakin aina välillä käy Lunnin kanssa mielessä. Eihän täällä Pohjanmaalla ole niitä rallattelupaikkoja, joten veto on koko ajan kuitenkin päällä. Kyllä mie silti etujarru pitäisin, varma-aatu toinen nimeni.
Valkoiset pyörät näyttävät just tuollaiselta suurimman osan ajastaan.

Etujarru on hyvä, mut nyt pyörien ja jarrujen määrä ei ole sama. Brakeless on mulle vain hyvin tarkoin valittuihin tuttuihin ajomestoihin sopiva (katuratailua en uskaltaisi yhtään) eikä se oikein kimppalenkillekään ole hyvä kun ajokaverit vaihteilla jne… Nurmijäruven Rajamäeltä löytyy loputtomasti neulaspolkua ja ach kuika mukavaa siellä onkaan lyllertää:)

Hetkinen, millä navalla fixed ja jarrulevy paikallaan yhtä aikaa?

Oisko sama valmistaja kuin rungollakin?

Hetkinen, Surly tekee 135 mm fixeed/levyjarrunapoja, eli onko tässä oltu niin ennalta viisaita että kasattu etukiekko rear disc 135 fixed -navalla ja takakiekko sit rear disc 135 free?

jos niin, niin o7

EDIT ja vaikka 135/135 offset edessä ja takana voi kuulostaa vähän obsoliitilta niin yllättävissä tilanteissa kyseinen standardi voi näyttää edelleen kyntensä :slight_smile:

Molemmat kantsii koota IS/Fixed-napaan. Vaparin saa tunnetusti fiksikierteille ilman ongelmia.