AMA/Projekti: Grubb path racer

Näillä myyntipuheilla tuli hankittua kompliittina talvipyörä, tai ehkä oikeammin pyörä kaikkeen käyttöön. Konversio-Gazelleen mahtuu 35mm nappulat tai nastat, mutta lumi pääsee kertymään hiukan helposti sopivalla kelillä. Konversio on konversio, mutta tällainen brittiläinen 50-luvun road/track toimisi lähes alkuperäisessä käyttötarkoituksessa ympärivuotisena kulkineena ilman modauksia ja turhia korvakkeita (lokareille löytyy kuitenkin). Korkeahko keskiö, suht tiukat kulmat, hemmetisti rengastilaa (tehty 27" kiekoille), ei ansoja kierteiden tms. suhteen, …

Laajasta “designed by experts” -valikoimasta päädyin 23" runkoon, vai mikähän mitta tuo nyt on. Kaikissa on kuitenkin esitteen mukaan ollut sama 22 1/2" (57 cm) vaakaputki. Korkeutta on 700x25 kumeilla niin paljon, että neitsytmatkalla huomasin clearancen kanssa olevan tiukkaa. Rungon reach on suunnilleen sama kuin mun 54.5 pitkässä Vivalossa, mutta stackia helposti pari senttiä enemmän. Eiköhän tähän pysty penkin ja ohjaamon sovittelemaan.

http://i.imgur.com/1jtPKI0.jpg

http://i.imgur.com/toBSLDr.jpg

http://i.imgur.com/zQYUPtj.jpg

http://i.imgur.com/2EqgPvZ.jpg

Tarkoitus on joutessaan päivitellä osia mieluisampiin ja ehkä enemmän vintageen. Alkuun voisi vaihtaa renkaat vähän muhkumpiin, niin täyttyisi tuo tila mukavammin - 630 kiekkoja en ole ajatellut laittaa. Missä kohtaa menee rullaavuuden ja painon kanssa sweet spot, jos vaikka Paselaa miettii? Tällä vehkeellä ei ole tarkoitus ajaa pitkää lenkkiä kovaa, tuskinpa aerodynamiikalla on juurikaan väliä.

Tarviin myös vähän lyhyemmät häkit, koon 42 jalalle ovat kaapista löytyneet liian isot. Jos jollain on MKS urban platformit, niin voisi mennä testiin, samoin musta B17 (kunhan ei ole kovasti kiristelty).

Huh, hieno. Ei uskoisi noin vanhaksi.

tosiaan, kuten itsekin sanot, niin vähän läschkympää gumesta huutelee, mut muutenhan tuo kyllä vaikuttaa oikein hienolta soraporalta.

Todella hieno. Stemin lämmäys, ei muuta.

Nyt on kova.

32mm paselat oli yllättävän jees, kannattaa kokeilla.

Ihan kirosanan hieno.

Klassinen. Upeat värit. Musta brooks sopii tyyliin erinomaisesti…

Pientä päivitystä talvea odotellessa.

Ehdin hankkia 32-milliset Paselat ja taisi olla ensimmäinen ajokerta, kun ohjainlaakeri avautui itsestään. Säädettävä kuppi ei pysynyt lainkaan paikallaan, vaan sitä pystyi sormin siirtelemään kierteiden yli ruotoputkessa. Lukkomutteri pysyi melkeinpä vielä huonommin. Ruotoputken kierteet olivat aika onnettomat, ihme että laakeri oli yleensä saatu asennettua niin, että pysyi kasassa.

Kaikenlaista ehdin kokeilla, mutta lopulta Velobiassa emäputken reilu feissaus ja uusi ohjainlaakeri tuotti tyydyttävän lopputuloksen. Ilmeisesti etuhaarukka on ottanut joskus osumaa, ja ruotoputki on vähän mutkalla. Kingin gripnut otti hyvin kiinni kierteisiin, mutta ei sitä saanut säädettyä kohdalleen. Tangen halpa laakeri ei ole ihan niin nuuka toleranssien suhteen, ja feissauksen jälkeen ottaa kierteisiin riittävästi (ehjää paljastui pari milliä lisää). Laitoin kuitenkin loctitea varmistamaan asian, varsinkaan kun prikkaa ei mahdu laittamaan kupin ja mutterin väliin. Matalampia stackejakin on olemassa jos tarvitaan.

Keskivetojarrua varten hankin stemmiin kiinnitettävän pannan, ja kun tuon hässäkän slämmää, saa ainakin henkistä tukea että laakeri ei pääse kiertymään auki. Toistaiseksi pysynyt ihan ok.

Rengastilaa jää Paseloiden kanssa vielä toista senttiä, joten voisi jotkut isot nappulat laittaa talvea varten. Tästä on tarkoitus tulla talvipyörä.

Ohjaamoksi vakiintui Cinellin 64-40. Kuvakulma näköjään vähän hämää, satulasta tankoon pudotusta on jonkin verran ja stemmi on tosiaan niin alhaalla kuin tällä järjestelyllä saa. Alaote tuntuu hyvältä, vaikka ehkä tuolla 95mm stemmillä aavistuksen kaukana. Penkkinä on Charge.

Pidemmän tähtäimen suunnitelmana jotkut vanhat kammet ja boksivanteet. Katselin jo TB14:a sillä silmällä, mutta jäin empimään. Olisi hienoa löytää jotkut 32/40-puolaiset kiekot 622-kokoisena, mutta ovat perhanat yleensä 630.

Mitkäs kiekot tässä olikaan nytten?

Miche high-flange / deep-V

On kyllä komia vehe varsinkin talveksi. Jos niitä 32/40h kiekkoja halajaa, niin hommaa tosta navat ja rakennat kiekot ympärille.