AMA: Pre Cursa goes roadie

Noniin. Speksauskierre alkaa olla päättymäisillään, ja pyörä alkaa olla jossain määrin oman näköinen. Lienee siis aika avata AMA.

Tämä tilattiin uutena kompliittina talvella 2019. Teki mieli kunnon tykittelyyn soveltuvaa ratapyörää kesäksi Rollerin toimittaessa joka paikan ja -kelin pyörän virkaa, ja Brexit-hinnannousukuumotuksissani pistin joskus alkutalvesta 2019 Dolanille tilausta sisään, että kerkeän saada pyörän ennen kuin Brexit tapahtuu ja hinnat nousee. No, mitään Brexitiähän ei tullut, mutta pyörä tuli. Valitsin Pre Cursan koska se on tosi halpa ja ihan kelpo runko jos vaan on hitsattu suoraan. Kompliitin otin siksi, että Dolanilta sai DD75-kammet hyvään hintaan, kun osti kompliitin ja oikeastaan ihan kelpoa ja fiksun hintaista palikkaa muutenkin. Pyörän saavuttua oli aivan pakko päästä koeajolle välittömästi, kun tiessäkin oli sulat renkaanurat. No, ajoin 200m, ajauduin polanteelle ja pannutin. Päätin pistää pyörän pressun alle odottelemaan katuratakelejä. Myöhemmin olen huomannut, ettei pyörä kulje aivan suoraan ilman käsiä, mutta en anna sen häiritä no kyllä se vähän häiritsee mut käytännön merkitystä ei oikeastaan ole. Mitään killiä en oo saanu tuosta rungosta mitattua niin tiedä sitten mikä tuohon on syynä.

Tässä kevään mittaan on osia vaihtunut sieltä täältä, mm. ketju, takaratas, ohjaamo, satulatolppa, kiekot ja renkaat. Riseria ja kahvatonta droppia on kokeiltu mutta huput best. Tällä tulee ajettua 1-3h lenkkejä sekä kaupungissa että maantiellä ja kommutoitua sään salliessa. Tykkään pyörästä kosolti: voimansiirtopuoli on erityisen messevä, asento on äkäinen mutta siedettävä ja pyörä näyttää ja tuntuukin nopealta. Viimeisin upgrade oli noi kiekot, tuntuvat Pistardien jälkeen tosi jämäköiltä ja kevyiltä.

Lähtötilanne:

Nykykunto:

Runko: Dolan Pre Cursa 60cm
Ohjainlaakeri: Alpina
Kiekot: DT Swiss T 1800 Classic
Kammet: Sugino DD75 2
Eturatas: Sugino Zen 49T
Takaratas: E.A.I. Deluxe 1/8" 17T (toisella puolella Dura-Ace 15T 1/8" kunnon tykittelyyn)
Ketju: Izumi V Super Toughness
Renkaat: Continental Gatorskin 25mm, Continental GP5000 25mm, Continental Race 28
Tanko: PRO PLT Ergo 42cm
Stemmi: PRO PLT 100mm
Satulatolppa: fi’zi:k Cyrano R5, dekaalit poistettu
Satula: Selle Italia Flite TM
Kahvat: SRAM S500
Polkimet: Shimano PD-M520
Paino: 8,275kg kuvan osoittamassa kunnossa

1 Like

Can confirm: nopee on.

Teipit kuntoon ja kehien tarrat mayebe veks, tai sit vaan lisää ajoa.

oikia/nopia meno

vvaltsu - 23:51, 17.6.2020 » Ainakin semmoinen ohjaustanko, jossa on sellainen lätyskä airoyläote, ois kiva saada.
Kun fiksaat noi teipit, niin kokeile laittaa alle pari kaistaletta ylijäämäteippiä pitkittäin tasoittamaan tangon yläpuolta. Sitte henk.koht. toki suosittelen niittimuttereita satulaputkeen, niin pääset eroon pullotelineen kikkavirityksistä. Ja valkoiset logot tietty veke.

Kahden brexit-Dolanin omistajalle tämmönen dropillinen pre cursa kyllä putoaa. Alemmassa kuvassa hyvinkin ajettavan näköinen. Eipä Dolsut oikein mitään AMA-pyöriä olekaan vaan käyttötykkejä.

Näyttää olevan silkkaa taikuutta toi 49:17, laskitko chainstayn pituuden mukaan vai kävikö säkä? Omissa pyörissä on aina joko huulilla tai hinkkaa :stuck_out_tongue:

^^ Airolätyskätanko kiinnostaa enimmäkseen ulkonäkösyistä, vaikka on kai se mukavempikin. Ei oo ainakaan hankala pistää paremmaksi kuin Zero1 + Supercork, se yläote on aika paskan tuntunen ku on tosi ohut tanko ja teippikään ei oo ihan parasta mahdollista. Niittimuttereita on harkittu mut ei taida jaksaa, toi SKS Anywhere on aika jämäkkä kun se on nippusiteillä varmistettu.

^En oo laskenu muuta kuin että millä välityksellä pääsee täysii. :slight_smile: Mut on toi kyllä aika hyvä, vaikka kiekon slämmää niin ketjua ei saa pudotettua pois kuin eturattaalta nostamalla yhden linkin sivuun ja pyörittämällä kampia. Emmä silti aivan slämmättynä aja, about millin verran on ilmaa akselin ja dropin pohjan välissä.

on todistetusti tykki tämä.
pidä logot kiekoissa jookosta ja nyt kun katson silmillä noita upeita kirkkaita napoja niin mites olis rikkana rokassa

1 Like

Hieno. Jätä tarrat!

Tarrat jää kyllä kiekkoihin. Noi Zippin kirkkaat osat ois kyllä varmasti härskit mut en tiiä pystyykö. :smiley:

Speksailin että hytiksi tulee PRO PLT 100mm -10deg ja PRO PLT Compact Ergo 42cm. Otan valkoiset logot avosylin vastaan. Vaikka stemmissä on pari astetta enemmän miinuskulmaa, sen korkeampi stack height käytännössä negatoi vaikutuksen.