AMA: Polkagris Racer

muotokuva
naama
straip
takapaa

Runko Tunturi POP 1965
Navat Sturmey-Arher
Kehät Vaasan Vanne
Renkaat Nokian Rollspeed, Rubena
Siiipimutterit AD
Satula Chatolonnaise No 29 A
Mutka SR
Tanko Nimetön
Kahvat Hamppu
Keulamerkki Iisakki Kauppi Oy

Sain tämän naapurin sedältä parikymmentä vuotta sitten, kun hän lopetti ajamisen 80 ikävuoden korvilla. Muutamaan kertaan olen jäsennellyt uudestaan, ja nyt Biciolli innosti kokeilemaan tuota Puolan väritystä. Laatikosta löytyi samaan värimaailmaan istuva merkki, jota käytin innosteena straippauskokeiluihin. Kaikki kamat nurkista, paitsi maalipurkit.

Tähän on minulla puulokaritkin tehtynä. Saatan panna päälle, kunhan sateet hellittävät. Sen sijaan Ollin ehdottamat punaiset ketjut ja renkaat jäänevät kaupan hyllylle.

No näkyisivätkö kuvat täältä ?

Meet tonne flickeriin, avaat sen kuvan ja kopioit ton Grab the HTML/BBCode laatikon jutun, ja laitat sen sellasenaan tuohon tekstiin.

Näissä vanhoissa rungoissahan on nykykatsojan silmään meininki ihan

Mukavan virkistävä väritys. Siisti peli kaikinpuolin.

On pitänyt palata tähän projektiin pitkin kesää, mutta rankka muutto ja putkiremppa on vienyt ajan enkä halunnut kommentoida kiireellä.

Tyylikäs ja hauska projekti! Kulmat, satulan kiinnitys ja ohjaustanko vievät ajatukset mieluummin viime vuosisadan alkupuolelle kuin rungon valmistusajankohtaan 60-luvulle. Väritys on hauskasti ristiriidassa menneiden aikojen tyylin kanssa, vaikka se toikin tekjälle mieleen entisaikojen punavalkoiset soutuveneet.

Värien rajaus ei ole niin kaavamaisen jämpti kuin Biciolli Orlowskin värityskilpailun ehdotuksessa ja se on hyvä asia. Tällaiseen vanhaan rentoon runkoon sopii rennompi värinkäyttö paremmin. Väritystä täydentää hienosti punainen keulamerkki ja punainen Racer-tarra. Pisteenä iin päällä ovat kultaiset rajaukset. Lisää pisteitä tulee siitä, että värirajaukset eivät ole kohtisuorassa putken pituuslinjaan nähden. Kokonaisuus kestää pidemmänkin tarkastelun ja siitä löytyy aina uusia kivoja jippoja.

Jalkajarruvalinnalla saadaan pois jarrukahvat ja vaijerit. Kokonaisuudesta tulee näin paljon yksinkertaisempi ja tyylikkäämpi. Ihan pieni miinus tulee ohjainkannattimesta. En keksi parempaakaan, mutta jotakin liian modernia siinä on.

Mikälainen tuo muuten on ajaa? Taitaa olla aika letkeää menoa. Etuhaarukan ulottuma ja valtavan pitkä akseliväli tuo takuulla aika erikoisen ajokokemuksen.

Hitsi ku asiallinen!

Ajaminen tällä on aivan nannaa. Joustossa löytyy. Olletikin kuoppaisella soralla pääsee mutkaista tietä näkymättömiin tuossa tuokiossa. Tosin tällä pääsee paremmin suoraan, ketteräksi en menisi sanomaan. Ajoasento on urheilullinen kuin Major Taylorilla sata vuotta sitten. Välitys on nyt 44x17, ja sillä pääsee sutjakkaasti töihin. Sitten viime näkemän vaihdoin kahvojen hampun hirvennahkaan, jonka neuloin nätisti ristipistoilla tankoon. Vesikelien alettua panin alle lokarit. Satula ei ole ihan tyylikäs, mutta valkoista Brooksia jaetaan vain ansioituneille.
kastetta

Ruskea Brooks sopisi tuohon niinkuin isä äitiin.

Värit ovat kyllä osuneet kohdilleen +1