AMA: Peugeot

Ensimmäinen kiinteän välityksen omaava pyöräni.

http://_DSC0284

Omasta taustastani sen verran että olen poljeskellut 24’’ street vehkeellä jo useamman vuoden, kunnes viime keväänä kokeilin kaverin fixiä. Fiilis oli et tämmönen pitää saada, mutta budjetin pitää olla pieni. Löysin itselleni Peugeotin maantie rungon johon löin palikkaa kiini mitä oli ja ajatuksella että halvalla täytyy päästä. Sillähän sitten poljeskeltiin koko kesä ja syksy.

Syksyllä aloin katsella jotain uutta ‘‘tiukempaa’’ runkoa. Ne olivat turhan kalliita lukiolaisen budjettiin, joten piti keksiä jotain muuta. Pienen guuglauksen ja pohdinnan jälkeen päätin vaihtaa peugeottini dropoutit mallista maantie malliin rata. Isältäni löytyy verstas, jossa butaanin ja hapen avulla runko lämpeni ja dropoutit vaihtuivat. Uudet tehtiin rosterista rälläkän avulla ja juotettiin hopealla kiinni runkoon.

_DSC0277

Osalista
Peugeotin runko modattuna, haarukka on mallia mummis, kammet ja ratas Sturmey & Archer 44 hammasta, vanteina Gipiemmet Planet x halvennusosastolta ja loput osat lojui käyttämättöminä.

Kesä tuli, lumi suli, pyörä tiukkeni, uli uli! Eli kesän tullen uskalsi tiukentaa keulaa ja perää vähän lisää. Ja vaihtaa vanteet, omaan silmään vanhat sopi paremmin. Mutta koska biltema, niin talven jälkeen niitä ei saanut enään elpymään :frowning:
No enenmpää höpisemättä muutama kuva

Sivuprofiili

Takaata

Eihän noista dropeista nyt hääppöset tullu, mutta eihän pyöräkään ole.
Dropit

Keula

Ota vielä yks hyvä sivukuva vedon puolelta: Valokuvauskeskustelu: polkupyörien kuvaaminen - Offtopic - Yksivaihde.net

asiallinen näkönen, joo vetopuolen sivukuva vaan ja hyvä tulee.

Ei nyt tullut varsinaisesti vetopuolen sivukuvaa, mutta toivottavasti noista saa jo jonkun näköistä käsitystä. ps ei kannata pestä pyörää meressä.

Tykkään!

Raakaa, Tykkän!! Kuvista plussaa myös!

Mulla tais olla just samanlainen runko mattamustana vuos(?) sitten, hyvä tsygä oli kunnes vein sen kumiluotiin.

Oliks sulla joku erikoinen syy vaihtaa maantiedropit rataversioihin?

näin.

Kevätkuvat lisätty.

tää on kyl perkeleen hieno rotta! vaiha vaan satula johonki nopeempaan.

ja satulan klämppi oikeinpäin.

Ei voi laittaa toisinpäin, koska siellä on semmonen pieni murtuneisuus :smiley: Mut ehkä sit ku ostan jonkun oikeen tolpan+klämpin. Ja kiitoksia tioJONTG

Siististi cool ja mukavan raffi. Stemmi natsaa omaan öögaan hyvin!