AMA: Peugeot Mixte vaimokkeelle (ex Biciolli)

Parivuotta sitten ostin Biciollilta täältä rungon josta oli tarkoitus kasata paremmalle puoliskolle kesäksi jonkinlainen kulkine, noh omista kiireistä muiden projektien kanssa johtuen se valmistu sitten nyt. Muutaman tunnin pyöränkasaus projekti siis kesti 2 vuotta mutta omastamielestä tuosta tuli ihan kivan näkönen. Osat on enemmän tai vähemmän sekalaisia kun tarkoituksena oli saada mahdollisimman paljon ennestään ylimääräisiä osia hyödynnettyä. Suurena insipiraation lähteenä on toiminu Pelagon Capri mixte.

Runkona Peugeotin mixte runko josta itsellä ei ole tarkempaa tietoa. Ostin keltaisena ja maalasin tuommoseksi mintunvihreeksi ja suihkutin reippaasti metallinhohtolakkaa päälle. Kammet olivat jääneet omasta nishikin Roadmasterista ylimääräiseksi joten joutivat hyvin tähän projektiin. Kiekot on vanhasta helkaman naistenpyörästä josta kiristelin pinnat ja putsailin enimmät kurat pois. Renkaat löytyivät varastosta ja ovat todennäköisesti jotain perus motonet laatua. Tankona Pelago parisian ja stemminä biltsun tuommonen säädettävä. Satulana täältä käytettynä hankittu Brooksi. Lokarit löytyivät myös yv:n kautta ja ovat jonkilaisesta Nishikin mixtestä.

Renkaat tarkoituksena vaihtaa vielä jonkinlaisiin tanwalleihin ja ketju kirkkaaseen kunhan nuo on ajettu loppuun. Jonkinlaista etukoria on vaimoke myös haaveillut mutta sopivaa ei toistaikseksi ole vielä löytynyt.

Viimeisenä vielä kuva rungosta kun sen Biciolilta lunastin.
http://i.imgur.com/X1rKzCY.jpg

Taalasmaa - 8:08, 29.6.2016 » http://i.imgur.com/rPfJY3M.jpg

hyvin tehty

Khyllä. Jos säätöstemmille voisi tehdä jotain (vaihtaa?) sitten kun stongan kulma löytyy niin ois kiva.

parani

Rengas-, ketju- ja stemmiasioita lukuun ottamatta tää on aika kiva.

Eteenpäin on menty!

Yhtä quill stemmiä jo sovittelin mutta meni turhan alas ja oli jotenkin liian lyhyen näkönen joten päädyin tuohon. Ajattelin laittaa Ahead adapterin ja jonkun kirkkaan modernimman näköisen stemmiratkasun toisaalta tämmösen yhistelmän toimivuudesta ei ole itsellä kokemuksia joten harkitsen myös quillia jos tulee sopiva vastaan.

stay quill

Odie - 8:13, 29.6.2016 » Khyllä. Jos säätöstemmille voisi tehdä jotain (vaihtaa?) sitten kun stongan kulma löytyy niin ois kiva.
On muuten niin hyvännäköinen pyörä, että meni pitkään ennen kuin kiinnitin huomiota hieman kauheaan stemmiin. :)

Nätti pyörä. Yhen tollasen stemmin omistaneena ennustan, että ei tuu kauaa ehjänä pysymään. Pelagosta uus quill tilalle.

Taalasmaa - 8:08, 29.6.2016 » http://i.imgur.com/rPfJY3M.jpg
Erittäin nätti tuli!

Kiva pyörä.

Mulle kokeneemmat ranuharrastajat on vinkannu, että joskus näihin saattaa mennä normaali 22.2mm stemmi vaikka virallinen koko onkin 22mm. Sen verran väljää. Hipomissa ranskirungoissa ei sitten enää useimmiten uppoakkaan.

Hyvällä tuurilla tää on vuosien 82/83 jälkeistä tuotantoa, jolloin osat ei aiheuta päänvaivaa.

Parannuksia voi tehdä jo tulleiden ehdostusten pohjalta.

Tuo bilteman stemmi taitaa ollakkin 22.2 kokoa, pitääpä mittailla kun innostuu seuraavan kerran. Stemmiasiaa mietin uusiksi kunhan kuski saa muutaman satakilsaa mittariin ja jonkinlaisia fiiliksiä tuosta korkeudesta tai nykynen alkaa hajoilla.

Kaikki muu on täydellistä paitsi tuo minun vanha musta ohjainlaakeri.