AMA: Perusmusta Straggleri

Josko sitä pikkuhiljaa yrittää siirtyä tällä palstalla aktiivisempaan toimintaan pelkän sivulurkinnan roolista - nyt kun eilen lunastin ensimmäisen YV-paidankin.

Eli esittelyssä ja paskanjauhannan kohteeksi antautuen kutakuinkin neljä vuotta täyttänyt Surly Straggler koossa 58. Koko elinkaarensa on ollut sinkulakuosissa, kiinteätä olen tähän silloin tällöin miettynyt, mutta niin kauan, kun tuo lastenistuintukki tuossa seat tubessa törröttää, ei se oikeasti ole vaihtoehto. Palikat on jonnin verran vaihdellut ohjaamo/kiekko-osastolla, välitys on ollut isoimmillaan 48/19, mutta nyt asettunut talviasetukseen aikasta pysyvästi (41/20) osittain mukavuuden halukkuudesta, mutta työmatkaan (jos siis lunta olisi) kuuluu tarpeeksi monta kilometriä potentiaalisesti auraamatonta tietä. Ei vaan paikat kestä.

On tämä kertaalleen Saimaankin kiertänyt, mutta peruskäytössä perheen ruokakassi/päiväkotiruhje/harrastekuljetin ja työmatkarassi. Monenlaista nätimpää juttua tähän saisi. Eniten ehkä vituttaa, kun nuista kiekoista ei saanutkaan millään helpolla konsteilla patarumia teippauksia pois, mutta näillä mennään. Ei oo hipostelua, painoa löytyy, mutta kestää kaikenlaista. Nyt kun vihdoin Tsekin pojat sai tuon eturattaan sorvattua, loppunee sekin säätö. Nopiaa ei pääse, mutta moneen paikkaan kuitenkin.

Osalista herranvuonna 2020

Runko: Surly Straggler 58
Kiekot: American Classic singlespeed 29"
Kammet: Omniumit (joo - aivan saatanasti kantapäät ottaneet kulumaa, käyrät jalat ja sitä rataa)
Polkimet: Shimano PD-T8000 XT
Ketjut: Izumi
Rattaat: Edessä 41t Gebhardt, takana Onone 20t, Surlyn sinkula spacerkitti
Jarrut: Shimano Deore
Ohjaamo: Hussefelt, Cube, Richey
Ohjainlaakeri: Nukeproof
Satula: Conceptin joku
Renkaat: Edessä Contin Mountain king 2.25", takana Smart Sam 42mm
Pelagon etutartsi
Sksn majavalätkä ja Zefalin näennäislokasuoja
Lamppuina Fenixin BC30 ja Lezynen Strip Drive pro 100

Nykytila:

Vanhoja kuvia Instan puolella - toimii, jos aukaisee uuteen välilehteen. Olen näköjään puhelimeltani tuhonnut vanhat kuvat, enkä osaa Instan kuvia suoraa tähän upottaa:

https://www.instagram.com/p/BzV3Oxxhb8d/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/BvyDPfBBEhG/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/BeGBki_lcA3/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/BWr8H3dFB-S/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/BujIEjDB92A/?utm_source=ig_web_copy_link

arvostan: muhku motocross look
arvostelen: gripit ja lastenistuinmountin salpa pitää värikoodata.

Vittu mitkä kumit! en olisi ikinä pystynyt kuvittelemaankaan että tollaset mahtuisi. tosi siisti.

no ei oo montaa iltaa takaperin kun kattelin bluulugin sivuja ja tuumasin että oispa musta strägä raiserilla ja pitsatarakalla ja nyt sitten täällä on semmoinen. mukava yllätys. eturenkaankin suhteen on näköjään rengastila testattu. hyvähyvä. omniumit on kans tässä pikkurattaan kans yllättävän hyvän näköiset. kerrankin näin. mutta mites tuo ketjulinja? vai onko tuo 41t jo joku offssettiratas?

myykää mulle tämmönen

Noista american classicin navoista kannattaa muuten pitää kiinni, hemmetin hyviä ja korkealaippaisia. Huolto suht helppoa myös, miinusta pienistä laakereista.

hyvännägöne, kelpais itsellenikin tämmöinen family man pyörä

Joo, kyl hakeutuis vaistomaisesti käsi lastenlippiksen lippaan jos tommone surlymörkö soraliiraisi vastaan matkalla sompikselle*.

*sompasauna viittaus poimittu ig:stä.

aika dadcore mut muuten vähän boring.

en ajais koska pussit on ummessa.

Mull Dundane - 14:41, 20.2.2020 » no ei oo montaa iltaa takaperin kun kattelin bluulugin sivuja ja tuumasin että oispa musta strägä raiserilla ja pitsatarakalla ja nyt sitten täällä on semmoinen. mukava yllätys. eturenkaankin suhteen on näköjään rengastila testattu. hyvähyvä. omniumit on kans tässä pikkurattaan kans yllättävän hyvän näköiset. kerrankin näin. mutta mites tuo ketjulinja? vai onko tuo 41t jo joku offssettiratas? myykää mulle tämmönen
Häätyy sanoa, että tekninen eetos on itsessäni aika heikolla, eikä ketjulinja perustu mittauksiin vaan vahvaan katselukulmaan. Takakiekon vapaarattaassa on paikka "vitospakalle", siitä sitten olen spacereiden kanssa kattonut, että asettuu silmämääräisesti suoraan.
normaali - 14:33, 20.2.2020 » arvostan: muhku motocross look arvostelen: gripit ja lastenistuinmountin salpa pitää värikoodata.
Yritys oli kova, internetin värimaailma petti. Ensi kerralla lähikauppaan Tikkurilan värikartan kanssa.

Käytännöllinen meno.
Mielipidettä polkimista?

Hieno! Oispa mullaki tämmönen.

Tässä pyörässä kaikki oikein.

Myllyn näköne

Usein ei tee mieli Surlyä mut nyt tekis. Tosi kova!

hyvää työtä

Tuhti <3