AMA: Pastaa, riisiä ja pista

Joskus alkuvuodesta mulla oli pyöräasioiden kanssa melko selvät sävelet. Alla oli hyvä luottorunko ja ajattelin, että yksi kiinteävälitteinen ja tämän rinnalla vaihdepyörä riittäisivät hoitamaan kaikki mun ajamiset. No, sitten satuin töissä selailemaan yksivaihdetta ja etusivulle pompannutta nimimerkki jussin Rossin record pista AMA:a. Ai että runko mahdollisesti tulossa myyntiin? No, eipä mulla oikeastaan tarvetta ole vanhalle ratateräkselle. Toisaalta olis kyllä juuri mun kokoa. Tästä alkoi noin vartin kestänyt päänsisäinen keskustelu, jonka aikana mulle valkeni paremmin kuin hyvin oman mieleni lujuus houkutusten edessä. Yksityisviesti matkaan, pientä keskustelua hinnasta, VR:n tarjousliput Helsinkiin ja tästä pari viikkoa myöhemmin astun runko olalla/suu messingillä paluujunaan takas Tampereelle.

Osat ovat lähinnä sellaisia käyttöosia, joita matkan varrella on tullut hyviksi todettua ja jotka sen vuoksi ovat sitten jääneet sekä siirtyneet pyörästä toiseen. Rungon oston aikaan täällä pyöri pari muutakin hieman epäortodoksisempaa, vanhan ratarungon ympärille kasattua pyörää. Myönnän suoraan että näistä haettiin myös tähän innoitusta. Tavallaan oli myös hyvin vapauttavaa tehdä päätös siitä, etten ala haalimaan aikakausikorrektia italiaano-osasarjaa. Runkokin kun on uudelleen maalattu jossain vaiheessa, joten täydellinen entiseen tai alkuperäiseen asuun palauttaminen olisi myös rahallisesti vähän isompi ponnistus. Luulen, että olen enemmän viehtynyt funktionaalisiin käyttöesineisiin, vaikka kai mussa pieni esteetikkokin asustaa. Kuvat otin hetken mielijohteesta Lamminpään velodroomilla, joka tämän pyörän tavoin edustaa kai jo kadonnutta aikaa. Joka tapauksessa, tältä tää nyt sitten näyttää:

https://farm6.staticflickr.com/5597/15464242791_885798ccbb_c.jpgRossin pista 1 by santtu.kuivamaki, on Flickrhttps://farm4.staticflickr.com/3935/15280682830_0eb647df5b_c.jpgRossin pista 2 by santtu.kuivamaki, on Flickr

Koostuu seuraavista osasista:

  • Runko Rossin Record Pista 54.5
  • Kiekot Fir Super Rialto Grid/Dura-ace 7600/DT
  • Ohjaamo 3T Chromix/Pro LT
  • Istuinosasto Selle Italia Filante/Selcof aero
  • Voimansiirto Sugino 75 NJS/Sugino super mighty 47t/joku 17t/KMC Z510
  • Ohjainlaakeri Shimano 600
  • Keskiö Campa Centaur

hyvä hyvä!

vähän jää kuvissa pyörä tuon huikean ratapyöräily-pyhätön jalkoihin.

Stemmin vaihtaisin linjakkaampaan, muuten aivan hyvä.

Höpö höpö ei jää. Rossin cowis!

hyvännäköinen setuppi ja junahakureissulle arvost.

Ah, tää on kyllä siisti, ja siistillä tarkoitan aivan helvetin siistiä. (Olis, noin muuten vaan, ihan just mun kokoani…)

5/5, 575, mitä näitä nyt on.

Ainoa miinus se, että kuvassa kammet on väärin! Niiden on pakko olla linjassa alemman takahaarukan putken kanssa siten, että vetopuolen kampi edessä! PAKKO!

Edit: stemmi just hyvä!

pystyykö tolla velolla ajamaan kierrosta?

hyvännäköinen pit of death tuolla kaarteessa…

Jos bunnyhop lähtee hyvin niin juu. Levyt on oikeesti aika hasardimädässä kunnossa.

runkosetti teh sexx

radiaali ja ohjaamo ei nappaa mutta kuka mä oon sanomaan kun ite sporttaan ergostemiä

joooojoo

Eka olin että mikä ruokablogi ama tämä nyt on, sitten yhditelin päässäni asioita ja osasin arvata jotakin tämmöistä.

Tampereella tosi hyvä meno ja pyörä kova!
PS. mustassa värissä ei näy noi muhvitkaan niin paljoa.

Oi…voi että, ou boi, sanon minä!

Kova.Onneks myit tokiofixuttimen etkä tätä.

Joo tää oli ja on varmasti edelleenkin oikein hyvä, aiempi foorumihistoria löytyy täältä:
https://www.yksivaihde.net/old/924

Luovuin tuosta koska sorruin syrjähyppyyn sen yhden Colnago Pistan kanssa, josta ei tietenkään hyvää seurannut mutta nyt on kaikki taas kunnossa.

MrSticha - 20:34, 7.10.2014 » Kova.Onneks myit tokiofixuttimen etkä tätä.
tää.

näyttää kokoaja paremmalt.

broidi hyväksyy

jussi - 20:56, 7.10.2014 » Joo tää oli ja on varmasti edelleenkin oikein hyvä, aiempi foorumihistoria löytyy täältä: https://www.yksivaihde.net/old/924 Luovuin tuosta koska sorruin syrjähyppyyn sen yhden Colnago Pistan kanssa, josta ei tietenkään hyvää seurannut mutta nyt on [kaikki taas kunnossa](https://lh3.googleusercontent.com/-HJy39HwaRn8/VBnhw7gbowI/AAAAAAAATTo/M-dJsIst1WY/w919-h689-no/20140917_191523.jpg).
Eli se oli tämä aikoinaan siinä fillari-lehden fiksijutussa aikoinaan? Helvetin siisti edelleen.