AMA: nukeproof ⚔ 4130ranch MEGA ☢ jokkis freeride


Jotkut varmaan näki tän jo instakranssissa tai kenties luki jutun mtb666.netistä, jossa vähän pitkällisempi sepostus aiheesta ja lisää kuvia, mut laitetaanpa tännekin kun harvemmin sitä tulee tänne nykypäivänä ehtaa yksivaihde-amaa laitettua, kaiken maailman vaihdehapatusta vaan!

Tosiaan @myltsi ltä sain viime kesänä rakennustarpeiksi tommosen 2017 Nukeproof Megan rungon, jonka etukolmio oli mennyt paskaksi epäilemättä melko karmaisevissa pannuissa, mutta jonka takahaarukka linkustoineen oli yhä ehjä. Ei kai siinä muuta voinut kuin hermoloman ratoksi puuhaprojektia tulille laittaa. Ehkä koko roskan käänteisinsinööreilyssä ja mahdollisten työstövirheiden kanssa menisi järki, ehkä valmista hökötystä testatessa myös terveys. Mut jos ei veikkaa ei voi voittaa ja näin. Loppuvuosi tuli tehtyä jotain alustavaa suunnittelua, haalittua osia ja sen semmoista, ja itse työ otti kolmisen kuukautta.

Nyt pyörä on ollut ajossa muutaman viikon ja uskaltanee jo sanoa että tuli siitä aivan hyvä. Nivelpisteet pysyi juottaessa kohtuu suorana, eikä joustomatkaa läpi käydessä tunnu mitään yhtäkkistä tahmaamista, pahaa klappia tms. Näkee sitten kauden mittaan rupeeko laakerit tai puslat kulumaan jotenkin omituisesti. Parhaat mäkikelit on vasta tuloillaan joten hirveästi tässä ei ole kerennyt saada tuntumaa, mutta ainakin ensivaikutelma on kyllä 100% myllytyskelpoinen. Ei voi muuta kuin hissimäkien aukeamista kaudelle 2021 toivoa jos kulkutautitilanne vain sallisi :pray: :prayer_beads:

26" / 27.5" mulletti
Joustomatka 160 mm takana, 180 mm edessä
Putket suoraa cromoa Ceewaylta, laserleikkeet Kongalta ja sekalaista s235 ja s355 hukkapätkää nivelpisteiden tuissa
Osat kaikenlaisia torisäätöjä ja osalaarin antimia, vähän askarteluakin kuten Zee takavaihtajasta rakenneltu ketjunkiristin. Takakiekon joutui ostamaan uutena perhana kun ei tullu sitä dreamz keltaista 26" 12x142 deemaxia vastaan (saa tarjota). Jotain kulutusosia ja laakereita piti kans tilailla.
63,7 hta, 445 reach, 435 cs, hemmetikseen stäkkiä, just hyvä rento alamäkigeo
Keulamerkki: alkuperäinen

Joku kysyy kuitenkin, niin paino on ihan mäkipyörän verran, siinä 16,8 kg tietämillä. Ruuvi-gazzalla pääsi 17 kg puolelle niin että heilahti

Semmone

22 Likes

Herättää haluja just tämmöseen pyöräilyyn :heart_eyes:

sanotaan nyt vielä täälläkin että helvetin tykki pyörä kaikin puolin!! vaikken oo vielä livenä edes päässy näkemään

Onhan tästä kuva jo tullut nähtyä jossain bittiavaruudessa mutta ekaa kertaa koneen näytöltä. Nyt vasta siis kunnolla hoksaan miten raju pyörä tuo on! Kuvia varten putsattu ja puunattukkin sopivasti :metal:

voi juma

Just hyvä. Keulamarkkikin näköjään jo myötäilee emäputken muotoja. Ollaanpas sitä nyt niin olevinaan.
En vieläkään osaa päättä, onko ristipääruuvi oikea, vai pitäiskö olla talttapää, vai kenties joku muinainen erikoisruuvi mikä ei sitte lyönytkään läpi.

En haluaisi just esim tänään valita käyttää sanoja suoritus / saavutus mutta sanonpa vaan että melko upea suoritus / saavutus. :salut_smoker:

Aiiiii karampa, lennähtää kyllä meikäringon sompreero tästä näkymästä aika hillittömän korkealle!
Eimmmuutaku saluuttia, saluuttia!

Monströösin teräisä täyskä-sinkula tuplaruunukeulalla, vilpittömällä rautalankavirikiristimellä ja etuheittisrenkuloilla (vaikka kuva kyl hämääkin sen verran, et se on etunen joka tossa näyttää snadimmalta, mut saatan tietty myös olla vähän liian tiloissa?!).
Eip voi kyl muuta sanoo, ku suu auki ja lakki taivaissa ihailla ja arvostaa moista juotantoa ja tuotantoa.
Kaputt

Tämmösistä proggiksista sitä ittekkin aina toisinaan haaveilee. On kyl siisti meno.

Joo lueskelin tästä vissiin sit 666:sen puolella.
Todella kova ja hattua nostattava projekti ja lopputulos!

Oijjjoijoijoi! Nyt on kova!