AMA: Nishiki tiemestari

Tein vielä uusintapunnituksen ja mulle vaaka näytti 90,5 mikä on ihan oikee paino, fillarin kanssa kun vielä varmistin ettei fillari oo kaukana kropasta eli tulis momenttia tjsp niin toi vaaka näytti 98,0 eli sinne n, 7,5kg mennään

No huhhu on ainakin € per gramma suhteet kohdallaan.

digi- vai vieterivaaka? käsittääksenihän noi ei välttämättä toimi kovinkaan lineaarisesti tuollaiset perus henkilövaa’at. ja 100kg painoissa esim 5% heitto alkaa olla jo merkittävä.

Epäilys kyllä valitettavasti painosta. Tuollaset renkaat ja kiekot painaa jo 4 kiloa. Runko haarukoineen 3,5 ja siihen päälle vielä satulat, stongat ja sälät. Toisaalta voin olla ihan vitun väärässäkin kuten yleensä.

Ihan digitaalivaa-alla punnittu, heitosta en tiedä, mutta mun oma vaaka näyttää samaa kun kuntosalin sellanen parempi vaaka, joten olisi vaikea kuvitella ettei noi tulkitsisi painoa lineaarisesti tai että toi vaaka olis eri skaalassa, mutta sattuis just tällä painolla olemaan oikeessa :open_mouth:

e: pitänee kysellä kaverilta kalavaakaa, jolla pitäs tulla suht tarkka luku myöskin

korjasin painon, päätin tehdä kalibroinnin ottamalla käsiin käsipainosetistä 3 2,5kg levyä, fillarin kanssa painoa tuli 2kg enemmän ja sitten menin vaa-alle itse, ja se näytti 88,5kg. Olin kyllä tietoinen että olen painanut aamuisin joskus 88 alkavia lukemia, mutta salilla en ole käynyt vaa-alla kuukauteen ja uskoin vaa-an 90,5kg, jotain tein itse vaa-alla väärin koska toistin noi moneen kertaan.

josbanse - 21:30, 23.9.2013 » jotain tein itse vaa-alla väärin
Aika monet henkilövaa'at näyttää ainakin reilusti eri lukemia riippuen siitä, onko paino enemmän varpailla vai kantapäillä.

Meikä on punninnu suuntaa antavaa lukemaa ihan nostamalla tsygän takapyörän varaan keskelle vaakaa ja sen jälkeen tehny ton punnitse itsesi->punnitse pyörän kanssa ja ottanu osviittaa siitä. Joka kerta eri painolukemia saanu.

Vaaka vaihtoon.

Vaarallista puuhaa toi vaakojen kanssa leikkiminen.

Muutenhan toi Roadmaster on ihan kelpoisan oloinen peli, mutta näenkö oikein että siinä on Marathon plussat alla (heijastinraita viittais siihen)? Toivottavasti en, koska ne kyllä tappaa ajamisen ilon aika tehokkaasti vaikka saiskin olla huoleti flättien suhteen.

Edessä on marathon plussa, takana on fillarin mukana tullut aika paksusti pistosuojattu rengas, joka on kyllä jo lähes puhkiskidattu. Taakse menee gaattoria seuraavaksi ja edessä toi marathon plussa on ollut ihan ok kovilla paineilla, toki vois kokeilla siihenkin jotain parempaa, mutta en tiedä sitten mitkä olis taas eteen hyviä kumeja.

E: heijastinraidat on siis tussattu mustaksi, mutta mun kännykässä oli vahingossa salama päällä ni räpsäytti päivänvalossakin noi raidat näkyviin tussin alta, tussina joku perus permanent marker mustana. Ihan kätevä tapa saada heijastimet toimimaan ilman että raidat näkyy päivällä muuten!

josbanse - 9:01, 24.9.2013 » en tiedä sitten mitkä olis taas eteen hyviä kumeja.
Skene-vaihtoehto gatorin kaveriks taitaa olla 4season.
josbanse - 9:01, 24.9.2013 » ...edessä toi marathon plussa on ollut ihan ok kovilla paineilla...
Tää menee kyllä täysin päinvastoin. Mitä jäykkäkylkisempi kumi, sitä huonompi se on kovilla paineilla.

^Mut toisaalta mitä jäykkäkylkisempi kumi, sitä raskaammin rullaava siitä tulee paineita laskiessa (kyljen muodonmuutokseen kuluva energia). Esim. tod. jäykkäkylkinen Noksun W106 rullaa ihan siedettävästi kun pistää epämukavan korkeet paineet.

^ Kyllä. Tuo taitaa pitää paikkaansa ainakin tasaisella pinnalla. Mutta kun vähäinenkin epätasaisuus alkaa tuntua tärinänä ohjaustangossa, menee myös energiaa hukkaan. Sopiva rengaspaine ei ole pelkästään mukavuusasia. Tämä ilmenee hyvin, kun katsoo tämän vuoden Paris-Roubaix’ssa käytettyjä rengaspaineita: 4-6 bar rengasleveyden vaihdellessa välillä 24-30 mm. Suurin osa yksivaihteilijoista täryyttää Helsingin mukulakivillä kovemmilla paineilla, vaikkei edes ajeta kilpaa. No, tähän tietysti vaikuttaa myös kuskien painoerot ja se, että avorenkailla saa helposti kärmeenpureman matalilla paineilla.

Pitääpä tuo 4 season laittaa harkintaan. Tarkoitin tietenkin, että kovilla paineilla toi rullaa kadulla ilman että tuntuu liian raskaalta alla.

Uusi kuva, vaihteeks kippurat, jarruttomana

Nopee mankeli!

Bädääs!

Nishiki oli mun ensifiksi, ja voin sanoa, että palveli siinä touhussa erinomaisesti. Pieksin filoa minkä kerkesin, ajoin missävaan, krossailin metsäpoluilla, nautin. Eilen lähti tää vähän vastentahtosesti liikkeelle, koska katurata kuumotti. Hyvillä clearanceilla, eteenpäin aukeevilla dropeilla, jäykällä rungolla. Kilsoja tää sai jotain 3500 multa, toivottavasti paljon lisää.