AMA: Nishiki tiemestari

amaa1
nishiki1

Vakiopeli, josta stonga vaihdettu raiseriin, ajelen kuitenkin myös dropilla.
Vaihdettu:
-keskiö - shimano un55
-kammet - leader 165mm + 46t ratas
-surlyn 17t takaratas

Paino nykyisellä setupilla on 9,6kg

Runko on ainakin niin jäykkä, ettei mun painosella n. 90 kilosella fleksaa vaikka kuinka runttaa tai ajaa, joten siitä plussat, miinukset siitä, että keulakin on alumiinia ja täristää käsille liikaa.

Kummalla puolella oli ketjulinja perseellään vakiokeskiön kans?

Edessä ketjulinja oli liian ulkona. Vaihdoin pykälää lyhyempään (113mm) ja nyt heittää n 0,5mm vapaarattaalle, ja reilu millin kiinteelle. (vapaaratas siis liian ulkona, ja kiinteä liian sisällä, ei mitään erikoisuuksia, muuten kuin että vapaarattaassa ratas tulee ulommas navasta)

näyttää iha joltain hybridiltä

Mulle hybridimäisyys ei ole ongelma. 28mm renkaat kulkee hyvin myös hiekalla, ja ajoasento, sekä pyörän tuntuma ovat mulle sopivat. Alukeula on ehkä hieman jäykkä, mutta sillä rahalla mitä tosta maksoin, ei paljoa voi valittaa sellaisista asioista.

Nyt ei auta pieni keskittäminen http://normaali.net/temp/leader-cranks.gif Jos tää on jollekin tavallista niin olen pahoillani teidän puolesta. En ole koskaan ennen astunut tällaseen paskaan.
Kaikki varmaan muistaa tän tapauksen. Noh ostin eetulta kyseiset kammet ja heitin kiinni. Etin rattaan kanssa tiukimman asennon, ja viilasin siitä asennosta reikiä pyöreellä metalliviilalla jonkun millin taka-akselin suuntaan. Tän jälkeen keskitin eturattaan ja kiristin pultit huolella ja nyt ketju on kutakuinkin tasakireydellä asennosta riippumatta. 113,5mm akselilla ratas sisäpuolella ketjulinjaksi tuli 43mm rattaan ulkopinnalta mitattuna, takarattaalla linja on 44mm rattaan ulkoreunasta ja pedal striket toivottavasti vähenee kun kammen pitäisi olla snadisti lyhyempi.. laitan uuden foton kun saan ulkovalossa napattua.

E: joku varmaan itkee kun on mustat kammet, mulla oli tähän 2 syytä. Halusin 165mm kammet, halusin 17t takarattaanm jotta rengas säästyy. Noh kun mulle tarjoiltiin 18€ sis postit hinnalla sopivat kammet ja 46t eturatas, niin ostin koska halpaa. Nyt 46/tuleva 17t takarattaalla välit riittävän lähelle samat kuin 42/16

upattu kuvaa ja kuvausta

onks toi nishikin oma haarukka? aika hätäsen näkönen oikeestaan. itse asiassa varmaan helvetin hyvä fillari.

Joo nishikin oma haarukka on. Suht ripeesti ohjautuu ja ihan jees yleisfillari on ollut. Palpatarra puuttuu vielä :smiley:

josbanse - 21:03, 21.7.2013 » Paino nykyisellä setupilla on 7,6kg
Whoa.

^mktenköhän vidussa. Oma Nelssoni painaa tuotanoinnii jotain 8-9kilon välillä. Mitähän putkee tää on?

Jotain alumiiniahan toi on, vähän yllätyin itsekin, kun punnitsin

E: punnitusmenetelmä oli siis: paino a): minä vaa-alle, paino b): minä ja fillari käsissä vaa-alle → b) - a) = pyörän paino. Toki tossa pientä heittoa eli joku 100g voi olla, mutta ainakin mun painon toi vaaka näyttää ihan oikein koska punnitsen itseäni myös muualla

Oho aika kevyt tota. mulla kuituosilla duratekki sen about saman verran.

Tein vielä uusintapunnituksen ja mulle vaaka näytti 90,5 mikä on ihan oikee paino, fillarin kanssa kun vielä varmistin ettei fillari oo kaukana kropasta eli tulis momenttia tjsp niin toi vaaka näytti 98,0 eli sinne n, 7,5kg mennään

No huhhu on ainakin € per gramma suhteet kohdallaan.

digi- vai vieterivaaka? käsittääksenihän noi ei välttämättä toimi kovinkaan lineaarisesti tuollaiset perus henkilövaa’at. ja 100kg painoissa esim 5% heitto alkaa olla jo merkittävä.

Epäilys kyllä valitettavasti painosta. Tuollaset renkaat ja kiekot painaa jo 4 kiloa. Runko haarukoineen 3,5 ja siihen päälle vielä satulat, stongat ja sälät. Toisaalta voin olla ihan vitun väärässäkin kuten yleensä.

Ihan digitaalivaa-alla punnittu, heitosta en tiedä, mutta mun oma vaaka näyttää samaa kun kuntosalin sellanen parempi vaaka, joten olisi vaikea kuvitella ettei noi tulkitsisi painoa lineaarisesti tai että toi vaaka olis eri skaalassa, mutta sattuis just tällä painolla olemaan oikeessa :open_mouth:

e: pitänee kysellä kaverilta kalavaakaa, jolla pitäs tulla suht tarkka luku myöskin

korjasin painon, päätin tehdä kalibroinnin ottamalla käsiin käsipainosetistä 3 2,5kg levyä, fillarin kanssa painoa tuli 2kg enemmän ja sitten menin vaa-alle itse, ja se näytti 88,5kg. Olin kyllä tietoinen että olen painanut aamuisin joskus 88 alkavia lukemia, mutta salilla en ole käynyt vaa-alla kuukauteen ja uskoin vaa-an 90,5kg, jotain tein itse vaa-alla väärin koska toistin noi moneen kertaan.

josbanse - 21:30, 23.9.2013 » jotain tein itse vaa-alla väärin
Aika monet henkilövaa'at näyttää ainakin reilusti eri lukemia riippuen siitä, onko paino enemmän varpailla vai kantapäillä.