AMA: Mvsta Maantierolleri

Ensimmäinen itse kasattu pyörä ja samalla ensimmäinen omistamani fiksipyörä. Olkoon tämä ketju samalla ikään kuin esittäytymiseni tälle foorumille. Ensikasauksen speksit olivat seuraavanlaiset:

Runko: Surly Steamroller 59cm
Ohjainlaakeri: Cane Creek Forty
Kiekot: Halo Aerorage, fix/fix
Kammet: SRAM Omnium 172,5mm 48T
Takaratas fix: E.A.I. Deluxe 3/32" 18T
Takaratas free: BLB Royal 108 klikkiä 17T
Ketju: KMC Z1eHX Wide Silver
Renkaat: Continental Grand Prix 4-Season 28mm, Continental Race 28 Wide
Tanko: fi’zi:k Cyrano R5 Chameleon 42cm
Stemmi: fi’zi:k Cyrano R5 110mm
Satulatolppa: fi’zi:k Cyrano R5
Satula: Selle Italia X3
Jarrut: Shimano BR-451
Kahvat: SRAM S500
Polkimet: Shimano PD-M520
Paino: Tarpeeks

Yllättävän hyvin onnistui ensimmäisen buildin speksaaminen ja kasauksessa ei mitään ongelmia. Satulatolppa pitää vielä vaihtaa inlineen, lyhyemmän stemmin saattaa myös tarvita mutta sen näkee sitten kun saa satulan tarpeeksi eteen. Fiksinä oon ajellut nyt toistasataa kilsaa, vapaaratasta en ole vielä edes kokeillut kun fix_lyfe vei mennessään. Tulevaisuuden haaveissa olisi itse kasatut kiekot kesäkeleille ja Haloille rölöcrossisetuppi talvea ja rospuuttokautta varten.

Ensikasaus, kesä 2019:

Kevät 2020, cross mode. Continental Mountain King CX 35mm ja Schwalbe X-One 33mm. Toi Elite Ciussi on ihan saatanan huono pulloteline, vaikka hienolta näyttääkin.

Speksit elokuu 2020 (alin kuva):

Runko: Surly Steamroller 59cm
Ohjainlaakeri: Cane Creek Forty, Reversen spacerit
Kiekot: Halo TK 32H / CN Mac 424 / DT Swiss RR 511
Kammet: SRAM Omnium 172,5mm 48T
Takaratas fix: Zodiak 19T 1/8"
Ketju: KMC Z1eHX Wide Silver
Renkaat: Continental Gatorskin/Grand Prix 4-Season 28mm, Continental Race 28 Wide
Tanko: fi’zi:k Cyrano R5 Chameleon 42cm, Selle Italia Gran Fondo -teippi
Stemmi: Ritchey 4-Axis Comp 110mm 6deg
Satulatolppa: Thomson Elite Inline
Satula: Selle Italia X3
Jarru: Shimano BR-451
Kahvat: SRAM S500
Polkimet: Shimano PD-M520
Pulloteline: Elite Custom Race Plus
Paino: Vähemmän mut silti riittävästi

Marraskuu 2020: Tubeless-elämäntapa. Kuvan kunnossa 9,55kg.

Hyvällä tulokulmalla foorumille :slight_smile:

Se on ihan asiallisen kulkupelin näkönen kulkupeli

1 Like

Hyvä tämmöinen tämmöiseksi. Ei mitään hosumista vaan kunnon mvsta rolleri. Toivotan: tervetulleeksi, pitkää ikää ja paljon kilsoja

Pidän tästä! Konstailematonta ja toimivaa niinku pottumuussi ja lihakastike.

Kiva polkupyörä

Hyvän näköinen ja laatupalikkaa kiinni. Tervetuloa ja nautinnollisia kilometrejä:)

UGH!

DanielBraun - 13:28, 6.8.2019 » Kiva polkupyörä
Tää ja tietty tervetuloa!
vvaltsu - 12:40, 6.8.2019 » Satulatolppa pitää vielä vaihtaa inlineen, lyhyemmän stemmin saattaa myös tarvita mutta sen näkee sitten kun saa satulan tarpeeksi eteen.
Aivan kuin omat mietteeni vuonna 2011 ensifiksiä säätäessäni. Kuvassa näkyy samalla tavalla lähes 190-senttiselle polkijalle vähän liian pieni runkokin. Jyväskylässä on onneksi paljon ylämäkiä opettamassa liian lyhyen ohjaamon haittapuolia.

Ajamalla nää aukeaa joten ei muutaku kilsoja lisää, kyllä tuolla kelpaa.

semmosta vaan että jos satulaa eteenpäin laitat ni stemmiä saa ennemminkin lyhentää. Kyllä sen sit ajamalla huomaa.

Tolpaksi vaihtui suora Thomson Elite ja satula löysi paikkansa, muuta ei ole vielä tarvinnut muuttaa. X-One Allroundit ostin talvea varten mutta ne on vielä paketissa, pitää laittaa uusi kuva kun pyörä on talvisetupissa. Lyhyeltä tuo ei kyllä tunnu, toisin kuin Canyonin mukavuusmaantiepyörä Endurace, joka on XL-koossakin lyhyempi kuin Rolleri.

Saatan ehkä tietää mitä Lumikko meinaa liian lyhyellä pyörällä, sillä tuolla Canyonilla ylämäkeen putkelta vetäminen tuntuu siltä, että painopiste siirtyy liiaksi eteen. Ei kuitenkaan siinä määrin että olisi pito-ongelmia tai mitään muuta vakavaa. Korjaa jos arvaus meni metsään.

Mutta Rollerin kanssa elo on kyllä ollut ihanaa. Fiksillä ajaminen on lystiä, varsinkin kun on vielä vähän sellaista uutuudenviehätystä koko hommassa, ja tolla on mukava lähteä ajamaan matalan kynnyksen lenkkejä. Kosteella säällä tai alle +10 lämpötiloissa ei maantiepyörällä lenkkeily kauheasti innosta, mut Rollerilla lähtee ajamaan vielä ihan mielellään esim. tunniksi. Ajamaan jaksaa lähteä vaikka vähän laiskottaisikin, kun ei tarvitse vetää succiksia jalkaan, sen kun painelee ulos ovesta ja lähtee vetämään.

Kyse ei ollut painopisteestä tai pidosta.

Lyhyt ohjaamo tuntuu olevan putkelta polkiessa sylissä. Tuntuu aikansa hyvältä, mullakin oli 58 cm Peacemakerissa pari spaceria ja joku 90 mm stemmi, +/- 10 mm. Pieneksi jäi. Nykyään on slämmätty 100 mm stemmi 60 cm rungossa ja tääkin on rento retkiasento.

Mä kävin läpi paljon kokeiluja ja oppirahoja sekä aikaa ja vaivaa on makseltu.

Pahalta pyöräsi ei missään nimessä näytä. Aja hyvin.

Lumikko - 8:41, 13.10.2019 » Lyhyt ohjaamo tuntuu olevan putkelta polkiessa sylissä.
Justiin tätä mä yritin sanoa, mut en osannu. :) Ihan hyvä että tuli puheeks, voiskin kokeilla vähän pidempää stemmiä siihen Canyoniin. Rolleri tuntuu just kivalta.

Hyvän kokonenhan tuo on. Eiks rollerit oo vaan sen muotosii, et dropilla on pakko jättää vähän spaceria

Talvisetuppi eli Schwalbe X-One Allround 33mm. Tosin noille kapeille vanteille laitettuna tosiasiassa 30mm. Laskin piruillessani hyttiä oikein kunnolla, veikkaan että joutuu nostamaan tosta vähän ylemmäs jos meinaa pitempää lenkkiä heittää. Hirveeltähän toi nyt näyttää, mutta katkastaan ruoto sitten kun on ensi kesänä tarkemmin tiedossa, että mihin se hytti lopulta asettuu.

Tätä voinee pitää nyt valmiina. Pätkin ruodon ja jätin 20mm spacerin, näilläkin seteillä ihan riittävät 12cm droppia. Tekis mieli ostaa joku hassu adonisoitu [sic] spacersetti tähän, mutta en tiedä jaksaako. Tämä sora/talvikuosi saattaa jäädä kesäksikin, tanwall X-One Allroundit on oottamassa sitä että ajan noi nykyiset renkaat loppuun. Ratapyörällä vois sit ajaa ne hyvän sään sliksifiksiajot kesällä. Tällä on nyt ajettu joku 2500-3000km, kivaa on ollu ja tulee olemaan jatkossakin. Tälleen jälkiviisaana varmaan 62cm runko ja slämmäys ois voinu toimia, mut nyt on ihan järkevillä ohjaamo-osilla kiva ajaa, niin enpä jaksa stressata.

Joo, on kyllä vähän pienen näkönen runko.
Muutenhan näyttää ihan perusrollerilta.

Uudet kiekot. Aerorageista otin navat uusiokäyttöön ja kasasin niihin DT Swiss RR 511 -kehät cn mac 424 -pinnoilla. Aika dramaattinen muutos mutka-ajossa, kun sisäleveys muuttui 14mm → 18mm. Alkaa noi kammet tuntua yhtäkkiä kovin pitkiltä, kun kurviin kärsiikin kantata todella aggressiivisesti. Jo kolmas skeneketju ja toinen GXP-keskiö menossa.

Tälleen jälkikäteen naurattaa, että oon käyttänyt jopa 35mm krossikumeja noilla naurettavan kapeilla Aeroragen kehillä. Varmaan se rospuuttokauden krossisetuppikin tuntuu aika paljon paremmalta näillä kiekoilla.

Muuta uutta: Elite Custom Race -pulloteline, Selle Italia Gran Fondo -tankoteippi, ne violetit spacerit.
Kiinnostaisi hommata: kunnollinen SSCX-setuppi. Elikkä esim. toiset kammet, joiden kanssa voisi sitten käyttää tota 17T vaparia, jolla en ole ajanut vielä metriäkään. Esim. S300:t, niihin sais halvalla rattaitakin.

Tässä on kyllä kaikki oikein—ja sanon tämän vaikken Omniumin kammista juuri välitä.

Hyvältä näyttää myös ohjaamo: itselläni 53 rollerissa on dropin kanssa 70mm stemmi. Pidempi stemmi näyttää kivemmalta.