AMA: Monark '82

Moi kaikille!

Uutena tulokkaana nyt ensimmäinen pyöräprojekti asiantuntevien silmäparien nähtäviksi. Tällä on kuluneen kevättalven mittaan tullut omaksuttua polkupyörähuollon lyhyt oppimäärä yritys/erehdys-periaatteella. Lukuisien kirjallisten lähteiden avulla pyörästä tuli kuin tulikin lopulta rullaava peli, eikä rahaakaan kulunut tolkuttomasti. Aikaa, vaivaa ja Autosolia tosin sitäkin enemmän.

Alkuperäiset osat:

 • 635 kiekot (Weco etunapa & Shimano D-type takanapa) kehien valmistajastaei tietoa
 • ketjut, takaratas, keskiöratas, kammet & polkimet
 • emäputken kuulakehät ja -kupit, kartio sekä lukkorengas
 • ohjainkannatin ja istuinkannatin
 • satula (Talmu Finland)
 • etulyhty

Uudet osat:

 • etukiekon akseli
 • fauber-keskiön kuulakehät ja kartiot
 • etujarru (Tektro)
 • 40-635 renkaat (Innova)
 • ohjaustanko ja gripit (Biltema)
 • takalokasuoja

SAA ARVOSTELLA. Kaikenlaiset kehitys/tuunausvinkit erittäin tervetulleita.siisti buildi. ei mulla muuta.

Tossa taitaa olla jalkajarru. Laittaisin ehkä viiksitangon niin ei olisi niin perusmummismainen vaikutelma, ja sitten täyspitkät (metalli)lokasuojat eteen ja taakse

juu,huamasin kans just et siinähän on jalkajarru.

Jalkajarrullinen tosiaan, en huomannutkaan listata tätä speksiä. Opettelen tässä foorumin tavoille. Kuulukohan jalkajarrullisena ihan johonkin muuhun säikeeseen tms? Alun perin tässä olikin metalliset kokopitkät vakiolokarit, mutta halusin lopputuleman näyttävän räyhäkäämmältä (jos nyt mummis voi ylipäätänsä sellaiselta edes näyttää). Viiksitanko olisi eittämättä komea.

Onpas se viehkeän vihreä. Kehät ovat varmaan terästä? Minkähän verran 635-kokoisissa renkaissa on valikoimaa nykypäivänä? Painosta en viitsi sanoa mitään, kun on noin tasaisen rautainen kokonaisuus kyseessä. Jarrukahvan vaihtaisin vielä kirkkaaseen.

Täyspitkät lokarit ja jokin hillitty lahjesuoja eivät varmaan olisi haitoiksi? Taakse voisi myös ehkä laittaa harkitusti punaista heijastinteippiä. Lamppu toimii varmaan pattereilla?

Kehät ovat teräksiset ja painossa löytyy. Lamppu on tällä haavaa itseasiassa vain näön vuoksi, kun en saanut alkuperäistä dynamoa toimimaan. Kyllä noita 635-kumeja näyttäisi vielä löytyvän, mutta värivalikoima rajoittuu kokomustaan tai -harmaaseen. Länsinaapurissa hieman enemmän valinnanvaraa, mutta postikulut närästävät. 44-365 -kokoiset mahtuisivat vielä leveytensä puolesta hyvin pyörimään haarukoissa.

Kromiset lokarit niin tämähän olisi oikein hieno!

mites toi lyhty, onko vaan koristeena vai liekö paristohärveli?
nätti polkutin, lokarit tosiaan hieman tasapainottais ja tekis hivenen juhlavamman järkipelin.

Oikein kiva käyttöpyörä! Mulla olisi tähän sopivat kiiltävät Pelagon lokarit ylimääräsenä, jos kiinnostaa!

Eteen kandee kans hommaa lokari ni ei tarvi ajaa naama paskasena. Muuten oikeen jees setti.

-Taina

Kiitokset kaikille tähänastisista vinkeistä. Lulla on päivitetty alkuperäisillä lokareilla sekä kierrätyshankintalöytönä omaksi lunastetulla ketjusuojalla. Seuraavaksi täytynee alkaa kyttäämään sitä viiksitankoa. Ehkäpä sellainen työkalukotelo/rulla satulan alle olisi myös paikallaan.parempi kun nysäloksuilla. hyvä perusmankeli.