AMA: Mettäpöörä

Maasturia on tehny mieli jo melko pitkään, viimeksi jotain maastopyöräksi luokiteltavaa omistin ysärillä ja sekin oli joku paska Monarkki, kavereilla oli Scottii ja Spessuu, Tuntsakin ois kelvannu! Siitä lähtien kun pyöräilyinnostus iski enemmänkin niin maasturia tiätty alettiin spekuttamaan heti.

Alkuun ois varmaan toi Inbredi ihan hyvä, edullinen ja kaikkee. Ei mut hitto eipä siitä kyl sit keulan kaa paljo jää eroa Karate apinaan, joo semmonen. Tsekataan nyt vielä että löytyskö jotain vastaavaa samassa hintaluokassa… No joo, näinhän nää aina menee. Lopulta päädyin alkukesästä noutamaan runkosetin Shock Therapystä, pikkuhiljaa kun kesäduunimassit tippu tilille hommailin palikkaa ja tämmönen siitä sitten tuli.

Alkukesä tuli ajeltua 1x10 vaihteilla (Zee) ja tuossa ~kk sitten sinkuloin, jotenki jännästi tuntuu tutuilla poluilla nopeemmalta noin. Reissuhommiin jne. sitten vois löydä taas vaihteet kiinni.

Vähän karkas taas toi grammanviilaushomma näpeistä, vois ehkä tossa ens kesäks miettiä jotain vähän jykevämpää vannetta, ja Contin “light” sisureita en suosittele kellekkään. Pomppukeulaakin tekis ehkä vähän mieli ens kesäks, tuntuu toi oma ajotyyli olevan melko “vauhti korjaa virheet” tyyppinen niin siinä toi jäykkä keula rankaisee välillä vähän turhan reilusti, tosin on kyllä selvästi oma tekukin kehittynyt aikalailla ihan ensimmäisistä ajoista. Talvi nyt ainakin mennään tällä setupilla.

Spexx:
Runko: Salsa El Mariachi / Salsa Cromoto grande
Ohjainlaakeri: Cane Creek Forty
Kiekot: Hope Pro2 EVO / Stans Crest / Sapim Sprint
Gummid: Continental X-King Racing Sport 2.4" / Continental Light
Voimansiirto: Shimano Zee 36T / Shimano DX 18T
Jarrut: BB7 160/180
Jakkara: Selle Italia SL XC FLow / Ritchey Pro v2
Ohjaamo: Salsa Pro moto 2 / Ritchey Comp / Öürü
Ketju: Nexus
Polkimet: Ritchey Comp v4

1 Like

Tämä on hyvä.

Laita vielä tubelessiksi kun noilla kumeilla & vanteilla pitäisi onnistua. Bliss lisääntyy toiseen potenssiin.

Nätti on! Jotenkin noi BB7:t ei ihan oo samalla tasolla muun speksin kanssa mutta toimiihan ne! Ajaisin!

Ei oo kyllä moittimista! Oivallisen näköinen laite. Mitäs tällä nyt sitten on painoa?

Minkä kokoinen pyörä. S oder M?

Hei kiitti vitusti.

Meediumia on koko, neuvolassa ei oo tullu käytyä mutta sanotaan nyt vaikka että jotain 11kg pintaan? Eihän toi mikään kevyin runko oo.

Noita tubeless hommia olis tarkotus jossain vaiheessa viritellä, tällä ois nyt talvella tarkotus hoidella arkiajot niin ilmeisesti pakkaset ja litkut ei oo kauheen hyvä yhdistelmä?

Mekaaniset levarit tuli hommattua ihan siinä mielessä että jos jotain pitempää vaellusta tällä harrastaa niin tuntuis noi mekaaniset jotenki varmemmilta kuin hydrauliset, joille ei taas jossain jänkhällä voi tehdä mitään jos ongelmia ilmenee.

Erityismaininta kyllä pitää vielä antaa noille Zee kammille, tosi jämäkän oloset kamppeet, suht keposet ja hintaa tais olla BB:n kanssa alta kaheksan kymppiä. Hyväksynnän hylje näille.

Monarkki - 18:38, 4.10.2013 »

Hei kiitti vitusti.

Sori, ei siin vaan ollu sitä tarvittavaa katu-uskottavuutta jota kehittyvä mieli kaipasi. Ja oli se oikeesti aika huonoki.

Pakkaset ja litkut ei ole ongelma.

Hyvin säädetyt BB7:t pysäyttää Suomi-mettässä mainiosti.

Poljitko Monarkkia jo ysärillä? Kuulostaa poliisijutulta.

normaali - 18:48, 4.10.2013 » Poljitko Monarkkia jo ysärillä? Kuulostaa poliisijutulta.
Eikai siin mitää jos oltii molemmat ns. sakkolihaa?

http://images.t-nation.com/forum_images/9/4/94180_ORIG-spiderman_i_like_where_this_is_going.jpg

Kare_Eskola - 18:47, 4.10.2013 » Pakkaset ja litkut ei ole ongelma. Hyvin säädetyt BB7:t pysäyttää Suomi-mettässä mainiosti.
Komppailen karea. Eio kyllä ollu hydraulistenkaan kanssa ongelmaa, mut bb7:t on ns. tarpeeks tehokkaat vaihteettomalla ajeluun ja sen sellaseen. Helvetin nätti ja poljettavan näköinen vehjehän tää, jotain samanlaista speksailisin itekki mieluusti.

En kyllä varsinaisesti oo mitään vikaa keksiny noista jarruista, painaa kahvaa vähän ni vauhti hidastuu, sit painaa reilummin ni yleensä pysähtyy. Kai niistä hydroista jotain hianompaa tuntumaa sais mutta emmä ainakaan toistaiseks oo semmosta osannu kaivata.

Tämä on hieno! Milläs välityksillä oot varustanu?

Jotenkin joustokeula vie omasta mielestäni sen fiiliksen näistä 29er teräsraamisinkuloista, ittelekkin sitä joskus Apinaan mietin mutta kuvia moisista katsellessa tuntui pahalta.

napakka mutta ite kääntäisin tankoa sen verra eteenpäi että downsweepistä tulis upsweeppi, tai sitte se on kuvakulma joka hämää. Kiekkojen tekstit kaipaa xyleeniä tai reilusti suomutaa

Lisäilin välit tuonne ekaan postiin, elikkä klassinen 36/18 on tällä hetkellä, ajattelin kokeilla vielä esim. 34T ratasta eteen, ainakin tuolla Vierumäen radalla ekoissa kivikkomäissä (joita vähän kyllä helpotettiin jo) meinas loppua jalka kesken. Tai sit pitäs vaan hommata sitä VOIMAA.

Ja joo, kyllähän noin niinku esteettisessä mielessä pomppukeula pilaa, mut sen kanssa pääsis vähän TÄYSINPÄÄ! Tykkään mennä aika vauhdilla, tämän seurauksena mm. viimekesänä keskuspuistossa eteen tuli vähän yllättäen ~0,5m droppi kalliolla johon ei oikein ehtinyt enää jarruttaa, pistin silmät kii ja lisäsin vauhtia, ländäys meni muuten ihan hyvin mutta molemmat kumit pamahti paskaks kerralla. Harmitti. Joustokeula ois ehkä säästäny etusen. Mutta vaikka sen hyppykepin hommaiskin niin emmä tota teräskeulaa kadota, on siinäki puolensa.