AMA: Maastopolkupyörä

Hyvin hän tämä meni.

Elikkäs piti saada kesäksi joku maastopeli, idea oli ostaa ysäri kona, sinkuloida ja ajaa sillä kunnes enään ei huvita. No ongelmaksi muodostui se fakta että hyllyssä oli nuo RooXin kammet uutena laatikossa, jotka oli tottakai pakko saada ängettyä tähän projektiin. Kammet taas sattuivat olemaan sen verta uleet ja rädit että ei niitä haaleeseen kaikkea kokeneeseen runkoon tohtinut laittaa. Tuollainen siitä tuli. Ketju roikkuu kun on magic linkillä ja testilenkin aikana venähti kivasti, nyt antaa venyä lisää niin voi pätkäistä.

http://farm8.staticflickr.com/7382/9348365722_30ce42a2c3_c.jpg
Untitled by Yksisarvinen, on Flickr.

Loput kuvat täällä -> http://imgur.com/a/3fKfb
Kyseessä siis:

Kona Lava Dome 1998 - > pulverimaalattu ja rungossa 1997 decalit customi värillä (RAL 5018 yetin turkoosi)
Kammet: RooX FRD + xt keskiö(octalink)+Surly Stainless 94BCD
Stonga: RooX FPS Riser
Stemmi: Thomsoni
Ohj.Laak: Kiinanihme Aest
Jarrut: Avid SD7+Avid gaffat
Kiekot: Mavic XM819 tubeless + Novatec + DT Champ
Nakit: Onza Canis 2.25
Tolppa: Kona, tulossa Thomson
Satula: Charge Spoon tulossa ruskea Spoon tilalle.
Ketju: KMC 5 pennin perusromu.
Takaratas: Shimpan DXR

Onhan toi vähän kesken mutta, pääseepä eteenpäin. Mavicit oli aivan perkeleen ärsyttävä kasata kun piti puljata sen perkeleen ruuvilukitteen kanssa, never again. Ketjunkiristäjä on kyllä ton tulevaisuudessa vääjäämättömästi edessä, mutta menkööt tollaisena niin kauan kun menee.

Edit: infoa

No nyt on kyllä hieno AMA. Ei kuvaa, ei tekstiä :smiley:

EDIT: Siistihän se on, mut laita tosiaan ketjunkiristin. Vaiks tällee ylösalasi: https://www.yksivaihde.net/old/6383/240368

Ntkt juttuja :smiley:

Monarkki - 2:32, 23.7.2013 » No nyt on kyllä hieno AMA. Ei kuvaa, ei tekstiä :D
Yhdyn tähän, tästä tuli kyllä AMA:n malliesimerkki. Lisäilen palikat jne kunhan toinen kahvitauko pärähtää kohdalle.

Haitko Hi5bikesin tarjouksesta noi 819:t? Tein nimittäin ite juuri samoin oman 90’s26":n kanssa.

Nää Konan vanhat pyörät on semmosia etten oikeastaan tiedä niistä juurikaan, mutta semmosta hyväksyvän sävyistä supinaa niistä puhuttaessa aina kuulee.

pätevän oloinen peli. ite kyllä varmaan laittaisin suosiolla ketjunkiristimen, se nyt ei niin paljon simppeliyttä pilaa. kovaa ajoa vaan.

meikällä oli aikoinaan -00 lava dome joka pöllittiin -04, jostain vanhasta konasta on käynyt mielessä tehdä vastaava maastoajoharjoittelupyörä mutta toistaiseksi on jäänyt.

laitahan lisää kuvia ensimmäisen kunnon kuralenkin jälkeen/aikana.

Lumikko - 2:52, 23.7.2013 » Haitko Hi5bikesin tarjouksesta noi 819:t? Tein nimittäin ite juuri samoin oman 90's26":n kanssa. Nää Konan vanhat pyörät on semmosia etten oikeastaan tiedä niistä juurikaan, mutta semmosta hyväksyvän sävyistä supinaa niistä puhuttaessa aina kuulee.
Itsellä Konia ollut tässä pyöräilyelämän varrella useita ja kaikki olleet aika rakkaita. Tykännyt geoista, "asenteesta" ja grafiikoista, tosin aika lailla 1990-1998 vuodet kaikkein lähinnä sydäntä. Nämä halvemman pään vehkeet on kaksoisohennettua cromoa ja kalliimmat (Hot, Kilauea, Exlosif jne) on sitten laadukkaammasta putkesta ja ohennetumpia, haarukatkin.

Ja tosiaan tilasin noi hi5bikesin nurkista notkumasta. Kuten tuli mainittua olivat perkeleen ärsyttävät kasata, mutta vaikuttavat ihan hyviltä. Noissa on kait ollut tyyppivikaa että venttiilireiän kohdalta lähtee halkeamaa, sitä odotellessa.

Hämääkö kuva vai miksi mun “musta” Charge Spoon -satula on enemmänkin harmaa ja tuossa pyörässä oleva näyttää hyvinkin mustalta. Vai onko väri vaihtunut eri vuosimalleissa.

Tää on siisti, vaikka saattais olla vaihteiden kanssa vielä siistimpi.

(Vanhat teräs-Konat on hienoja runkoja. Sloupattu ja loivakulmaisempi geo oli uutta. Paremman pään rungot eivät yhtään hävinneet ominaisuuksiltaan suuremman kulttimaineen omaavilla teipeillä koristelluille rungoille. Hot:ia ja titskurunkoja lukuunottamattahan Konat oli hitsattu Taiwanissa jo tuohon aikaan, joten Kona toimi tiennäyttäjänä siinäkin :). “Race Light” -aikaan Kilaueat ja Explosiivit oli hitsattu Tangen Prestige Concept ja Prestige Ovalized -putkista, joita tietääkseni tehtiin vain Konalle. Vaaka- ja viistoputket oli päistä ovaalin muotoiseksi litistetty ja satulaputken profiili muuttui nelikulmaiseksi keskiötä kohti. 90-luvun puolivälin jälkeen Tangen korvasi Reiskan ja True Temeperin putket. Meillä on perheessä vielä ihan aktiivisessa käytössä alkuperäisessä maalissa oleva, mangon oranssi -98 Kilauea, joka on aikoinaan runkosetistä kasattu ja siksi teipit on eriväriset kuin kokonaisena pyöränä myydyn Kilauean teipit.)