AMA: Lottorunkopyörä

Imgur

Imgur

Elikkä Arvostele Mishan Ajopeli.

Saatiin Ranchin pikkujoululottorunko viimein kasaan ja ajokuntoon. Runkohan arvottiin aamulla ja kasattiin illalla… yöllä ja ehkä vähän aamullakin. Ehdin kesälomalla viimein myös maalaamaan sen. Maaliduuni on tehty epoksipohjan päälle spraymaaleja elmukelmutupolla töpöttelemällä. Päällä on glitteriä ja neljä kerrosta lakkaa.

Runko: 4130 joulucustom
Keula: Pelago Saimaa
Vanteet: DT Swiss R500db 650B
Navat: Pelago fixed/free, Novatec
Kammet: Sugino Messenger 165mm
Eturatas: 47T
Takaratas: 18T BLB
Ketju: KMZ B1
Lukkorengas: BLB
Polkimet: Kilon kappale
Sträpit: Zulu
Satula: Specialized Romin 155
Tolppa: Cinelli
Tolpan panta: Thomson
Tanko: Joku OS riser
Stemmi: Procraft
Jarru: Protec

42 Likes

Aivan ihana

1 Like

Sexy beast

1 Like

Huh-huh, nyt ei kyllä muuta voi sanoa kuin Parhaat maaliduunit -ketjuun linkkiä postata. :flushed:

3 Likes

Kova. Pikku viilauksena ite tykkäisin 0-deg stemmi slämmättynä, tai silleen että tulis samaan linjaan vaakaputken kanssa

Just sopivasti ennen kisoja. :partying_face:
Väri kowa, ohjaamo hieman hassu, mut kaikkea ei tartte ymmärtää.

:smiley: hyvä, et joku kehtaa arvostella!

nätti siitä kyllä tuli :pinched_fingers:t2:

Maaliduuni kyllä super erikois ja kiva nähdä tää viimein kasattuna! Omaan estetiikantajuun menis kyllä paremmin slämmätty stemmi vaakaputken kanssa samaan kulmaan! Komppaisi myös riisuttua ulkoasua kun saataisiin turha ruodonpätkä hitoille ja helpottaisi myös jarruletkun vetämistä ruodon läpi - täähän siis salee barspinnaa eikö?

Lähikuvia @anttig n käsin veistelemistä koristeista toivotaan!

1 Like

U know it does! Kyllä. IMHO kukkokuoppa huutais 25.4 stemmii ja tankoa.

1 Like

AMA-kuviin kun on silti panostettu niin olisin samalla kohdistanut molemmista kiekoista renkaat, kehät ja venttiilit samalla tavalla. Nyt hyppää silmille tuo epäsymmetrisyys. Toisaalta tarrat vois repiä kun on muutenkin aika logoton.
Hyttiin tulikin jo sopivat ehdotukset ja ehkä satulatolpasta vois asetonoida ton takaosan valkoisen viivan poies.

Muuten oikein linjakas fixie ja todella raikas maaliduuni!

Jännää et noi tarrat on muutenki erikohdissa venttiieihin nähden.

Joo, mietin tätä, mutta se on niin caca hommaa, et saa owner hoitaa. Ja oli hirvee hoppu kuvatessa niin ehtinyt täydelliseen huolellisuuteen.

Mä tein saman ku kasasin omat kiekot. Dt tarrat toisel puolella vannetta venttiilin kohal ja toisel puolel 90° siitä. Ja ku en kasauksen alkaessa ollu tarkka ni kävi vastaavasti. toises kiekos tarra venttiilin kohal vetopuolel ja toises tarra venttiilin kohal ei vetopuolel. Poistin tarrat.

Hieno pyörä. Kovaa ajoo vaan. Ehkä ohjaamot yms sit muuttuu ku ajaa ni tietää viel tarkemmin mitä haluu. Mut comfort tärkeempi ku ulkonäkö mun mielestä.

Aika söpö.

Pyörän maalaaminen on aina ollut suunnitelmissa, kun omat pyörät näyttää lähinnä kasalta paskaa, mutta eipä oo koskaan sitten jaksanut vaivaa. Viimeisetkin himot aina katoaa aiheesta lukiessa, kun runsaasta keskustelusta huolimatta minkäänlaiseen konsensukseen ei ole ikinä missään päästy.

Mitäs maalia ja millä tuohon on sudittu?

Värit on Montana 94:sta Make Your Markista. Meillä ei o mitään kaupallista yhteistyötä nii kerron, että Geezersin Molotowit toimii ihan yhtä hyvin. Noi maalithan peittää ihan järjettömän hyvin, nii todennäkösesti voisit vetää värit suoraan vanhan maalin päälle kunhan vaan karhunkielellä vähän karhennat pintaa.

Ton marmorikuvion saat aikaan vetämällä pohjavärin, jonka annat kuivahtaa puoli tuntia ja sitten suihkuttelet toista väriä elmukelmumyttyyn ja töpöttelet sillä pintaa. Kokeile ensin vaikka kaljatölkkeihin niin pääset kyllä jyvälle.

Nää värithän on kuivuttuaan mattapintaisia, joten ne pitää lakata, että pinnasta tulee kiva ja kiiltävä. Pinnasta tulee myös vähän epätasainen ja jos haluaa lasintäydellisen lopputuloksen, ne epätasaisuudet täytyy ns. hukuttaa lakkaan. Se ei kyllä onnistu kuin mielipuolelta spraylakkaa käyttäen. Mut testaile niihin tölkkeihin niin nopeesti hiffaat, millanen lopputulos on mahdollinen.

Mun maaleissa on yleensä pohjana 2K epoksi, Trotonia tai ihan Tikkurilaa. Se tarttuu hyvin, kestää eikä varmasti kupli minkään maalin kanssa, mutta tekee mun ohennusmäärällä hiukka epätasasen jäljen, joka vaati hiontaa enemmän ku kukaan ammattilainen alkas tekeen. Lakka on aina jotain 2K akryyliautolakkaa ja ruiskuttelen niitä kaikkia ihan Biltsun 24.90€ ruiskulla.

Kannattaa vaan hakee kaupasta maalia ja testailla. Nyt on vielä lämmintä niin maalaus onnistuu pihalla. Pakkasella se on hankalaa.

Lyhensin stackii nii säästyy kalliita spacereita omaanki käyttöön.

4 Likes

Tässä oli hyvää tietoa, kiitos

Kyseistä pyörää koeajaessa tuli vähän omaakin fiksiä ikävä.

Hnmmm oikeesti tulin vaan fiilisteleen tätä