AMA: Koni Explosif 2004

Mites on, kehtaako epämuodikasta kakskutosta laittaa arvostelun alle vai joko se on niin out, että se onkin in?

Joka tapauksessa kaupasta ei tälläisiä kevyitä 26-tuumaisia teräsrunkoja enää oikein saa ja jos joku runko meidän perheessä on ollut keeper, niin se on tämä. Ostin Explosiivin USA-ebaystä kesällä 2006. Alkuperäinen omistaja oli La Suprema -runkoja väsäävä Ed.

2004 oli viimeinen vuosi, kun Kona käytti True Temperin OX Platinumia runkoputkina ja Explosif oli myynnissä ainoastaan runkona. 2004 Unit oli myös OX Platinumia ja puhdas sinkularunko ilman vaihdevaijeristoppareita. Ja siis 26-tuumainen. Explosif toimitettiin alunperin korvakkeellisen sliderin kanssa, mutta olen vaihtanut ne uudempiin, ilman korvaketta oleviin ja rajoitinruuveilla varustettuihin. Runko oli alunperin varustettu myös V-tapeilla, mutta ne viilasin veks.

Ikäisekseen Kona on melkein moderni. Siinä on aikailaisiaan loivemmat kulmat ja taivutettuun takahaarukkaan mahtuu paksummatkin renkaat. Alunpitäen keulilla oli 80-millinen Foxi, mutta viimeiset vuodet etupää on ollut jäykkä. Omaan makuun sopivan mittaista jäykkää keulaa on joutunut vähän metsästämään. Lyhyempi, 425-millinen Salsa oli turhan XC ja pidemmällä 445-millisellä keskiö nousi liian ylös. Nyt syksyllä vihdoin löytyi ebaystä kohtuuhinnalla Vicious Cyclesin haarukka, joka on 438 mm pitkä ja vähän Salsaa pienemmällä rakella varustettu. Jos jotain vielä saisi toivoa, niin mun mitoilla vähän pidempi vaakaputki toisi enemmän tilaa ohjaamoon, mutta hyvä se on noinkin.

Kilsat rupeavat näkymään ja näkyvät luonnossa enemmän kuin kuvassa, mutta maali on toistaiseksi saanut pysyä alkuperäisenä. Explosiivi on kiertänyt jonkin verran myös kisoja sekä jousitettuna että jäykkänä. Menestys on ollut keskinkertaista ja se johtuu vain ja ainoastaan kuskista. 2011 Tahkolla vauhti puolimatkaan oli niin kova, että neljän tunnin alitus 60 kilsalla jäykän keulan kanssa olisi ollut realismia, mutta matkantekoon tuli tauko Rahasmäen laskussa broidin tehtyä kuperkeikan, joka johti sulakkeen katkeamiseen. Samaan aikaan oli sattunut muitakin havereita ja lopulta kesti puolisentoista tuntia, ennen kuin saatiin mönkkäri paikalle ja raato sairaalaan.

Koni:

Kuva isompana.

Runko: Kona Explosif 2004, 18"
Haarukka: Vicious Cycles
Kiekot: Hope Pro2 SS, DT-competition, DT XR 4.2
Renkaat: Racing Ralph 2,4" + Stanin tubelesssetti
Kammet/ratas: Middleburn Uno 32t
Keskiö: White Industries -nelikantti
Takaratas: King 16t, Tahkolla Surly 17t
Polkimet: Ritchey Pro
Ohjainlaakeri: FSA OrbitX
Mutka: Truvativ Team
Stonga: Truvativ Noir
Jarrut: Hope Mono Mini 160/180 mm
Tolppa: Thomson
Sitsi: Selle SLR XC
Pullotelineet: King Cage SS

Se on hyvä.

Elegantti & siro. Palikat salavihkaisen huippuhyviä.

Pakko tykätä, hieno meininki ja asiallinen AMA. Kona on hyvä valmistaja ja toi runko on esimerkki siitä.

Paketti kyllä kaipaa vielä vähän modernimpia veivejä, mutta muuten full support!

Ulkoiskupit is satan, joten nämä hyvät!

Noilla ei fikseedinä sitten kande ajaa, väljistyy rattaan kiinnitys.

Tämä on hyvä polkupyörä.

Kyllä mä sen niin näkisin että jos jossain merkittävässä hakuteoksessa pitäisi olla kuva 26" sinkulamaasturista niin se voisi hyvinkin olla tämä.

Hieno.

Meikä tykkää tästä.

tyksin

ihavitukova

jos maastopyörän hankin ni ykösen listalla on jo kauan ollut kokojäykkä kona.

Tykkään ja hyvät on palikat.

Ajan hammas lohkeaa kun Konia koittaa nakertaa. Hieno ja livenä vielä stylempi (ja kulkeekin sutjakasti).

walto - 12:19, 23.11.2012 » Paketti kyllä kaipaa vielä vähän modernimpia veivejä, mutta muuten full support!
Väärä mielipide! Middleburnit on ehkä maailman hienoimpii kampii.

Hieno ja varmasti hyvä pyörä, plus AMA oli harvinaisen mukava lukea. :slight_smile:

todella upea!

Oon maastonöösi, mutta kommentoin silti. Hieno pyörä, laatuterästä vielä ja hyvillä osilla. Jos nyt ajatellaan vain ulkonäköä, niin jotenkin tykkään (moderneista) kakskutosista enemmän kuin 29er:eistä.

Rakas Joulupukki…

Tämä on hyvä. Onko tuossa takakehässä lommo vai hämääkö kuva? Mikäli on, niin pelittääkö silti tubeleksena burppaamatta(Racing Ralph L-kirjaimen kohdalla)?

e. Niin juu ja onko puntarilla käynyt?