AMA: Konga Randonneur

Ajattelin vääntäväni tämän AMA:n jo alkukesästä, kun privaa myöten tuli aiheesta aika paljon kyselyjä, ja koska Konga. Jätin kuitenkin tekemättä parin vaihteita tällä foorumilla viimeiseen saakka vastustavan ja natsimodeilla uhkailevan käyttäjän vuoksi. Kuten toisaalla todettu, niin nyt lienee aika kypsä ja hyvä näin, sillä tältä foorumilta Konga Bicycles on kuitenkin lähtenyt liikkeelle.

Ajatus omaan omituisten otusten kerhon mukaiseen kroppaan tehdystä kustomista oli hiertänyt talvella 2013/2014 jo vuosia. Lenkkien pidentyessä ja suuntautuessa pienemmille teille oma maantiepyörä tuntui liian tiukalta valinnalta. Asiasta oli Antin kanssa vaihdettu ajatuksia jo edellisenä vuonna, kun hän teki minulle 29eriin mittojen mukaan Truss-tyylisen haarukan ja homma toimi hyvin. Uuden projektin nimi oli moderni randonneur eli tavoite oli saada aikaiseksi perinteitä kunnioittaen aikaa kestävä ja toimiva pitkien lenkkien pyörä, mihin pystyy hyvällä mielellä pulttaamaan moderniakin osaa kiinni. Rungon mitat, kulmat ja jotkin perusvaatimukset tulivat meikäläiseltä ja Antti piirsi näiden pohjalta CADilla mallin, josta lähdettiin hieromaan sitten detaljeja. Rungon koko on luokkaa hirvi eli sen ST c-t mitta on luokkaa 64cm ja ETT 58,5cm.

Runko: Konga Bicycles Randonneur Reynolds 853 OS, täytejuotettu
Keula: Konga Bicycles Randonneur
Ohjainlaakeri: Chris King NoThreadSet
Gruppo: Campan Veloce/Chorus/Record 10sp
Kiekot: White Ind T11/DT Comp/H+Son TB14/Ti-pikalinkut
Kumit: Gran Bois Cypres 700x32
Stemmi, tolppa ja kiristin: Thomson Elite
Stonga: Soma Randonneur Bar plus Cinellin korkki (osin tuplana), päädyissä parin single malt pullon korkit
Jarrut: Velo Orange Grand Cru Cantilever
Lokarit: Velo Orange
Satula: Brooks B-17
Muuta: Carradicen Bagman plus sopiva takalaukku ja etulaukku. Suzuen pirikello. Sigman joku langaton perusmittari

Kesän aikana olen ajanut tällä kokoonpanolla reilu 4500km pääosin pieniä maanteitä, sorateitä ja pari brevettiä/retkeäkin. Kokonaisuus istuu kuin hansikas. Teräsrungoksi se on jämäkkä, mutta kuitenkin tuo Reynoldsin 853 OS putki omaa muihin teräspyöriini verraten sellaisen “lentävä matto” fiiliksen eli ajotuntuma on todella pehmeä, mutta silti tarkka ja vastaa hyvin käskytykseen. Tämä on selvästi parhaimman tuntoinen kaikista omistamistani rungoista, ja niitä on ollut paljon! Pyörä on nähnyt joitain kovavauhtisia lenkkejäkin, mutta pääosin tämä on tehty rauhalliseen etenemiseen, mihin myös nykyinen rengasvalinta on omiaan. Omat maantielenkit ovat muuttaneet muotoaan yhä pienemmille teille, joisen lisääminen repertuaariin on tervetullut lisä. Pervessillä tavalla kiinnostaisi myös napata tästä lokarit irti ja laittaa kumeiksi jotain >40mm nappulaa, mutta toistaiseksi jäänyt tekemättä krossarinkin ollessa erikseen olemassa.

Luonnollisesti täydellinen tämäkään runko ei ole eli pari mutkaa on ollut matkassa. Tuon WI takanavan kanssa uloimmalla rattaalla ketju ottaa hieman kiinni seatstayhin. Antti myönsi tuossa tulleen suunnittelufiban ja korjasin asian rajoittimilla, kun en halunnut vetopuolta navasta shimmata (sillä asia ratkeaisi helposti). Myös maalipinta ei ole sieltä kestävimmästä päästä eli siihen on pari läpinaarmua ja lohkeamaa tullut mielestäni hieman turhan helpolla. Antti on lupautunut hoitamaan nämä molemmat asiat ensi talven aikana kuntoon, mikäli katson aiheelliseksi. Palvelusta siis ehdottomasti plussaa, mutta sen suhteen tartunko edes lopulta tuohon tarjoukseen on auki, sillä käyttöönhän tämä on tehty :slight_smile:

Lyhyesti Konga Randonneur on paras koskaan omistamani fillari, sillä edelleen sen varastosta ulos ottaminen ja sen ajaminen nostaa hymyn huulille. Kaikille asiaa empiville voin suositella kustomin hommaamista, varsinkin kropan mittasuhteiden ollessa hieman erikoisemmat. Itselle tämä oli yksi parhaita päätöksiä ikinä!

Loppuun vielä pari buildin aikaista detaljia…

oho! ihana.

erittäin hyvällä maulla kasattu kokonaisuus.

kuskin ja emäputken mitat sekä haarukan a-c kiinnostaa.

Kylläjoo.

tyhja - 18:09, 7.10.2014 » Kylläjoo.

Nam!

Kuski on 189cm pitkä ja varustettu 94,5cm inseamillä. Rungon ja keulan mitat tarttee tarkistaa jossain välissä, kun nyt ei ole speksejä käden ulottuvilla ja mielikin on jo ihan ommmm…

Olen nähnyt miehen pyörän päällä. Aina se on hymyillyt ja näyttänyt onnelliselta.

Aeva ihana

makko - 18:16, 7.10.2014 »
tyhja - 18:09, 7.10.2014 » Kylläjoo.
No on.

Tää on aivan jumalaisen hieno!
Kasaus ja väri, ai että kun on nätti…

Sanon nyt vähän muidenkin suulla, että pari Kongaa vaihteineen häiritsee yhteisöä paljon vähemmän kuin puristien nillitys. Toivon, että asiasta ei jatketa enää tässäkin langassa tämän enempää.

Ja itse pyörälle kaksi peukkua ylöspäin.

Cool

Kun pyörässä on tuo väri, sitä alkaa huomaamatta etsimään viikinkilaivatarraa ja made in norway -tekstiä.

Hieno vehje.

Onhan tämä vaikka jarruosasto on mallia retrogrouch. On se.

nysimum - 19:28, 6.10.2014 » saiskos siitä oranssista randosta kans AMAa?!
Whiii! On tämä ihana. Ihana. Mainitsinko, että ihana? Ja väri on kans ihana.

Jumalauta, että on komea!

retkisexiway.

Ihana.

Toi kiillotettu dropoutin kylki, datass.jpg