AMA: I love to roll...

Jotkut asiat vaan kuuluvat yhteen. Letut ja hillo, viikset ja vaha, kesä ja seikkailut ja minä ja Globe ”Diamond” Roll. Ollaanhan me synnytty samana päivänäkin - Roll tosin muutama kymmenen vuotta myöhemmin.
Tänään 2.7. me juhlitaan kumpikin synttäreitä, Roll uusilla osilla ja minä vanhoilla. JESH!

Runko: Specialized Globe Roll 2010 (st 48cm, tt 52cm)
Haarukka: Globe, 1” kierteellinen
Vanteet: Mavic Open Pro
Navat: Halo High-Flange Track
Pinnat: Halo
Kumit ja sisurit: Specialized Flak Jacket 23mm, Schwalbe Presta Road
Keskiö: Shimano
Kammet: Sugino RD2 Messenger
Polkimet: MKS AR-2 Road
Eturatas: Sugino Messenger 42t
Takaratas: White Industries ENO 16t
Jarrukahvat: Promax Retro
Jarrulänget: noname Shimano-kopiot (vaihtuvat ehkä joskus merkkitavaraan)
Tolppa: Kalloy (clämppi Hope)
Satula: Charge Laddle
Ohjainlaakeri: Chris King 2Nut
Stemmi: Kalloy
Tanko: Singlespeedshop Straight Flat Bar (itse pätkäisty)
Gripit: Shimano Pro FRS Double Lock Ring Grips

https://dl.dropboxusercontent.com/u/105889804/AMA/IMG_0905%20(Medium).JPG

https://dl.dropboxusercontent.com/u/105889804/AMA/IMG_0907%20(Medium).JPG

https://dl.dropboxusercontent.com/u/105889804/AMA/IMG_0916%20(Medium).JPG

https://dl.dropboxusercontent.com/u/105889804/AMA/IMG_0928%20(Medium).JPG

https://dl.dropboxusercontent.com/u/105889804/AMA/IMG_0942%20(Medium).JPG

https://dl.dropboxusercontent.com/u/105889804/AMA/IMG_0943%20(Medium).JPG

https://dl.dropboxusercontent.com/u/105889804/AMA/IMG_0952%20(Medium).JPG

Vähän lisää tarinaa niille jotka tykkää:

Alkutaipaleeni pyörien parissa ei todellakaan ollut hohdokas. Maaseudulla pyöräileminen oli arjen ankeaa pakkopullaa. Joukkoliikenne tarkoitti tunnin välein kylältä kaupunkiin ja takaisin kulkevaa bussilinjaa, joten joka paikkaan oli pakko pyöräillä. Kauppaan, kouluun, kerhoon, kavereille…säässä kuin säässä.

Yksinhuoltajan lapsena sain ensimmäisen kaksipyöräiseni vasta ekaluokkalaisena ja ajamaan opettelu oli yhtä tuskaa. Kolmannella luokalla järjestetty polkupyörän ”ajokorttikoe” koulun sorakentällä jätti sieluuni pahat arvet. Tarkoitus oli ajaa helpohko temppurata läpi pyörällä. Oma pyöräni, prässirunkoinen Poni oli (taas) rikki, joten jouduin lainaamaan kaverin ajokkia. Olin ainoa joka ei läpäissyt ajokoetta: koulutovereiden pilkka oli armotonta ja häpeä hirveä.

Ponin jälkeen ehdin ”omistaa” yhden Helkaman ja yhden Tunturin; kumpikin painavia, kömpelöitä, liian isoja, jumalattoman rumia ja jatkuvasti hajoilevia. Inhosin pyöräilyä lähes yhtä paljon kuin ankeaa maaseutuympäristöä. Kun vihdoin sain kouluni käytyä ja muutin pois, vannoin etten enää koskaan vapaaehtoisesti nousisi polkupyörän satulaan.

Mutta sitten, viitisen vuotta taaksepäin aloin törmätä medioissa kuviin ja juttuihin polkupyöräläheteistä. Esteetikkona kiinnitin heti huomioni kauniisiin ja kevyen näköisiin pyöriin joilla lähetit liikkuivat. Yht’äkkiä pyöräily alkoi vaikuttaa taas houkuttelevalta. Ongelmana oli vain etten tiennyt pyöristä yhtään - siis todellakaan yhtään - mitään. Enkä ollut ajanut pyörällä lähes kymmeneen vuoteen!

Keväällä 2010 keräsin viimein itseni ja aloin säästää rahaa fillariin. Sopivan rungon löytäminen osoittautui kuitenkin haasteeksi; puolentoista metrin naiselle valtaosa timanttirungoista oli armottomasti liian isoja. Lopulta löysin Spessun sivuilta Globe-sarjan. Ja niin tammikuussa 2011, Lauttasaaren Pyörähuollosta noudettu, minikokoinen 48cm:n Roll seisoi eteisessäni. Talvisille kaduille ei kuitenkaan ollut kapeilla kumeilla menemistä. Oli pakko odottaa lisää. Kevään tulo tuntui kestävän ikuisuuden, mutta sitten lumi suli ja pääsin ajamaan. Jäin tietenkin välittömästi koukkuun.

Nyt Rollilla on ajeltu myötä ja vastamäkeä jo kolme kesää - ja vaikka sen geometria on kaukana kisaisasta ja runko painavaa Taiwanin tusinacromoa - on se ehdottomasti kolmesta pyörästäni RAKKAIN <3

Kuvat ei näy. Laita ne dropboxin public-kansioon (tai alikansioon sen alle) niin toimii.

Sry, vaihdoin lennosta vähän isompiin kuviin että mun minipyörän ylipäätensä erottaa niistä :stuck_out_tongue:

Kamalan piäni!

Söpö pyörähän tuo.

Onko Kuningas Sotto Voce?

mua vituttaa kun mimmille pitäis olla step through -runko. nää rollit ois mun mielestä aika lailla oikeen hintasia ja tyylisiä sille.

luin eka että “…love to troll” :slight_smile:

toimivan näköinen ja hyvää palikkaakin kiinni. Ja kliffaa et fiilistelet.

^^ Joo eiks ookkin, mua aina naurattaa ku jätän Rollin johonkin pyöräparkkiin, se näyttää ihan joltain lelulta siellä muiden seassa. Mut olen tosiaan tasan 150 senttiä pitkä niin ei voi ajokkikaan olla kovin iso :smiley:

Kunkku on kyllä smuutti, etenkin edelliseen (ja naksumaan alkaneen) perusleekeriin verrattuna. Ei mennyt rahat hukkaan, mutta koskas ne jos pyörään sijoittaa köh köh :smiley:

pieni merenneito - 15:09, 2.7.2013 » mua vituttaa kun mimmille pitäis olla step through -runko. nää rollit ois mun mielestä aika lailla oikeen hintasia ja tyylisiä sille.
Joo samaa mieltä - ja noitahan on kaikkina karkkivärisinäkin! Ite halusin ehdottomasti harmaan koska oon tylsä minimalisti mutta esim. se mintunvihree Rolli on kyllä tosi söpö. 700 euroa pyörä makso silloin muinoin kompliittina, ja osat kuitenki ihan jees jo silloin. Nyt toki paremmat, etenkin kiekkojen päivittäminen paransi reilusti ajotuntumaa sekä kevensi pyörää, mukavampi kantaa kotiin tänne neljänteen kerrokseen :)

Kuinka pitkät kammet tässä on? Jotenkin kovin pitkän näköiset…

noemi - 14:26, 2.7.2013 » https://dl.dropboxusercontent.com/u/105889804/AMA/IMG_0928%20%28Medium%29%20%28Small%29.JPG
Perus Specialized näköjään tämäkin. :) Laita linkki lisää ketjuun, niin saat vähän lisää tilaa tuonne renkaan ja jarrun väliin. Ei hiekanjyvät rahise niin kovasti-

Vetää satulatolpan ulos ja katkaise siitä ylimääräisen piiloon jäävän osa pois ja vaihtaa sen ankkurikeulan hiilariin niin putoo miljoona kiloa pois ja leijut joka paikkaan.

Näiden spessujen jarrusilta on tosiaan jotain käsittämätöntä veljen Rollista yritin kans slämmätä 23mm kumeilla takakiekkoa niin puolivälissä hahloa otti jo kumi jarrusiltaan :confused: Ongelmaan on ainakin yksi, viila niminen, lääke.

asb - 15:35, 26.7.2013 »
noemi - 14:26, 2.7.2013 » https://dl.dropboxusercontent.com/u/105889804/AMA/IMG_0928%20%28Medium%29%20%28Small%29.JPG
Perus Specialized näköjään tämäkin. :) Laita linkki lisää ketjuun, niin saat vähän lisää tilaa tuonne renkaan ja jarrun väliin. Ei hiekanjyvät rahise niin kovasti-
Onko toi vanne tosiaan tosta kohtii noin auki vai hämääkö vaan

^Vanne auki? Mistä sä oikeen puhut?

Tosta jarrupalan heijastuksesta
jarrupinnassa, joka äkkiseltään näyttää siltä, et kehän reunassa ois dentti?

Ah, tännehän on ilmestynyt lisää palstantäytettä…näin jälkijättöisesti kommentoisin puheeksi otettuja asioita seuraavasti:

Mull Dundane - 15:30, 26.7.2013 » Kuinka pitkät kammet tässä on? Jotenkin kovin pitkän näköiset...
Ne on 165 cm, mutta koska runko on niin pieni niin kaikki muut osat näyttää isoilta :P
normaali - 16:40, 26.7.2013 » Vetää satulatolpan ulos ja katkaise siitä ylimääräisen piiloon jäävän osa pois ja vaihtaa sen ankkurikeulan hiilariin niin putoo miljoona kiloa pois ja leijut joka paikkaan. Näiden spessujen jarrusilta on tosiaan jotain käsittämätöntä veljen Rollista yritin kans slämmätä 23mm kumeilla takakiekkoa niin puolivälissä hahloa otti jo kumi jarrusiltaan :/ Ongelmaan on ainakin yksi, viila niminen, lääke.
- Satulatolppa ON jo lyhennetty. - Hiilarikeula ois kyllä hieno mutta tykkään myös nykyisestä. Itse asiassa, punnitsin just koko fillarin ja vaaka näytti [b]9 kiloa[/b]. Yhteispainoa meillä Rollin kanssa oli 58,2 kg, joten ylipainoa ei ilmeisesti liiemmin ole kummallakaan :P - Jarrusilta on kieltämättä ärsyttävästi asemoitu (en tiedä mitä ne on tuolla Spessun kioskilla oikeen miettineet) mutta clearancea tuli just puoli metriä lisää kun vaihdoin noi susipaskat ketjut uusiin ja myöskin hieman pitempiin Sramin PC-ykkösiin.
poliisijaroisto - 16:55, 26.7.2013 » Onko toi vanne tosiaan tosta kohtii noin auki vai hämääkö vaan
Kuten RTZ arveli, kuvassa näkyy jarrupalan varjo. Et kai nyt oikeesti luule että laittasin revenneen vanteen ykkösfillariini? Vaikka oon nainen ja ajan sinkulalla, on mullakin sentään jotain arvostelukykyä :P

Ai niin, posti toi viimein (vaan neljä viikkoa matkalla viipyneet) MKS:n häkit, nyt perjantaikaljakahvipaketti auki ja asentelemaan :slight_smile:

Ujosti kehottaisin kokeilemaan vielä lyhyempiä kampia. esim. halpa vaihtoehto.

^ Hmm…kiitos, mutta musta noi Suginon kammet on tuntuneet tosi hyviltä. Toisaalta, en ole kyllä koskaan ajanut lyhyemmillä kammilla (pitemmillä toki) joten vaikea verrata, ehkä pitäis joskus kokeilla jonkun bemaksia…?

Enpä voi sanoa tuntevani ihmisen anatomiaa kovin perusteellisesti, mutta jos pystysuunnassa kolmattakymmentä senttiä pitemmät ihmiset ajavat katurataisasti pyörittäen mielellään useimmiten juuri 165 - 170mm kammilla, seikka herätti pohtimaan kyseisen mittaisten veivien sopivuutta yleisesti tämän kokoluokan kokoonpanoissa.

Voihan tuossa uuden mitan arvioinnissa käyttää ronskisti vaikka kaavaa ajajan kokopituus x 0.095, mutta jalkojen luiden pituus on varmaankin olennaisempi tekijä. Lieköhän valmista laskuria tähän…

Mulli

Sori tästä Noemi, meitsi kyllä diggaileee sun pyörää. Mun mielestä se vois olla vähän ruosteisempi ja käytetymmän näköinen, mutta ne on niitä missikisajuttuja.