AMA: Halpa Eastonin keula

mankkis - 21:28, 13.8.2019 » Just tänään säädin takasta ja äkäsemmäksi. Lähinnä sen takia että takajarrun vaijeri roikkui vähän vaakaputken päällä vaikka tatsi oli hyvä. Jousien säätö on näissä kriittisin. Niitähän saa säädettyä tosi paljon kireämmälle kuin tavan Shimano ysäricantissa. Periaatteessa ihan perussäätö cantigeometrian perustein (lue Sheldonisi) kunhan jouset saa sekä tasasäätöön sekä haluttuun kireyteen. Noi Speed Dialit on toki erinomaiset kahvat mutta uskoisin että voimaa saa myös maantiekahvoille halutessaan. Säätöä säätöä, herkkä sielu jne.
Onko noissa vanhemmissa kahvoissa isompi säätö, kuin nykyisissä? Nykyistä en saanut toimimaan kunnolla lyhyelle vetopituudelle, kun veto jää lyhimmilläänkin liian pitkäksi.

Cantiteoria visuaalisena.

Kahvojen säätöihin en muistaakseni ole koskenut, etäisyydet oli ok. En tiedä eroaako noi Avid SD 2.0 kahvat sit uusista SRAM mafian alaisuuden tuotteista vetosuhteiltaan tai säädöiltään.

Noita Marin Litejä en ole kokeillut muilla kahvoilla mutta uskoisin olevan ihan perus maantievedolle ja toistan nyt vielä kerran että tosi hyvät jarrut.

Mulla oli aikoinaan tällaset Vanguard Lizard jarrut naitettuna Dia Compen SS-5 kahvoihin ja tatsi oli samantyyppinen ja nekin oli yhtä vakuuttavat toiminnaltaan. Vähän samaa designiä ja kaikki oman uskomuksen mukaan myös maantievedolla.

Mulla on yks ylimääräinen satsi noita Marin Litejä jos joku haluaa ottaa testiin. Suosittelen kyllä!

Alan epäillä, että ebaysta ostamani lohenpunaiset koolstopit oli joko piraatit tai isoisän aikaista kovettunutta erää. Koska voihan veljet, kyllä minä niitä jarruja säädin ja hieroin, huonoin tuloksin. Meni hermot, vaihdoin toiset jarrut (ja palat) tilalle ja Nyt Pysähtyy.

Nii mut se unohtui sanoa aiemmin, oikein hieno halpa keula siinä.

Eiks yks aika selkee tapa arvioida minkä tahansa kahvan todellista vetosuhdetta oo mitata etäisyys vivun kiinnityspultin (akselin) keskeltä siihen kohtaan missä vaijeri on kiinni. Yllättävän isoja eroja kahvojen välillä meinaan on.Ei erot tohon mittaan tyhjenny tietenkään koska itse vivun pituus ja muu muotoilu vaikuttaa tuntumaan tietty. Mutta kumminki.

Olikohan se sun kiinatolppa sama kuin mulla, eli joku BXT?

Satulan klämppiin ku kiristelee omasta mielestään oikeat newtonit niin edelleen päivä paistaa kiskolle tarkoitetun uran pohjasta? Sit kun ajaa jonkun pienen asvalttiin painuneen kuopan yli niin kuuluu ikävä naksahdus etkä ole varma onko klämppi nyt murtunut vai ei. En oo vielä tolppaani vaihtanut mutta ei se aivan terve ole.

mankkis - 8:13, 14.8.2019 » Kahvojen säätöihin en muistaakseni ole koskenut, etäisyydet oli ok. En tiedä eroaako noi [u]Avid[/u] SD 2.0 kahvat sit uusista SRAM mafian alaisuuden tuotteista vetosuhteiltaan tai säädöiltään.
[http://kuva.termiitti.com/image/48205.jpg](https://forums.mtbr.com/vintage-retro-classic/avid-sd-2-0-levers-464840.html#post5038182)

Jussi se jaksoi googlettaa B-)

Vetosuhdeasiat kiinnostaa ihan henkilökohtaisistakin syistä.

kolkka - 10:22, 14.8.2019 » Olikohan se sun kiinatolppa sama kuin mulla, eli joku BXT?
Kiinakuitutolppa oli se joku perus 15€ kapistus setbäckillä. Ei kai niillä mitään nimiä ole? BXT ei ole tuttu. Mulla on kummiskin samanlainen Sibbossa ja vaimentaa mielestäni ihan mukavasti vaikka yksi suuri miinus siinä on. Noitten vanhojen ysäriFlitejen reilit kun on aikamoisessa taaksepäin sloupissa niin siitä tolpan clämpistä loppuu säädöt heti. Tapana on siis muotoilla itse tolpan kehdon takaosaa akkurälläkän flapdiscillä jotta clampin osat eivät pohjaa ennenkuin satula on tarpeeksi vaaterissa. Tuo käsittely tietysti tekee siitä kehdon takaosasta muutaman millin ohuemman mutta on ne ennenkin kestänyt. Ensimmäisessä kuvassa esiintyvälle tolpalle kävi tosin niin että clampin takapultti tuli kehdosta läpi. Win some loose some. Niitä tolppia saa kyllä kiristellä ihan tuskanhiki otsalla et milloin pamahtaa. Jos tosin jotkut paremmat clampin osat menis tohon niin vois harkita vaihtamista. Koneistetuilla osilla ja noilla kiinalaisilla valuosilla kun on jonkinverran eroja toleransseissa ;)

Tuo alsainen Easton tolppa ei nyt sitten vaimenna juuri mitään mutta ulkonäöstä tuli sentään vähän ryhdikkäämpi. Katsotaan jos jaksan tehdä asialle mitään. Jotenkin silti tyytyväinen lopputulokseen.

Kuvat näköjään vaikuttaa paljon koska nyt näyttää entistä släckimmältä :smiley:

Ei tosin mua haittaa koska perkeleen mukava pyörä! Erityiskiitos tofu-Eerolle joka antoi hyvän diilin SimWorksin sweeppitangosta, muuttui pyörän luonne entistä paremmaksi. Laitoin myös laatikossa pyörineet KoolStopit kiinni, jarrutkin vielä smoothimmat. 5/5 fiksi good buy.

Edit. Uus kamera, tummat kuvat. sori

1 Like

On kyllä mukava. Just tänään kattelin tän kuvia pedalroomissa kun pohdin cantien jarrukaapeleiden vetoja.
Mitä sulla on siinä kaapelin suojana/liukasteena kun menee satulatolpan ohjurin läpi?

Ohjurissa on lineaarikuoresta purettu pätkä muovikuorta, just sellanen että vaijeri mahtuu siitä läpi. Vähän nuhjaantunut jo joten joku jämympi olis tavallaan haussa jos olis kovia vinkkejä?
Ohjurin edellinen omistaja oli vissiin vetäny vaan suoraan läpi koska aikamoinen vekki tossa on. Toimii silti toivotulla tavalla.

Viritin tos jokin aika sitten täyspitkät kun ei tullut kunnon talvea tänne Suamem Turkuun. Ihan kiva olla pärs ja lahkeet kuivana. Rossikumejakaan en jaksanu ku tuntu hitaalta ja tällä polkenu enimmäkseen nyt pl. ne aamut kun on ollu liukasta.
Getaround bar meni tilapäistoistaiseksi tandemiin joten takaisin riseriin. Jostain syystä olin menny pätkäsemään ton vanhan deanodisoidun Rampantin mut nyt on täyslevee ja meno maistuu. Voimansiirtokin vihdoin hiljennetty ja ajo blissiä.

oon kyllä ajettavimman näköne pomppis mitä muistan

erooko keulan speksit orkkiskekestä paljoa? sillä perusmakkarakeulalla kohtuu käppäsen tuntune ohjaus näis imo

uli-uli!

Toi Easton taitaa olla sama 390 ac mitä orkkis. Omanlaisensa ajotuntuma näissä Pomppiksissa. Jos löytyis 375 kuituhaarukka tapeilla niin laittaisin tähän kun olis käyttöä Eastonille muualla.
Toisaalta keskiö nyt korkeudessa 285 ja kovin paljon en haluais laskea eli kai ne jotain muutoksia geoon ovat tehneet v3->v4 vaikka kulmat ovat vielä släckit.

karzan - 22:21, 19.3.2020 » uli-uli!

Tää on yllättävän kiva pyörä, oon tykänny tästä paljon tänä keväänä. Maalaushommat kiinnostaisi koska ruoste alkaa vähän kukkimaan siellä täällä. Samalla tekis mieli vääntää perä 130milliseksi, juottaa vaihtajankorvake ja pari muuta juttua. Vois laittaa mahdollisimman helposti lisättävän ja pois otettavan 1x10 setin mut tiedän et silti polkisin vaan vaihteilla jos sellaiset laittaisin. Ehkä parempi vaan pitää fiksinä. Mut maalata pitäis.

Mulle jäi yks vihreä Lip-Lock josta en päässyt eroon joten deanodisoin sen aika rankasti rälläkän teräsharjalla ja laitoin sit tähän. Ei hätää, agendalla on kyllä kannuttaminen kunhan ehdin. Ei oo ku vasta vuosi mennyt…
Aattelin siirtää seiskafemmat takas Ellsworthiin joten laitoin tähän ylimääräisenä olleet M730et. Näihin yllättäen kaveriksi ainoa 103mm akselinen keskiö mikä oli eli 7410 ja kaveriksi taas joku kiinanmiehen kapeelevee 46t.

Semmoset tällä kertaa.

9 Likes

Ilmeisesti kampien vaihto oli tulppa joka avasi ropaamisen tulvaportit. En ollu pariin vuoteen tehny muuta ku ajanu joten ihan kiva antaa tälle vähän huomiota pajan puolella.

Kävin tällä Hesassa ja vaihdoin huomiota herättävän punaisen Fliten huomaamattomampaan mustaan kun pyörä oli lukittuna kolme pitkää päivää aivan kylillä. Sit se DA7410 keskiö meni halki mutta muistin että olinkin asentanut 103mm SunRacen mimmin Miyataan joka ei ole enää ajossa niin laitoin sen tähän. Freshin Izumin hain Foxcompista ja nyt voimansiirto droneaa kovempaa kuin Electric Wizardin Funeralopolis mutta kai se siitä asettuu. Harmaat ATACit kans punaisten tilalle ja vaihdoin jopa ykkösajokenkiin uudet klossit. Sit mulla oli vielä aikoinaan Käppä-Jonnelta ostetut Velo Orangen tehtaalla vasaroidut täyspitkät lokarit mutta ne ei olis sopinu tähän joten laitoin ne Cännäriin ja siirsin siitä Pelagon kaduilla vasaroidut tähän.

Semmonen se nyt sitten on. Oli muuten vanha DID-ketju sen verran ajettu että kun uudessa ketjussa on saman verran linkkejä niin takakiekkoa sai siirtää toista senttiä lähemmäs satulaputkea :grin:

Roope sano kans että mun pitää tehdä tähän tartsi. Olin vaiheillut asian kanssa ensikasauksesta asti mutta kai se tähän sopii. Tekis mieli nimittää tätä työpyöräksi mutta sitä se ei ole kun vaan käyn tällä töissä.

Ja siis myös ettei tämä olisi pelkkää paskapuhetta

Hassuun saumaan tuli tuokin keskustelu kun olin juuri ajellut tällä pari viikkoa tuossa keulilla.
Oma versio siitä minkälainen cantitappeihin tuleva tartsi voi olla.

Piti myös askarrella uudet jarrujen kiinnitysruuvit että sain tarakan aisat tappeihin. Tollasia saa vissiin ostettua mutta se on paha alkaa laittamaan tilausta sisään kun tarve on heti.

Näillä mennään taas ellen keksi jotain lisää!

16 Likes

Hyvältä näyttää!