AMA: Goldilocks eli kuvia siitä hiton mixtestä

Projulanka

Tässä se nyt on!

Värin piti alun perin olla sinapinkeltainen (RAL 1003) metallivärinä + pronssiflakella, mutta viesti ei mennyt ihan toivotulla tavalla perille. Purkista paljastui pikemminkin kulta ilman minkäänlaista flakea. Hiutaleet ovat siis varmaan olleet liian pienet ja vaan värjäsivät tummankeltaisen astetta tummemmaksi.

Lopputulos ei siis ollut suunnitelman mukainen, mutta aika ihanan törkeä / törkeän ihana silti!

Alkuperäiseen suunnitelmaan kuului myös vanhanajan hameverkko, mutta en nyt ainakaan vielä laittanut sitä. Peräpää menisi vähän turhan rauhattomaksi + en halua puukottaa noita lokareita + takana on jo sen verran paljon putkea ristiin rastiin, että toimittakoon ne nyt hameverkon virkaa.

Osista menee vielä vaihtoon satulatolppa ja takaratas, samoin kiekot vaihtuu pistosuojattuihin tanwalleihin piakkoin. Mutta koska visuaalinen ilme pysyy samana ja täällä on niin kamalan kärsimätöntä porukkaa, teen jo AMAn.

Behold, Goldilocks:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/16490226/pyorat/Goldilocks/sivusta.jpg

Osat

Runko: Crescent 306 Fashion Line mixte 55x55

Kiekko-osasto:

[ul]kiekot: Mach 1 Omega + Shimano Tiagra
kumit: Michelin Dynamic Classic 25-622
lokasuojat: Curana C-Lite 40 mm
jarrut: Alhonga[/ul]
Voimansiirto:

[ul]keskiö: Hatta High Cup French le fuq you
kammet: alkuperäiset (lue: en tiedä mikä toi merkki on)
polkimet: noname + Velo Orange häkit + BLB remmit
ketju: KMC Z610HX
välitys: 42/18[/ul]
Ohjaamo:

[ul]stemmi: SR
tanko: U6-löytö
teipit: Pelago
kello: löytö systerin ex-kämpästä
kahvat: Weinmann
kori: noname[/ul]
Satulaosasto:

[ul]satula: Brooks B17S brown
satulalaukku: Kamil Kurka
tolppa: Kalloy toistaiseksi[/ul]

Ja vielä kuvia vähän joka kulmasta:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/16490226/pyorat/Goldilocks/ylaviisto.jpg

https://dl.dropboxusercontent.com/u/16490226/pyorat/Goldilocks/etuviisto.jpg

https://dl.dropboxusercontent.com/u/16490226/pyorat/Goldilocks/takaviisto.jpg

https://dl.dropboxusercontent.com/u/16490226/pyorat/Goldilocks/takaa.jpg

https://dl.dropboxusercontent.com/u/16490226/pyorat/Goldilocks/etuosastoa.jpg
Viistoputken kitkavaihtajat oli niin nätit, että säästin ne koristeeksi.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/16490226/pyorat/Goldilocks/kammet.jpg
Isompi eturatas muuntui ketjusuojaksi.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/16490226/pyorat/Goldilocks/lokariviritys.jpg
Lokareiden kanssa piti vähän purkkateippailla.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/16490226/pyorat/Goldilocks/kello.jpg
Kello on käytännöllisyyssyistä ei-vedonpuolella (oon oikeakätinen), joten se unohtui kuvata ensimmäisellä yrittämällä.

Nätti tuli. Omalta näytöltä näyttää siltä että tarakkaa vois hinkata kiiltävämmäks. Ymmärrän jos ei jaksa. Oikke hyvä.

Mainio, ja pidän väristä. Mihin tarvitset tarakkaa kun tosson tuo etukorikin? Voisi olla kliinimmän näköine ilman…

Edit. Ja kypärä on kyllä ihan vitun mädness.

Odie - 16:33, 10.10.2014 »

Edit. Ja naisen inseam on kyllä ihan vitun mädness.

jatkot ajokuvia langassa

Hah, inseam on kyllä elämää hankaloittavan mädness (~90 cm). Siksi ton ohjaamonkin saaminen tarpeeksi ylös/taakse oli vähän jänskättävä asia.

Tarakka ei lähde ton puhtaammaksi, hinkattu, liotettu ja nysvätty kyllä on. Voi olla että se vaihtuu mustaan yksilöön toisesta pyörästä, arvon vielä vähän.
Tarakan haluan kuitenkin pitää, koska tämän pyörän olisi tarkoitus toimia arkipäiväisenä kuormamuulina, ja tykkään kuljettaa painavia asioita mieluummin takana kuin etukiekon päällä. Ja oon todennut, että sekä korille että tarakalle on säännöllisen epäsäännöllisesti käyttöä!

Kaikin puolin nätti on. Jos tuota vielä haluasi viimeistellä, voisivat vaijerinkuoret ja korin tuet olla vielä metallinvärisiä. Suorempi korin alatukiaisa olisi varmaan myös tukevampi. Takatarakka lienee terästä, joten itse vaihtaisin sen varmaan keveämpään eli alumiiniseen.

Kammet ovat ehkä Thun Coronadot. :slight_smile: Kestävyys vähän arveluttaa, mutta itse tiedät sen paremmin. Äkkiä tulee kuitenkin mieleen parempia vaihtoehtoja siltä osin.

Millaiset valot tähän tulee?

pitkät jalat eivät ole elämää hankaloittava mädness, päin vastoin.

hyvännäköinen ja ajatuksella kasattu setti. satulaa vaaleampi korkkiteippi pistää ehkä vähän silmään mutta eiköhän se tummene.

Toi tarakka on ehkä hieman turhan moderni malliltaan. Löytyiskö siihen vanhempaa? Sopisi jotenkin paremmin tyyliin.

Hieno!

Hyvältä näyttää. Mutta miksi vaihdevivut viistoputkessa? Lokareiden suojaavuus oikeasti märällä kelillä mietityttää kun ovat tuollaiset lituskat.

nysimum - 17:01, 10.10.2014 » Voi olla että se vaihtuu mustaan yksilöön toisesta pyörästä
Ei.

edit: Oho, olipas täällä jo kommentteja!

Mull Dundane:
Joo, metallinväriset vaijerinkuoret ois eittämättä siistit, samoin toi tarakan tukiaisa. Ja suora tukiaisa… en oikein hahmota mikä funktio tolla mutkalla on?

Mutta toisaalta jos tarakka vaihtuu mustaksi, niin sitten ois mustaa kapeeta “putkea” pitkin pyörää. Tarakanvaihtoa puoltaisi kyllä sekin, että toi nykyinen on tosiaan terästä ja vaihtoehtoinen versio lelumiinia. Noh, pohdiskelen :slight_smile:

Valot on vielä toistaiseksi perus snap-on ledivalot tarvittaessa (ts. pimeällä). Joku tyyliin sopiva kiinteä lamppukin kyllä kiinnostaisi, jos moinen kävelee vastaan. Kattelin Biltsun pappa/mummopyörälamppua vähän sillä silmällä, mutta luulen ettei sitä oikein saa tohon järkevästi kun tossa on toi kori.

FF: Joo, toi satula + korkkiteippi -kombo toimi kieltämättä paremmin mustassa pyörässä, tässä hyppää silmille eri tavalla. Noh, olkoot nyt toisaseks, ei toi mua oikeastaan liikaa häiritse ja tykkään tosta korkkikuviosta. Ehkä joskus oon iso ja rikas ja hankin Brooksin mätsäävät tupit!

ahomik: Tarakka on orkkis, en tiedä miten paljon vanhempaa pitäisi hommata? :slight_smile:

RTZ: Vaihdevivut ihan vaan siksi että ne on nätit! Ei muuta syytä. Lokarit pelitti ainakin tänään ihan hyvin, vaikka ajelin surutta vesilätäköistä. Ne onneksi kuitenkin kaartuu jonkun verran (vrt. BLB:n ihan suorat) ja ovat 15 mm renkaita leveemmät (eikä tähän kakskaseja leveempiä renkaita varmaan tuu). Voi olla että tyystin kaatosateella suojaus ei riitä, mutta sillon kastunee joka tapauksessa. :stuck_out_tongue:

Jarruvaijereista puheenollen, nyt vasta hoksasin että tossahan menee ihan tymästi toi takajarrun vaijeri edestä. Pitäs olla näin:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/16490226/pyorat/Goldilocks/jarruvaijerit.jpg

No, ei voi kaikkea muistaa/huomata :smiley:

Kaikin puolin aivan ihana. 5/5.

Huikee. Vaikka tässä on paljon kaikkea kiinni niin ei näytä siltä että olisi mitään liikaa. Ehkä jotkut huomaamattomat heijastimetkin voisi iskeä näin syksylle.

Mä vähän arvasin tuota, kun kirjuuttelin tuota tarakkakommenttia. Mut silti, vanhempi henki olisi hakusessa. Toi on liian moderni :slight_smile: Liittynee tuohon rungon väriin tms. että se vaikuttaa vanhemmalta, mitä todellisuudessa on :slight_smile:

Ja joo, toi takajarru. Se pitäis olla keskiveto :slight_smile: Tuohon rouvan vastaavaan sovittelin kans tuota sivuvetoista, mut laitoin lopulta orkkiksen takaisin, koska se keskiveto oli vaan paremman näköinen.

Fiiniä on mutta… Onhan noi vivut nyt siis väärin päin? Ylösalasin?

Vaikken myönnä, että olis minkäänlaista OCD-taipumusta, niin häiritsee aivan yllättävän paljon toi että vain toinen etukorin aisoista on mutkalla.

^^ Haha, ei itse asiassa mitään hajua, en oo koskaan käyttänyt kitkavaihtajia! Pannan Shimano-teksti on kyllä oikeinpäin (katsottuna satulasta). Enkä oo purkanut noita osiin kuin yksi puoli kerrallaan, eli tollalailla ne on ollu alun perin. Äkkiäkös ne vaihtaa toisinpäin! Tai sit pidän noi tollai jonkunlaisena “watch me not care about multi-gear” -statementina :smiley:

ahomik - 18:10, 10.10.2014 » Mä vähän arvasin tuota, kun kirjuuttelin tuota tarakkakommenttia. Mut silti, vanhempi henki olisi hakusessa. Toi on liian moderni :) Liittynee tuohon rungon väriin tms. että se vaikuttaa vanhemmalta, mitä todellisuudessa on :) Ja joo, toi takajarru. Se pitäis olla keskiveto :) Tuohon rouvan vastaavaan sovittelin kans tuota sivuvetoista, mut laitoin lopulta orkkiksen takaisin, koska se keskiveto oli vaan paremman näköinen.
No, tarakka on tosiaan mietintäosastossa, aika näyttää tapahtuuko sille mitään :) Jarru on sivuveto ihan tarkotuksella. Keskivedot ois kyllä kivemman näköiset, mutta sivuvedoissa jarruteho on parempi (+ sain noi jarrut naurettavan halvalla), joten funktio ajakoon estetiikan ohi tässä asiassa. Ja onhan tässä sitten omanlaisensa kosminen tasapaino, kun on vähemmän kauniit mutta käytännöllisemmät jarrut ja vastapainona vaihdevivut ilman mitään mitä vaihtaa O:-)

Vihdoin :smiley: Tästä tuli kyllä tosi hieno. Tankonauhan vaihtasin tummempaan mutta eipä se noinkaan mitenkään ältsin pahalta näytä. 4,95/5 :slight_smile:

Tukiaisan mutkan tarkoitus on antaa tilaa mahdollisille dynamolamppuhässäköille.

Korin reunaan saa muuten kohtuullisella vaivalla liitettyä paristokäyttöisen ledivalonauhan. Sellainen on huomiovalona ehkä yksi parhaista vaihtoehdoista. Suurempi vaiva on sitten siinä ledirykelmän hakemisessa, ainakin ennen loppiaista.

Etuhaarukan jalat taitavat olla tässä helpoin paikka kiinnittää valoja. Varsinaisen yleiskäyttöisen valokiinnikkeen siihen voisi askarrella esim. ruuvaamalla yhteen putkiklemmarin ja vaikka pitkän tankotulpan.

Ai niin, en oo ehkä laittanut mihinkään esille alkuperäistä kokoonpanoa?

Tältä pyörä on siis näyttänyt alkujaan (kuva Uomon):

https://dl.dropboxusercontent.com/u/16490226/pyorat/mixteprojekti/vanha_kompliitti.jpg

(Niin joo, tossahan toi vipu on tosiaan täsmälleen eripäin kuin miten ne oon laittanut. Ehkä sen Shimano-tekstin sit kuuluu olla väärinpäin.)

Ja unohtui lausua kiitoksen sanat Uomolle, joka tän rungon mulle antoi :slight_smile: Kiitos myös Rankulle satulatolpasta ja peltsipille gearclampeista! Ja tietenkin kaikille, jotka on antaneet kullan(!)arvoisia neuvoja. Ei ois pyörästä tullut ajokelpoista ilman YV:tä <3