AMA: Gary Fisher Rig Brokeback Mountainbike

Toi on kyllä tosi kaunis.

Kare_Eskola - 22:28, 5.2.2013 » Vanhan liiton Rigit ratkeaa siitä satulaputken ja vaakaputken liitoksen huudeilta. Ja muistaakseni vaativat parkkipaikan kääntymiseen. Klassikkopyörä silti.
Täytyy katella tota liitosta joo. Tämähän ei ole mikään elinkautinen pyörä, vaan edullinen portti 29er-maailmaan. 26:sta kun on vaikea päivittää 29:iin pala kerrallaan. Tällä rungolla ajetaan niin kauan, että se hajoai tai mulla on varaa P-29er:iin. :)

Toi kääntyminen ei ollut mikään ongelma tässä duunimatkalla. Vakaampi se on kuin tuo vanha spessun 26:n, mutta ei se nyt mikään tankkeri ole. Pitäis verrata millainen ero pienten ja isojen rigien geometrioisa on. Maantiepuolella isoissa tuppaa olemaan jykemmät kulmat keulalla, jottei pyörän pituus kasva älyttömäksi.

Katoinkin eilen, että siisti fillari, kun ohitin tällasen Alppipuiston kohdalla. Se oli varmaan tää.

Kommuutti varmaa sujuu, mutta metsäpolulla pyörää joutuu AJAMAAN ja pahimmillaan käänökset tehdään kanttaamalla.

Muuten klassikko.

Tuohon kun tottuu, niin pyörä toimii hienosti. (juu ja siis itse pähkäilin aikoinaan saman ominaisuuden kanssa, mutta kun näin erään toisen kuskin esimerkkiä miten tuota voi ajaa kanttaamalla maastossa, niin lakkasin pitämästä tuota ongelmana :)) Se, että onko tuo “pahimmillaan” varmaan riippuu omista mieltymyksistä?

Supervakaa teknisissä paikoissa, sekä ylös että alaspäin. Mulla on muutama paikka “merkattuna” Espoon keskuspuistossa, mitä en ole ikinä päässyt millään muulla pyörällä, ei edes vaihteellisella täysnitkulla ( tosin tässä on aina se, että silloin tuli ajettua paljon ja totuttua tuohon raamiin).

Takapää noissa on/oli tosi fleksu muutenkin, mutta tavallaan se tuo vaan ajomukavuutta pikkasen. Rupes vaan itelläkin hirvittämään tuo rungon kesto ja myin pois - ainoa pyörä jonka kohdalla tämä on joskus kaduttanut jälkikäteen!

Tuolla kun oppii ajamaan, niin 26 maasturit tuntuu pikkulasten leluilta, eikä niihin voi enää koskea. Oon todistanut että tuollasella vanhan liiton Rigillä mennään myös helvetin lujaa. Pyörästähän se on kuiteski kiinni:)
Geometria on tosiaan vähän outo, mutta joillekin se sopii paremmin kuin toisille. Esimerkiksi meikäläiselle tuo sopis erittäin hyvin.

Jneed - 15:23, 6.2.2013 » Oon todistanut että tuollasella vanhan liiton Rigillä mennään myös helvetin lujaa. Pyörästähän se on kuiteski kiinni:)
Tuollaisella on myöskin ajettu podiumille Tahkon 180 km:lla pariin otteeseen.
stenu - 16:43, 6.2.2013 »
Jneed - 15:23, 6.2.2013 » Oon todistanut että tuollasella vanhan liiton Rigillä mennään myös helvetin lujaa. Pyörästähän se on kuiteski kiinni:)
Tuollaisella on myöskin ajettu podiumille Tahkon 180 km:lla pariin otteeseen.
Pyörästähän se yleensä on kiinni.

Miksi tässä on mekaaniset levarit? Aiotko vaihtaa ne oikeisiin jarruihin?

^^ Näin juuri. Paitsi, että siinä fillarissa oli muistaakseni nousukahvat. Saattoi siis olla kiinni myös niistä.

Se on tuo väri, joka on nopee :slight_smile:

Off-topic, mutta tästä sais aika samanlaisen, “moternilla” geometrilla

http://www.socaltrailriders.org/forum/attachment.php?attachmentid=137940&d=1330459699

stenu - 16:47, 6.2.2013 » ^^ Näin juuri. Paitsi, että siinä fillarissa oli muistaakseni nousukahvat. Saattoi siis olla kiinni myös niistä.
no hitto, liloilla nousareilla olis maalissa ennen muita ja kaksi tuoppia juoneena.

aivan hyvä pöörä, omani ei o revenny vielä, no ennoo palijo viime aikoina tolla ajellu mutta jotain 5000-6000 tonnia km ehkä vuoden 2006 jälkeen, lähinnä polkua ja talvityömatkaa. kyllä se puskassa kääntyy, jos ei muuten niin tosiaan kyljen kautta. kun on pätkä kuten esim ite niin tommonen junageometers on just mahtava, pää edellä kohti uusia haasteita (tai stemmiä).

ehkä ajelen omaani vielä n 5 v ennenkuin vaihdan britanniassa suunniteltuun teräxeen, jolloin kauppaan raamini vintage-hintaan, vink vink dibsit jo nyt?

ps. nyt maistuis ruuneperin torttu suussa, taidan käydä Siwassa
ps2. eilen tykittelin Rigillä lumisoossissa kitaralaukku selässä, oli ihanaa

On se kiva. Jos ei olisi tullut nelinumeroisia veromätkyjä ja niiden aiheuttamaa rahakatoa, olisin ostanut tämän pois.

asb - 22:12, 5.2.2013 » [https://lh6.googleusercontent.com/-7r7ujeKgHuY/URFlpiGiNBI/AAAAAAAADxk/dfNf_5IK5Ng/s576/P1070120.JPG](https://picasaweb.google.com/104629515627049550506/SekalaistaPyoraholmoilya#5841561955879498770)
Maatiaiskissat on just parhaita ja rehtejä, vaikka esim. venäjänsiniset ja siamilaiset ovat myös nättejä.

Mä vakuutan itseni sillä, että toi satulaputken korkea kaulus on syypää hajoamisiin. Ku tolppa on minimi-insertissä, niin sen alareuna on about vaakaputken korkeudella. Tulee mukavat vännöt siihen saumaan. Tänään haen Lähikauppiaalta 400-millisen tolpan, niin tulee järkeä tohonkin hommaan. Ja rattaita ja ketjuja kans.

Jos haluaa pelata varman päälle, niin hitsauta tohon taitteeseen jo valmiiks joku vahvike, mut pitkä tolppa tietty jeesaa vähän. No Saintin Lucifer runko tais olla ennen hyvä esimerkki ko ratkeamisesta vanhempi malli vs. uudempi malli.

Mullahan tuommoinen kesti ilmestymisensä jälkeen ihan hyvin kaksi kautta ja runko kai hengissä nykyäänkin. Ja meikän >100kg massalla ja 95cm inseamillä ei varmasti ollut kovin kevyellä käytöllä :slight_smile:

Tosin meikäläistä jokusen kilon kevyempi, mutta hieman pidempi kaverini mursi samasta paikkaa vuotta uudemman Paragonin rungon kahden vuoden käytön jälkeen. Takuuseen meni se, että heilahti ja uutta tuli tilalle. Se lienee kestänyt sitten ok…

^GF:ssä parasta on toimiva takuu.

Kare_Eskola - 22:28, 5.2.2013 » ...Ja muistaakseni vaativat parkkipaikan kääntymiseen...
Menee vähän ohi aiheen, mutta onko GF:n 29er geometriaa on muutettu viime vuosina? Itsellä on 2012-mallin 29er Genesis2-geometrialla, ja se kyllä kääntyy tosi herkästi. Käsittääkseni tuo geometria vaan tarttee sopivan keulan (jättöä enemmän kuin tavallisessa keulassa).

Tää on hieno pyörä, tällaisen haluaisin itsellekin, tosin kokoa M. Mistähän löytäisi?