AMA: Fuji Feather

Edit 17.6.-15: Lopulliseksi muodoksi jäi tämä. Eturatasta en saanut ikinä aikaiseksi vaihtaa, mutta se vaihtukoon sitten seuraavan fillarin kokoonpanoon niin kuin kumitkin mustiin. Arkiajoa on tullut ihan mukavasti kasaan kelissä kuin kelissä.

Edit 29.10.-14:

4.10.-14:
Tämä ajopeli löytyi muutama viikko takaperin Turun poliisien huutokaupasta. Turkulainen huom. jos tunnistat pyörän kaverisi (entiseksi) fillariksi niin älä soita poliisille tai tuu repiin hihasta! Tämä on meikäläisen ensimmäinen yksivaihteinen projekti, vaikka maasto- ja maantiepyörien kanssa on tullu pelattua enempikin. Olkaa siis armollisia.

Tässä vielä kuva mistä lähettiin liikkeelle.

Kyseessä siis Fuji Feather 2010 56cm, joka ei kuitenkaan ole ihan nimensä mukainen. Painoa tässä kokoonpanossa 10,50kg. Maantiekumeilla mentäisiin alta kympin. Alkuperäinen väri on ollu räikeä karkkipinkki, mutta ilmeisesti auringossa päivettynyt vaaleanpunaiseksi. Jossain kohti on jäljellä vielä alkuperäistä sävyä. Sori jälkimmäisen kuvan laadusta. Pienensin kuvan eka ja sit tajusin vasta “suoristaa” pyörän.

http://i390.photobucket.com/albums/oo345/JooJoh/FujiFeather2010_zpsac194aa0.jpg

http://i390.photobucket.com/albums/oo345/JooJoh/FujiFeather2010Front_zps70e4f39d.png

Osalistaan on tullut pieniä päivityksiä omien mieltymysten/halujen mukaan.

Runko/: Fuji Elios 2 custom butted Cro-Moly with outer butted seat tube, track dropout, bridge drilled for rear brake
Keula: Fuji 1" Custom Triple Butted Cro-Moly, crown drilled for front brake
Kammet: Fuji Track Crank, 46T
Keskiö: Nimetön, Sealed cartridge bearing ST
Polkimet: FPD Road + BLB:n häkit
Takaratas:15T Fixed w/lockring
Ketju: Miche rataketju
Etunapa: *Aerospoke
Takanapa:Fuji Classic sealed, High Flange, internal bolt, fix/vapaaratas
Puolat: 14G Stainless Steel
Kehät: Edessä Aerospoke, takana Fuji Double Wall “korkea profiilinen” 36H
Kumit: Vittoria Randonneur 700x28c, valk
Jarrulänget: ProMax
Jarrupalat: Ashima Ultralight Road
Kahvat: ProMax
Ohjainlaakeri: Tange Levin 1" kierteellinen
Tanko: B-kaupan riser
Stemmi: Fuji Pro
Gripit: Pro:n lukkogripit
Satula: Pro:n Condor
Tolppa: Fuji, 250mm
Tolpankiristin: Fuji alloy, 28.6mm

Onko näissä kompliitti-amoissa usein mitään kauheaa inputtia odotettavissa, näyttää kompliitilta, mikä pyörällä ajamisen kannalta ei ole mitenkään vaarallista, mutta tarjonnee AMA:n kannalta aika vähän tarttumapintaa. Ruma tolppa ja eturatas vois olla vähemmän umpinainen. Ja kun on fiksi niin eikös jotain millä saa jalat kiinni polkimiin? Välitykset on aika taakit, mutta niin kai siellä Turussa on, jos on alioita uskominen.

Jos siirryt (skenen painostuksesta) pelkkään etujarruun, voin ostaa sulta ton edukkaasti ton jarrukahvan jos/kun se on 23,8mm.

Mitä tossa takakiekossa on pinnakortteina?

Munarkki - 20:21, 4.10.2014 » Mitä tossa takakiekossa on pinnakortteina?
"Mainoksia". Sori, tiedän ettei kuulu ehkä alan henkeen, mutta on yksi omista "projekteistani". Muuten vältän mainostamista foorumeilla.

Nallelle terveisiä: Parin päivän rullailun jälkeen on pakko todeta, että välitykset on kyl hiukan pitkät. Eturatas saa luvan lähtee jossain välissä vaihtoon ja tilalle on tarkoitus hommata joku avonaisempi. Polkimet on kanssa hankintalistalla. Jotkut flätit paksuilla remmeillä on mielessä, mutta saa odottaa sen aikaa, että myyn yhen pyörän poies.

Elä jätä tien varteen. Joku luulee vielä ghost bikeksi.

Juuh samaa mietin, itse menisin saha kourassa ja tulisin tänne että “jumalauta, se löytyi”

jojo - 20:33, 4.10.2014 »
Munarkki - 20:21, 4.10.2014 » Mitä tossa takakiekossa on pinnakortteina?
"Mainoksia". Sori, tiedän ettei kuulu ehkä alan henkeen, mutta on yksi omista "projekteistani". Muuten vältän mainostamista foorumeilla.
Ehkä ennemmin niin että ei kuulu pinnakorttihenkeen, kyllä foorumihyväksytyissä pyörissäkin on usein läjäpäin mainostarroja, mutta yleensä ne toki mainostaa jotain pyöräkampetta tai -kauppoja. Näköjään oli jotain työkalujuttuja.

Eiks toi oo ihan selkeesti pyoratarvike.com.

Kappas ihan uusi juttu itselle nuo Ashiman Ritetoolzit. Tulee kyllä mieleen että mitähän ne ovat kun nimessä on suoraan kouvolan elämänkoulusta tuo z-pääte.

nalle wheelroos - 20:48, 4.10.2014 » pinnakorttihenkeen
Ei saatana... Joha meillä oli se kof-gate joten tää on ihan luonnollinen jatkumo.

Mitä helvettiä pinnakortti edes tekee muuta kuin näyttää coolilta :smiley:

Näemmä on, en omilla neljällä silmälläni saanut oikein CSI-enhancellakaan selvää. Kyllä mun mielestä omaa pyöräkamakauppaa saa ja kannattaa mainostaa vaikka allekirjoituksessaan ja pyörässäänkin.

asb - 20:55, 4.10.2014 »
nalle wheelroos - 20:48, 4.10.2014 » pinnakorttihenkeen
Ei saatana... Joha meillä oli se kof-gate joten tää on ihan luonnollinen jatkumo.
No niin. Mulla ei ole omassa pyörässä pinnojen välissä ku heijastin, mutta mitä nyt olen ihmisillä yleensä pinnakortteja nähnyt, niin ne on olleet jotain new gen / poolojengi -logoja, ällärikamaa tai pizzaa. Velobiat ym. on sit olleet tarroina. Tälle voi toki olla jotain käytännön syitäkin, joista en ole tietoinen. En tiedä loukkaako pinnakorttimainokset natiivien pyörälähettien kulttuuria, mutta mä olen mieltänyt ne vähän semmoisiksi olin-siellä-sillon/sitä-jengiä -muistomerkeiksi. En kyllä ole mitään perusteellista analyysiä tehnyt otsikolla [i]Pinnakortit AMA-langoissa - blue ocean waiting to be sailed[/i], eli voin olla aivan väärässäkin.

Nyt olen kokenut pienen valaistumisen siitä mitä haluan. Dropilla ajoin alaotteella kerran reilun kahen viikon aikana, joten vaihto B-kaupan riseriin (-5cm/pääty) oli perusteltu. Samalla jäi takajarrun kuori liian lyhyeksi ja sekin sai lähteä. Metalliset häkit löysin myös täältä foorumilta. Lukkogripit on muotoiltavat Imprint Gripsit. Heijastimen paskartelin etukiekkoon ja teippailin myös vähän takakolmiota samalla. Nahkaremmit voisin vielä vaihtaa polkimiin, mutta muuten saa olla siinä. Ens keväänä täytyy kattoo sit jotain muuta…

Ps. Sori paskoista minäPuhelimen kuvista

Parempi. Eturatas vaihtoon. Ehkä musta satula ja kumit. Mut iha kiva.

e. Tai sit mustat gripit vaihtoon

O: pinkki feather xs

Oho, pulttakselinavat. Varmaan aika jämerät kiekot tuolla pinnamäärällä.

Eturenkaaksi voisi vaihtaa jonkin notkeamman tai näillä keleillä kuvioidumman, mutta en hoksaa nyt tarjota vaihtoehdoksi mitään yhtäläisen väristä. Harmaamusta XG Pro voisi olla muiden ominaisuuksiensa puolesta aika lähellä, mutta on ehkä liian leveä.

No, välttäisin tässä joka tapauksessa mustia osia viimeiseen asti. Pistä pinkit tupet!

Mull Dundane - 20:25, 29.10.2014 » Eturenkaaksi voisi vaihtaa jonkin notkeamman tai näillä keleillä kuvioidumman, mutta en hoksaa nyt tarjota vaihtoehdoksi mitään yhtäläisen väristä. Harmaamusta [XG Pro](http://www.cxmagazine.com/vittoria-cross-xg-pro-34-cyclocross-tire-revie) voisi olla muiden ominaisuuksiensa puolesta aika lähellä, mutta on ehkä liian leveä.
Tuo 28mm on eteen maksimi ilman kikkailua. Nyt taitaa tolla Randolla jäädä pari milliä korkeuteen.. Taidan koittaa noilla kuitenkin mennä talven läpi ja jollei riitä niin maasturilla. Eturattaan vaihtoa 44:een, maks 42:een talveks saatan vielä harkita, mutta jo yv:llä tarjottu 40t kuulostaa tuolla ajeltua jo turhan kevyeltä. Muuten en jaksa tuppeja tai satuloita speksata, sillä kevättalvella saa lähteä myyntiin.

Ps. Mistä edullinen musta lelumiini runko ±57 koossa? Mahdollisesti runkosetti suoralla hiilarikeulalla, jossa olisi vielä jarrulle paikka.

Jaahas, viimenen päivitys meikäläisen osalta tämän rungon parissa. Tämmöiseksi jäi lopullinen kokoonpano ja nyt runkosetti hakee uutta omistajaa.