AMA: Erään tunturin tarina aka Green Hornet

Joka vuosi tähän aikaan mietin, että myyn tunturin eteenpäin mutta ensipolkaisun jälkeen olen toistaiseksi tullut aina uuteen aatokseen: Tunturi saa jäädä.

Tämän pyörän historia kohdallani alkaa vuodesta 2012, jolloin en ollut vielä kuullutkaan käsitteistä “fiksi” tai “sinkula” enkä myöskään ollut koskaan tällä foorumilla käynyt. Halusin vain rakentaa itselleni käyttöpyörän ja tutustua polkupyörien anatomiaan. Löysin torista 15e huonokuntoisen Tunturi VIP:n. Pyörän takanapa oli heikossa kunnossa, jarrut juuri ja juuri toimivat ja runko oli sotkettu spray-maalilla osittain siniseksi. Toisaalta runko ja haarukka olivat suorat jos jotain positiivista hakee.

Ensimmäiseksi purin pyörän täysin atomeiksi. Rungon hioin metallille asti ja maalasin ruiskulla miranolilla vihreäksi. Fauber oli hyvässä kunnossa, joten pieni osien puhdistus, kiilloitus ja uudet vaseliinit riittivät. Takanapaan olisi pitänyt vaihtaa sisukset, joten päätin ostaa paikallisesta halpa-hallista uuden takarenkaan. Ostin myös suoran tangon, valkoista tankonauhaa sekä hienon vihreän ketjun & polkimet paikallisesta pyöräliikkeestä. Revin vanhan satulan päälliset pois ja verhosin satulan valkoisella keinonahalla. Lopputulema oli mielestäni hieno koska en paremmasta osannut haaveilla.

http://i10.aijaa.com/t/00343/14160773.t.jpg

Tällä ajelin tyytyväisenä 2012 kesän. Syksyllä löysin itseni tälle foorumille ja ymmärsin, ettei fauber ja jalkajarrut olleet kovin juttu. Katselin uusia pyöriä mutta koska mitään sopivaa ei tullut vastaan niin jatkoin vanhan kehitystä. Seuraava vaihe oli uuden etukiekon hankkiminen sekä Kiinasta tilattujen bullhornin ja satulan asentelu. Hankin pyörään myös Kendan vihreät 26mm renkaat. Uusittu inkarnaatio näytti 2013 tältä:

http://i6.aijaa.com/t/00233/14160774.t.jpg

Koska runko oli alunperin liian iso minulle oli bullhornilla ajaminen kurottelua, joten päätin palata vanhaan suoraan tankoon. V.2014 pyörään tuli etujarru, joka on otettu vanhasta tyttöjen 24" pyörästä ja lukkogripit. Jarrukahvana toimii 2-sorminen exposed, joten jarruteho on heikko. Askartelin pyörään myös ruostumattomasta teräksestä etumerkin pyörään.

http://i1.aijaa.com/t/00330/14160775.t.jpg

2015 setuppiin renkaat vaihtuivat 2" big beneiksi, uudet jarrupalat toivat lisätehoa jarrutukseen ja ikean kuormahihnoista & velcrosta tehdyt sträpit asentelin myös.

http://i10.aijaa.com/t/00058/14160772.t.jpg
http://i5.aijaa.com/t/00968/14160771.t.jpg

Eli näillä mennään. Kilometrejä ei hirveästi nykyään tule mutta ei raski luopuakkaan. Speksit

Runko: Tunturi VIP “Green Hornet” 56cm
Stemmi: Alkuperäinen nysä
Voimansiirto: Alkuperäinen fauber & kendan ketjut
Kiekot: Halpa-Hallista
Renkaat: Schwalbe Big Ben 2"
Jarrut: Jalkajarru & etujarru
Tanko: Suora ja teräksinen, lyhennetty mutta silti painava
Gripit: Valkoiset lukkogripit
Satulaputki: Originaali
Satula: Joku kiinalainen, mukava

Kuvat aukeavat suuremmaksi klikkaamalla, valitettavasti isot eivät linkittyneet

Hyvä kehitystarina. Lopussa aivan ajettavan näköinen nuorisopappis.

Tykkään renkaista, en tykkää liiasta värikoordinoinnista, paskasta konvehdiksi melkein onnistunut tässä.

Olen samaa mieltä tässä. Värikoodaus oli aikanaan kiva mutta nyt ei niin paljon. Jos tämän kanssa jaksaa vielä touhuta niin v.2016 voisi ketjut ja polkimet vaihtua kirkkaaksi. Jos saisi jostain hitsausapua niin voisihan tähän vielä ratadropitkin taikoa…

Ensirakkaus on aina ensirakkaus

En kyllä tohon runkoon uhrais aikaani tai varsinkaan rahojani. Koska: fauber & liian iso

No tämähän on vähän niinkuin vaimon kanssa. Vaikka tuoreempaa ja kovempaa runkoa voisi olla tarjolla niin kun on päättänyt, että tällä ajetaan niin sitten sitä ajetaan. Kyyti on tuttua ja polkukerrat harvemmassa kun aluksi mutta ei se ajonautintoa poista. Voi siihen aina vähän välillä jotain pientä panostusta laittaa, että pysyy homma tuoreena :slight_smile: