AMA: Eka räpellys (Tunturi Retki 6)

Laitetaas esittelyyn ensimmäinen sinkularäpellys, jota koitin tehdä kohtuullisella budjetilla missään sen kummemmin oikaisematta kuitenkaan.

Projekti alkoi viime syksynä kun kävin hakemassa huonokuntoisen Tunturi Retki kutosen ja purin osiin melkeinpä heti. Vanha lukko rälläköitiin pois, runko hiottiin ja myös pahimmat ruosteet hiekkapuhallettiin pois. Tämän jälken vedin sprayllä uuden värin (pohjamaali+maali+lakka) päälle.

Rungon kunnostuksen lisäksi tehtiin myös jotain muuta pientä:

  • Avasin Fauberin ja puhdistin kaikki siihen liittyvät osat. Tämän jälkeen rasvat sisään ja osat kiinni.
  • Vanhat kiekot + renkaat olivat sen verran kutiset (mm. eri kokoa ja kierot), että hommasin Biltemasta uudet setit eteen ja taakse.
  • Vanhat jarrut päätin pitää, toki uudet jarrupalat hommasin.
  • Hain “uuden” stemmin+tangon Uusixin verstaalta ja vedin uudet tankonauhat kiinni.
  • Eturattaat on vanhat ja sen kaveriksi hommasin uuden takarattaan sekä uudet ketjut. Netissä laskin, että tällä rengastuksella ja ratassetillä pitäisi 90rpm olla vauhtia n. 32km/h.
  • Kaikki metalliosat on kiillotettu (tai ainakin yritetty kiillottaa). Tarjoustalosta saatava valmiiksi saippuainen karhunkieli (10kpl paketissa, 2e paketti) oli tässä oikein mainio apu.

Tänään olin sitten ensimmäistä kertaa pyörällä liikenteessä ja oikein mukava peli ajella, mitä nyt satulaa pitäisi säätää vielä. Rahaa taisi kaikkiin osiin ja tarvikkeisiin mennä vajaa 200e, joka on vielä ihan järkevissä rajoissa “uudesta” pyörästä…

Muutama huono kännykkäkuva vielä:

http://img7.imageshack.us/img7/5418/55460363.jpg

http://img407.imageshack.us/img407/5205/28400398.jpg

Stemmi kiinnosta