AMA: CNC träk

Tällä on tullut nyt kesän ajan ajeltua ja alunperin mietin ettei tämmösistä romuista toinna tehä mitään amoja ollenkaan, mutta sittenkun niitä toivottiin niin rupesin miettimään että ehkäpä sitä itsekin voisi jotain yksivaihdekontenttia tuoda pitkästä aikaa, joten pitemmittä puheitta:

Runkosetti: Krisu Niesin rollerikopio eli CNC Track, keula samasta osoitteesta. Kumeina edessä GP4000, takana LifeLine Commuter
Kiekot: Michen navat, Open Prot sekä ilmeisesti DT Championit pinnoina.
Kammet: Sugino Messenger, 44T leipä
Polkimet: Jotkut wellgo-muoviflätit, sträpit DIY (turvavyötä ja velcroa)
Tolppa: Brand-X luottokampe, HOPE tolpanpanta koska tohon kokoon ei oikein muutakaan löytynyt :—D
Satula: Charge Spoon
Ohjaamo: UNO ASA105 stemmi, Brand-X riseri, ramin gripit.
Kahvana Avid, jarru on joku pelagon muuttolaareista paloista kasattu, näyttää ainakin tektrolle. O-laakerina vanha kunnon FSA Orbit

…Myin siis joskus kohta pari vuotta sitten pomppiksen rahanpuutteessa pois, mutta aika nopeesti rupes ärsyttämään maantiepyörällä (ja hiilarikengillä) kaupassa jne käynti, joten viime talven aikana rupesin miettimään että pakko saada jotain tilalle, ja foorumilla vinkattiinkin tuosta Krisu niesin raamista, joka oli halpa ja siihen menisi mara wintteri, joten ei kovin pitkään tullut mietittyä kun koko runkosetin sai jollain 130 eurolla tjsp :smiley: Päälle suihkin jotain bemarin värikartassa ollutta tummanharmaata, ihan kiva sävy mutta paska maalipinta, kiitos biltema ja 7e maali. Ihan sama. Jos jaksan niin strippaan ja maalaan uusiksi joskus. Tuo runko on muuten letkuin millä olen ikinä ajanut, Heinosen Jani ois varmaan ylpee. Varmaan auttais jos chainstayssä ois keskiön luona välikappale, mikä yleensä raameissa on mutta tässä ei…

Kiekot löytyi Samilta todella huokeaan hintaan (Suuri kiitos!), ja mukana tuli 18t rataskin. Nää on nähneet aika monta vuotta ajoa ennen minua, ja sen huomaa esim. siitä että takakiekon laakerit on ruvenneet rahisemaan aika pahaenteisesti. Eipä sekään haittaa, tavallaan tekis mieli kasaa uudet kiekot ton etunavan, radiaalipuolauksen ja takanavan fix/0-hassuttelun takia, mutta en ole vielä jaksanut miettiä asiaa sen pidemmälle. Päällä tosiaan edessä nelitonninen ja takana lifeline commuter, joka spekseistä poiketen oli about puolet kevyempi mitä piti. Tosi hyvä fiksed gear-kumi, aika paljon kestänyt liirailua tähän mennessä eikä ole pinta vielä loppumassa.

Kaikki muutkin osat on alelaareista ja käytettynä pengottua, joten tästä tuli aika hyvä pyörä jollain 300 eurolla.

3 Likes

tää raami kiinnostelee kyllä

DIY-sträpit kiinnostelee. Lähikuvia?

F. Kaeppae - 10:11, 21.8.2019 » DIY-sträpit kiinnostelee. Lähikuvia?
Tämmöisen kuvan otin päivällä:

Eipä tuosta hirveesti kyllä näy, mutta aikalailla bagaboo-kopsut noi on:

https://bagaboo-bags.com/wp-content/uploads/2018/03/pedalszij01_-2.jpg

Toki corduran sijaan turvavyötä jne, mutta rakenne aikalailla samanlainen eli nuo kapeemmat soirot vaan polkimista läpi ja kahden kerroksen väliin sämpyläksi.

Juum.

Aikalailla samoilla seteillä menty, huoltovapaa fiksi jne. Renkaat vaihtui, ne on nyt maantiepyörän entiset GP Urbanit. Näidenhän kanssa kävi sillai hassusti että brevetillä meni iso naula läpi, jonka seurauksena itse renkaaseen tuli isohko reikä. Sen enempää miettimättä tilasin maantiepyörään uudet viistonniset alle, mutta vähän mietittyäni en kehannut näitä heittää pois koska kulutuspintaa jäljellä jne. Laitoin tyre bootin sisäpuolelle ja liquisolea vähän kaveriksi, ja sillä sain ainakin toistaiseksi paikattua reiän. En lähtis näillä brevetille, mutta tällä ajetaan max 10 kilsan matkoja kylillä joten ei oo niin justiinsa, kestää jos kestää.

Renkaita vaihtaessani huomasin takakiekon laakereiden tilan huonontuneen viime kerrasta taas, rutinan lisäksi alkaa klappi lisääntyä. Jotenkin en vaan oo jaksanut kiinnostua näiden huoltamisesta, ehkä ajan vaan noilla kunnes laakerit räjähtää ja katotaan sitten mitä tekis. Tai ehkä inspiroidun jossain vaiheessa joko tutkimaan miten noihin micheihin vaihdetaan laakerit tai speksaan suoraan uudet kiekot, vähän leveämmät vanteet ehkä kiinnostaisi vaikka open pro on kyllä open pro.

Sen lisäks stemmi vaihtui pidemmäksi, se on nyt 110mm, ja edelleen käytössä luottokampe UNO ASA105. Jotain 110 grammaa, koska sillä on merkitystä tällaisessa 10 kilon teräsankkurissa :smiley:

e: Ja setback-tolppaa ehkä kaipaisi, mutta kuten ylempänä sanottua niin tällä tulee ajettua sen verran lyhkäsiä pätkiä etten oo vielä vaivautunut sitäkään ostostelemaan.

hyvä ja käyttis.

fiksi kätsä peli khyl.

Tämä on tosi hyvä!

Cromo just hyvä ja asiallinen kasaus. Eikö tämä ole muuten sama runko, jolla ShoulderValleykin ajelee? Sitä joskus tyyppasin ja no… sellainen rollerihan se on.

tutam - 21:01, 11.5.2020 » Eikö tämä ole muuten sama runko, jolla ShoulderValleykin ajelee?
On kyllä, ja täytyy laitella kiitoksia sinne suuntaan, ShoulderValleyn ama tämän raamin alunperin toikin tietoisuuteeni.

Ja onhan toi vähän…tommone. Jotenkin ei herätä minkäänlaisia fiiliksiä suuntaan eikä toiseen, mutta ajaa täysin asiansa siinä hommassa mihin se on speksattukin, joten. Rolleria oon viimeksi testannut vuonna 2010 joten muistikuvat ko. raamista vähänlaiset, sebun omistin joitain vuosia takaperin ja siihen verrattuna tää on aika samanlainen kyllä ajella.

E: Jos jotain muutoksia tuohon raamiin toivoisin, niin se ois se, että jarrusilta ois sentin ylempänä. Tuo 35mm mahtuu muuten hyvin, mutta kiekko pitää vetää melko huulille ettei ota jarrusiltaan kiinni.

Täytyy myös todeta vielä se, että sträpit ja flatit on kyllä olleet mieluisat. Ei miltään kantilta katottuna parhaat ajamiseen, mutta just tämmösessä rennossa kaupunkipyörässä minkä voi heittää parkkiin ja kävellä ympäriinsä sit ihan tavan kengissä, on kyllä jotenkin ihan älyttömän mukava asia.

Hyvältä näyttää kyllä. Olen itse teettänyt ton jarrusilta muutoksen. Ja kun kokeilin kimin rolleria ei tarvinnu pitkään ajella ennenkuin tuntui tutulta.

Oispa tässä rollerin rengastila.

makko - 21:14, 11.5.2020 » Täytyy myös todeta vielä se, että sträpit ja flatit on kyllä olleet mieluisat. Ei miltään kantilta katottuna parhaat ajamiseen, mutta just tämmösessä rennossa kaupunkipyörässä minkä voi heittää parkkiin ja kävellä ympäriinsä sit ihan tavan kengissä, on kyllä jotenkin ihan älyttömän mukava asia.
tämä tässä näin juurikin.

ite aika monta vuotta kolistellu erilaisilla klossikengillä, mutta flättisträppihommat tulleet kyllä sittemmin jäädäkseen yleispyörimisfillariin.

Klossiabsolutismi on kans alkanu väistyä täällä päin Pohjois-Helsinkiä. Ei sträpeillä, vaan näillä: Shimano PD-EH500 lukkopolkimet - Velobia Bike Co. Oy

Veikkaan, että seuraava steppi on jotkut tällaiset, kun noi shimpat on vähän kapeat crocseilla ajamiseen: https://www.funnmtb.com/products_detail.php?id=152

siis hyi vittu jotkut kombopolkimet joo ai haluat ajaa lukkiksilla mutta jäädä kuitenkin paitsi siitä ilosta, että voisit kääntyä mutkaan ilman että nää vitun murikat kolisee maahan?? no tässä on sulle ratkaisu helvetti soikoon!!!11

otin vähä fillareita hetkeks kasaan tossa 2010-luvun alussa ni oonki ajellu hinnat alkaen avopolkimilla siitä asti sitten jollain spurgupyörillä

junkusille haluankin sanoa et never stop the pulling

Lol ajaa ite fläteillä ja mesoaa jostain kanttaamisesta. Mees kouluun siitä lapsonen.


tervetuloa syvemmälle chris nies pista elämäntapaan

1 Like
asb - 12:23, 12.5.2020 » Lol ajaa ite fläteillä ja mesoaa jostain kanttaamisesta. Mees kouluun siitä lapsonen.
semmoset dissonanssit :D

mut eipä siinä tää pyörähän on oikein mukavan näkönen

ununu - 12:23, 12.5.2020 »

junkusille haluankin sanoa et never stop the pulling

tää se ois

Ai oletinks mä jotain väärin sun haluista ja tarpeista? Ou nou.

ananasdas - 12:30, 12.5.2020 » https://i.imgur.com/fY4AflA.jpg tervetuloa syvemmälle chris nies pista elämäntapaan
[https://live.staticflickr.com/65535/48830645828_36903d68a2_z.jpg](https://flic.kr/p/2hoZPLG)

Never before released photo of Risu Räck.

tälläset mannisen otto väänsi mun runkoon. toi keskiön takanen silta oli yllättävän kiva jäykistin tälläselle 110kg kundille.