AMA: Cinelli Gazzetta 2012

Nyt tuli klassista ja tummaa 2012 Italiaa tehtyä

P9291532

_DSC6733

_DSC6745

_DSC6736

P8021194

P8021191

P6091118

P6091108

Osalista
Runko: Cinelli Gazzetta 2012
Kammet: Miche Primato Advanced, 165mm, 48T
Kiekot: Dia-compe Gran Compe, Open sport, Asahi, Gatorskin, Vittoria Pro
Stemmi: Cinelli Vai XL Road
Stonga: Cinelli Vai/Deda Curva Fluida 42cm
Satulatolppa: Cinelli Vai XL
Polkimet: MKS Sylvan Road
Satula: Selle Italia XR XC Flow
Häkit: MKS
Remmit: MKS alpha fit
Ohjainlaakeri: Ritchey Comp V2
Keskiö: Miche Primato Track (katsotaan)

Maantie osaakin koska sopii omaan käyttöön paremmin ja palikkaa tulee vaihtumaan jos tuntuu siltä

Elikkä tulipas kyhättyä vähän uudempaa terästä. Syynä että koulusta alkoi loma ja alkoi ratapyörän olemattomuus ärsyttämään (aikaisemmat konversioita) niin päätin palkita itseni uudella pyörällä. Olin jo kauemman aikaa katsonut Cinellin perään mutta rungot olivat kuitenkin hieman liian moderneja omaan makuun (ainakin vielä) ja halusin uutta, mutta klassista ulkonäköä. No useamman kerranhan se Gazzetta aina tuli löydetyksi kun selailin mikä kiinnostaisi. Muiden ihmisten mielipiteet saivat vielä vakuutettua että tulee olemaan todella mukava pyörä, pakkohan se oli hankkia. Tilillekkin jäi loppupeleissä vielä kymmeniä euroja (saa nähdä mitä palikkaa tulee kun rahaa alkaa olemaan taas) :smiley: lähes kaikki osat ovat uusia tai vähän käytettyjä omasta takaa niin tuli sitten 2012 pyörä tehtyä ja modernia palikkaa kokeiltua. Ja on se aivan mahtava alla, ajaa väkisinkin täysii :smiley: Ja tietysti kiitokset avusta kaikille, tunnistatte itse :slight_smile:

tosi nätti pyörä, tykkään varsinki haarukasta. hyvä et stemmikki on slämmätty.

Oikein tyylikäs!
Ihan pienenä säätönä laittaisin tyhjinä ammottaviin jarrunkiinnitysreikiin samanlaiset pultit kun on stemmissäkin.

Etujarrun reikä on kätevä tukkia sillä jarrulla - muuta sössötettävää minulla ei ole.

Joo siksi onkin pultti otettu että olin laittamassa jarrua, oli siis kiinni alunperin. Aivan kahden vaiheilla jarrun kanssa, en ole pariin kuukauteen käyttänyt toisissa pyörissä, katsotaan. Haarukka on kivan näköinen ja hyvä että se etujarrupaikka löytyy. Otin 0 kulman stemmin juurikin sen takia että voi slämmätä, speiseri varmuuden vuoksi päällä tulevaisuutta varten

Jarru sopii kato vaikka multa :slight_smile:
edit: pakkohan son kehua.

raami on mun mielestä yks mageimmista uusista teräksistä. ainoa häiritsevä on ylituumanen keula, joka mielestäni näyttää sotkuiselta. kaikissa klassisissa setupeissa (toivottavasti dp on vaihtanu ohjaamon takas). hieno, tyylikäs ja nopean näköinen build. mazel tov!

Näitä runkoja tuli joskus fiilisteltyä ostomielessä. Niinkuin Janoinen mainitsi, tää on siisteimpiä sarjatuotantorunkoja. Moderni keula kuitenkin mietitytti. Tää on kyllä hieno setti, katuratarunko niin tähän saattaisi sopia syvemmätkin kehät, jos kiekot palaa Bianchiin. Tällä on kuulemma ajettu vaan täysii!

^^^Jarru… tuntuu etten käytä niin tähän en laita ainakaan vielä. Näyttää se ihan hyvältä mutta paremmalta ilman kun pysyy keveys joka kulmassa :slight_smile:
^^Janoinen on oikeassa että kyllä se keula paksulta näyttää, mielestäni sain tällä setupilla vielä hyvän maun rajoissa pidettyä, yksi syy miksi ei enempää häirinnyt oli että halusin päästä kokeilemaan ajomukavuutta iskujen absorboinnissa kadusta, kun neljä muuta pyörää on quill stemmillä
^Syvemmät kiekot tähän ei tule googlen kuvahaun perusteella, jarrupinnattomat ehkä myöhemmin. Bianchista vielä mietin campan vaihdepyörän (ei löydy kotoa) ja fiksin välillä. Joo eilen ajoin 20 kilsaa spurttina täysii niin että nyt ollaan sitten nuhassa :smiley:

Runko on kaunis ja haarukan taivutus likipitäen eroottinen.

Syvempiä kehiä en itse pyörään asentaisi.

Hemmetin siisti runko! Toi haarukka erityisesti miellyttää silmää.
Tällänen ois hieno omistaa. Avot!

Okei, ei sit syviä. Mua on alkanu jostain syystä himottamaan jotku jarrupinnattomat (matta)mustat syvähköt kehät. Campan navat tietty sitten kun tulee kiekkoihin päivitystä, eiks jeh?

Tälläinen on hieno omistaa :slight_smile: pääsi vieläpä rapiat 45 vetämään tutkaan Topeliuksenkadulla ilman suurempia vaikeuksia niin ei voi valittaa.
^kun kiekkoihin tulee päivitystä joskus niin taitaahan se sinne campan puolelle mennä joo, jarrupinnattomuus pyörii mielessä kyllä

muuten jeppis, mutta tuo ohjaamo tökkii kyllä isolla kädellä…

ohjaamo tökki aluks, mut sit kun koetin hahmottaa mikä siinä on pielessä tajusin et toi kuvakulma. Jos olis kuvattu tähän tyyliin ei ollenkaan niin paha: http://fullframecollective.com/wp-content/uploads/2011/10/massans-whip.jpg

kuten jo aiemmassa gazzetta-ketjussa pääsin sanomasta, taitaa olla tyylikkäin kohtuuhintanen ja helposti saatavilla oleva ratarunko. Diggaan erityisesti haarukasta.

Nyt nuo muutamat kuvat antavat hieman paremman kuvakulman ja saa käsityksen ettei ohjaamo lyö yli. Kiitos negaatiolle, (ehkä vähän pienempi low kuva :D), mietin pitkään mikä tässä nyt on kun katson livenä niin paljon nätimmän näköinen :smiley: vieläkin pitää kuvata paremmin kun tajuan oikean kuvakulman ettei vääristy, ja toisaalta paremman kameran kun pyöristää liikaa. Haarukka saa kyllä kehuja ja oikeassa olette :slight_smile: pitää varmaan kriittiseen tulla näyttämään ettei se ohjaamo ole överi

Noita kuvia kun katson, niin nyt tiedän suunnilleen, miltä oma fillarini näyttäisi jos siinä olisi droppitanko. T: 2010-vuosimallin Gazzettan omistaja.

Ps. Hyvä valinta!

Ohhoh onhan nää Gazzetat vaan siistejä. Droppi on just hyvä! Tekis itekin mieli tämmöstä ja näyttäis meikäläisen versio varmaan aika samalta.

Omasta mielestä droppi sopii todella hyvin ja luo agressiivisen ilmeen :slight_smile:
^^kuullut nyt niin monelta omistajalta positiivista ja omat kokemukset myös sillä puolella että on kyllä mahtava peli :slight_smile:
tänään otti penkki osumaa kun auto ajoi päälle, onneksi ei muuta :slight_smile: