AMA: Charge Black

Tuommosta tarjouksessa olleesta Plugista tuli muokattua, eipä tuohon rungon ja jarrujen lisäksi tainnut hirveästi alkuperäistä osaa jäädä. Riippuen näytöstä runkokin näyttää mustalta, mutta tummansininen se oikeasti on.

Osalista:
Charge Plug 2010 runko
H+Son SL42 32h kehät
Planet-X Pista Track 32h navat, takana flipflop
DT Competition pinnat (268mm) + 12mm nippelit
Continental 4Season 28mm
Sugino Messenger 172,5mm kammet, Plugin vakio 103mm keskiö
Gebhardt 47t 1/8" + takana 18t 1/8" On One, ketjut SRAM PC-1
Truvativ XR 110mm 6deg
Easton EA30 Ergo droppi
Cane Creek SCR-5 kahvat
Tektro R538 (Plugin vakiojarrut)
Joku Nishikibrändätty satulatolppa ja kirpparilta Selle Italia XO satula

katuhaukka

rokpete - 2010-11-06 16:23:14 » katuhaukka [i]kurvaa hurjana[/i]

Näyttää järkipyörältä kuiteskin. Nopeelta järkipyörältä.
Itse yritän saada plugiin mahdollisimman paljon rotta-lookia, jotta se säilyis pyöräkellarissa…

Järkipyörä on, 45mm SKS Bluemelsit menee kiinni kunhan haen Biltemasta kiinnitystarpeet. Kävin testilenkillä hakemassa kissoille ruokaa, kun lähikauppa ei pyhäpäivänä ollutkaan auki ja pyörä tuntui mainiolta, vaikka itse sanoinkin. Ennakkoon mitat tuntu hassuilta, mutta M-runkokoko tuntui hyvältä tämmösestä 181cm pitkästä normaaleilla mittasuhteilla varustetusta. Dropeilta oli mukava ajaa, kun ne ei ole liian kaukana.

47/18 välitys tuntui ihan sopivalta näin talvea odotellessa ja lukoilla oli aika täsmällinen fiilis verrattuna häkkeihin.

http://farm2.static.flickr.com/1072/5154249483_bd56c9365c_z.jpg

Lisää kuvia fiksin kasauksesta.

Näyttää toimivalta ja tyylikkäältä! Plussat myös siisteistä kuvista.

Bongasin msb:n kuvailemasta haukkaansa eilen Tapiolan kirkon edustalla. Kivan näköinen livenäkin.

^Mietinkin, että mun tuurilla joku on paikalla todistamassa koikkelointia.

Plugiin lokareita miettiville tiedoksi että SKS Bluemelsit mahtuu 45mm leveinä nätisti paikalleen. Kiinnitys onnistuu Bilteman kumipintaisilla kiristimillä, itse käytän halkaisijaltaan 18mm etu- ja takahaarukassa noille tukiraudoille ja takana keskiön yläpuolella 30mm kiristin johon lokasuojan pää kiinnittyy. Lokarit ei ole vielä kiinni, sillä nuo tukiraudat on liian pitkät eikä ole sopivaa työkalua niiden pilkkomiseksi nyt.

http://umpimahkaan.fi/wordpress/wp-content/uploads/2013/11/levyjarrut-kissat-00001.jpg
Plugi jättää ainakin talveksi katuradat ja siirtyy enemmän väärien polkujen suuntaan. Keulalle vaihtuu hyrpiidihaarukka levareineen.

Tämän hetken tilanne on tosiaan muodikkaampi syklokrossi-look.
http://umpimahkaan.fi/wordpress/wp-content/uploads/2014/01/chargeplugtammikuu2014.jpg

Ensimmäisen kuvan taustassa häämöttävä pistorasia huvittaa kun ottaa huomioon rungon merkin & mallin. :slight_smile:

^ Totta!

Kova ja ajopyörän näköinen vehje. Ainoastaan hämää ehkä noi Chargen tarrat, jotka saa muuten siistin rungon näyttämään jotenkin vähän levottomalta, etenkin tuossa betoniseinäkuvassa, jossa tosin noi osienkin tekstit jotenkin hyppii silmille.

hyvä ja kiva pyörä, ei kaipaa sääliä. mistä näitä saa…

onko runkokoko “M”? ja mikä keula? ilmeisesti bar spinaa nappulakumilakin kun on jarruvaijerikin uitettu ruotoputken läpi?

^^onko jossain muuten ollut juttua lakan alta poistettaviin tarroihin? kiinnostaisi omistakin lähtökohdista tämä käsittely plugille mutta vaatinee hiomista ja lakkaamista?

M koko on, itsellä pituutta 181 cm. Tilattu Wigglestä 2010 syksyllä. Tarrat häiritsee itseäkin, mutta ei niin paljon että jaksaisi ruveta maalaamaan. Eteen vaihtui Shimanon m756-napa ja tk540 vanne, jarruna Avid BB7 road 203 mm levyllä. Kumeina 42 Smart Sam, eteen tulee 47, taaksekin voisi mahtua. Barspinnaa, kunhan kääntää stemmin toisinpäin. Käytetyssä haarukassa oli valmiiksi tuon läpivedon mahdollistava käpy.

Pohjoisessa Keski-Suomessa sen verran upea keli jäällä, että käytiin polkemassa saaria ympäri. Kaverin blogista löytyy lisää juttua, Pyöräilevä toimistorotta.